Tonegido treft het niet in de afronding
Uitgegeven op 10-10-2011 om 08:52  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF – Afgelopen zondag trad het eerste damesteam aan tegen het tweede van Westfriesland-SEW. Omdat SEW een plaats boven de dames in de competitie stonden was het van belang dat de dames van Tonegido punten zouden pakken, maar het liep anders dan gehoopt. Ze verloren uiteindelijk met 13-16 van SEW, waarbij duidelijk in het spel de ervaring te zien was.

In de eerste helft wist Tonegido nog in de voetsporen van SEW te blijven en liet leuke acties zijn. Met name de combinaties tussen opbouwspeelster Franciska Prins en cirkelspeelster Janice Buijs draaiden in het begin van de eerste helft goed. Scherpte ontbrak hier en daar nog in de afronding en hierdoor maakte Tonegido het zichzelf extra moeilijk. In de verdediging hadden de dames van Tonegido met name problemen met de afstandschoten vanaf de middenopbouw. Zij kregen niet genoeg grip op deze speelster en zij zorgde dan ook meerdere malen voor de score voor SEW. Met een 7-8 ruststand was de wedstrijd nog niet gespeeld voor Tonegido.

In de rust kregen de dames de opdracht om zo te blijven spelen als in de eerste helft, maar daarbij moesten de hoeken zich meer gaan laten zien om zo de druk bij de opbouwspeelster in de aanval weg te nemen en meer kansen te creëren.

Vanaf het startsein voor de tweede helft was het SEW die het voortouw nam. Vier keer achter elkaar wisten zij te scoren en had Tonegido enige tijd geen grip op de verdediging. Met name in de break out had Tonegido moeite om de natte bal in bedwang te houden en hierdoor werden zuivere kansen op zeep geholpen. Hierdoor mistten zij de aansluiting met SEW. Het spelletje bij SEW draaide daarentegen wel en zij leken ook niet veel last te ondervinden van de regen. In de laatste paar minuten zette Tonegido nog even aan, maar het kwaad was al geschiedt. Zij verloren de wedstrijd met 13-16.

Scores: Janice Buijs (4), Franciska Prins (3), Maud Boks (2), Marissa Slaghekke, Melissa Boersen, Eefje Kuitert en Susanne Engel (allen 1)