Bas Bervoets wint Ronde van Den Oever
Uitgegeven op 04-09-2011 om 11:48  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - Bas Bervoets heeft zaterdag de ronde van Den Oever gewonnen. De renner van Olbers & IJlstra toonde zich de sterkste van een kopgroep van 3 die pas laat in de koers weg reed. Brian Bruggraaf (Be-One-Verdoes) uit Hoofddrop werd winnaar van het Klein-Verdoes klassement.

Ondanks de late verplaatsing naar een ander rondje werd de koers in Den Oever toch een succes. De wielrenners waren niet de enige die genoten van het mooie weer. Ook de boeren in de omgeving profiteerden ervan. Daarom lag er een hoop prut op het traditionele rondje, waar de boeren af en aan reden om nog wat van de oogst te redden. Daarom besloot StichtingVikingsport uit te wijken naar een rondje wat tegen het dorp aan lag. Er werd gestart op de Gesterweg, dan linksaf de Molgerweg op, links de Akkerweg, links de Oosterkruisweg en dan weer links de Gesterweg op. Een rondje van 2,3 km, onder (eindelijk) zomerse omstandigheden.

Vanaf de start lag het tempo direct hoog. Er was weinig wind waardoor de bijna 50 renners er een levendige koers van maakten. Direct probeerden diverse renners weg te rijden. In het peloton reden ook enkele renner die eerder op de dag in Hoogezand-Sappemeer nog meereden tijden het Nederlands Club Kampioenschap. Zij waren op de weg terug naar huis nog even langs Den Oever gekomen. 1 van die renners was Marc Hulzebos (Govers-DOK). Hij gooide een aantal keer het gas vol open. Maar ook o.a. Willem Mulder (Be-One-Verdoes), klassementsleider Brian Burggraaf, junior Joris Blokker (HRTC) en Marcel de Koning (Olbers & IJlstra) toonde zich meermalen vooraan.

Compact peloton op de Akkerweg

Toch was er niemand die echt weg kwam. Pas op 7 ronden voor het einde konden 2 renners een gat slaan. Hulzebos & Bas Bervoets slopen weg uit het peloton. Het peloton volgde op slechts 10 seconden. Na 2 ronden maakte Koos Zut (Progress) de jump naar de kopgroep en waren de 3 gevlogen. De mannen van Klein-Keppel hadden de slag gemist en probeerden het gat te dichten, maar de 3 vooraan werkten eendrachtig samen en reden steeds verder weg.

Bervoets & Hulzebos rijden weg uit het peloton. Zut sluit later aan

Bij het ingaan van de laatste ronde hadden de 3 een voorsprong van 1.20 minuut. De winnaar zat dus vooraan. Zut kon alleen nog maar volgen, hij was moegestreden. Hulzebos probeerde 2 maal weg te komen bij het doorrijden van Oosterland. Maar Bervoets toonde reeds klaar te zijn voor het nieuwe schaatsseizoen. Hij reageerde alert en reageerde op alles. Bij het opdraaien van de finishstraat zat hij prima in 2e positie. Van ver ging hij de sprint aan en versloeg met gemak zijn medevluchters. Hulzebos werd 2e, Zut 3e. De sprint van het peloton was een prooi voor de eindwinnaar van het Klein-Verdoes klassement, Brian Burggraaf. Hij werd 4e voor Michel Henrix (Pronk bouw-Salton) en Edwin van Beek (Progress).
Beste Wieringer was John Halfweeg (Olbers & IJlstra). Hij werd 12e.

Bervoets wint met overtuiging de ronde van Den Oever 2011

v.l.n.r. nr.2 Koos Zut, winnaar Bas Bervoets & nr.3 Marc Hulzebos

Winnaar van het Klein-Verdoes klassement werd dus Brian Burggraaf uit Hoofddorp. De afwezige Bob Jonkheer uit Lisse (o.a. winnaar Formido Vikingtour & Rabo Meertour), werd 2e voor Michel Henrix die 3e werd en dus nog goede zaken deed in de afsluitende wedstrijd. Beste Wieringer werd Marcel de Koning. Hij werd 7e in het eindklassement.

Voor de uitslagen: KLIK HIER