REDDINGSBOOT VAART UIT VOOR BESCHONKEN DUITSER
Uitgegeven op 22-07-2003 om 09:46  |  link  |  bewaar  |  print

Wieringen - De reddingsboot Narwal uit Den Oever is zondag het Duitse jacht 'Lena' te hulp geschoten, dat was vastgelopen op de Boereplaat. De Lena was onderweg van Texel naar Den Oever. Tijdens de tocht lette de schipper, die behoorlijk onder invloed van alcohol verkeerde, niet goed op.
Waar het vaarwater een knik maakt, voer de Lena rechtdoor en belandde zo op de Boereplaat. De schipper, blijkbaar overtuigd van de juistheid van zijn koers, gaf nog eens extra gas, waardoor de boot helemaal vast kwam te zitten.
Even na twee uur 's nachts werd de reddingmaatschappij gebeld. Aangekomen bij de Lena wachtte de vijfkoppige bemanning van de Narwal een bijzondere verrassing. ,,De schipper is, op z'n zachtst gezegd, redeloos en laveloos'', vertelt E. Buisman van de reddingmaatschappij.
,,Hij deed ook rare dingen, zoals het noodlicht aan zijn reddingsband activeren en maakte zich gereed om overboord te gaan.'' Uiteindelijk lukt het de Narwal na ruim twee uur om het jacht vrij en in de vaargeul te krijgen, ,,waarbij de schipper meer last dan hulp bood'', vertelt Buisman.Rond vijf uur zondagochtend was de Narwal terug in Den Oever. De 'krachtig benevelde' staat waarin de schipper verkeerde, is door de KNRM-mensen gemeld aan de havenautoriteiten.

Bron: Noord-Hollands dagblad
(advertentie)
(advertentie)
Gezellig tot in de late uurtjes!
Poll:
Roetveeg Pieten tijdens intocht Sinterklaas in Den Oever
Ja, het is een trend, dus waarom hier niet.
Nee, tradities dienen bewaard te blijven, daar hoort Zwarte Piet bij.
Maakt mij niet uit, zolang de kinderen het maar prima vinden.
  
Occasions
Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Toyota Corolla Verso 1.8 VVTi Linea Sol
€ 4.995,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Gerard Bakker - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...