ONDERZOEK VAARGEDRAG NOORDZEE
Uitgegeven op 22-07-2003 om 09:50  |  link  |  bewaar  |  print

Haarlem - In opdracht van de provincie Noord-Holland onderzoekt Waterrecreatie Advies dit watersportseizoen het vaargedrag en de motieven van watersporters langs de Noordzeekust. Vorig jaar heeft Waterrecreatie Advies een vergelijkbaar onderzoek uitgevoerd in het IJsselmeergebied en op de Waddenzee. In totaal worden ruim 750 enquêtes verspreid onder passanten en vaste ligplaatshouders in Den Oever, Den Helder, Oude Schild, IJmuiden en Scheveningen.
Volgens gedeputeerde Hans Schipper van de provincie is het belang van het onderzoek groot, aangezien mede met de resultaten het toekomstige beleid voor de Noordzee(kust) verder kan worden uitgewerkt. Doelstelling van dit onderzoek is het verkrijgen van inzicht in het vaargedrag en de motieven van watersporters langs de Noordzeekust, inclusief de relatie met het IJsselmeergebied, de Deltawateren en de Waddenzee. De resultaten van dit onderzoek zijn van groot belang voor de inrichting en gebruiksmogelijkheden van het gebied in de toekomst.
In de enquête wordt onder andere gevraagd met welk type schip men vaart, hoeveel dagen per jaar gemiddeld, hoe de bemanning is samengesteld, hoe vaak men oversteken maakt en of er behoefte bestaat aan extra jachthavens langs de kust. Het was interessant geweest om ook in de Zeeuwse zeehavens en op de Friese Waddeneilanden enquêtes uit te delen, maar dat volgt misschien volgend jaar.
In opdracht van het Breed Overleg Deltawateren (BOD) en de Provincie Zeeland is Waterrecreatie Advies ook bezig met het opstellen van een integrale recreatievisie voor het Deltagebied en een inventarisatie van alle jachthavens daar. De kennis over de Noordzee en de "donorgebieden" IJsselmeergebied, Waddenzee en Deltagebied neemt hierdoor verder toe.
(advertentie)
(advertentie)
Uw warme bakker!
Poll:
Roetveeg Pieten tijdens intocht Sinterklaas in Den Oever
Ja, het is een trend, dus waarom hier niet.
Nee, tradities dienen bewaard te blijven, daar hoort Zwarte Piet bij.
Maakt mij niet uit, zolang de kinderen het maar prima vinden.
  
Occasions
Toyota Auris TS Hybrid executive inklusief afleverkosten16
€ 16.445,-

Te koop Renault Clio 0.9 TCe Expression
€ 9.450,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Hoort bij foto - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...