Opnieuw 2 punten voor dames Tonegido
Uitgegeven op 02-10-2011 om 20:50  |  link  |  bewaar  |  print

WERVERSHOOF - Afgelopen weekeinde wisten de dames opnieuw de overwinning naar zich toe te trekken. Na een ruststand van 8-12 won Tonegido met 23-13 van VVW t’Fortuin.

Met de brandende zon op het hoofd en maar twee wissels op de bank begon de wedstrijd moeizaam. De verdediging van Tonegido stond op scherp maar toch wisten de speelsters van VVW een aantal keer langs zij te komen. De schoten die Tonegido op het doel loste wilden maar niet in het net belanden. Na zo’n 10 minuten gespeeld te hebben werd het bij de dames toch duidelijk dat er scherper gespeeld moest worden. Tonegido liet mooie aanvallen zien met de cirkelloopster en er kwam meer beweging in het spel. Tonegido kwam terug in de wedstrijd en wist uiteindelijk de rust in te gaan met een goede voorsprong. De stand was 8-12. Na de rust gingen de dames door met waar ze voor de rust mee geëindigd waren. De ene break-out na de andere werd benut. Mooie combinaties werden getoond en er stond al snel een ruime voorsprong op het scorebord. De dames van VVW kregen moeite de bal in het net van Tonegido te krijgen mede doordat ook vele ballen geblokt werden door de verdediging. De laatste minuten van de wedstrijd waren zwaar voor beide teams. De zon kreeg zijn uitwerking op het spel en het tempo zakte. Toch bleef Tonegido hun kansen benutten waardoor zij wonnen met 23-13.

Doelpunten: Franciska Prins(10), Eefje Kuitert(5), Janice Buijs(4), Maud Boks(2), Vera Hille en Susanne Engel (beide1).