Wat doe je met een idioot of idioten..?
Uitgegeven op 20-08-2011 om 11:13  |  link  |  bewaar  |  print

HOLLANDS KROON - Ingezonden mededeling.

"A-7, een mooie, strak geasfalteerde strook die A met B en C, en vice versa, met elkaar verbindt. Zo ook op vrijdagavond 12 augustus, nog net voor de 13de,, met een gangetje van 120 op weg naar huis, ineens een spontaan 'overstekend' rijwiel zonder bijbehorende eigenaar, voor de op dat moment aankomende Fiat Punto, met achter het stuur mijn zoon. Geen ho-houden meer aan, dwars onder de voorwielen en 'god zegen de greep' waar of waartegen deze actie zou eindigen. Ontwijken is geen spraken meer van, remmen en nog net op tijd de koplamp vermijden, vergeet het maar, gewoon hopen op het engeltje op de voorbumper is het enige dat overblijft.

Gelukkig is dit allemaal zonder lichamelijk letsel afgelopen, maar de schade aan zijn auto is van een dusdanige aard dat deze total loss is verklaard. WA-extra blijkt dan niet voldoende te zijn om, door een vrij rondlopende idioot of idioten, aangerichte schade te dekken. Nu blijkt in dit geval, wanneer je een beroep doet op het Waarborgfonds, dat deze ook niet overgaan tot het uitkeren van de schade, want dat gebeurd uitsluitend wanneer er een motorvoertuig bij het incident betrokken is geweest. Maar in het Nederlandse straatbeeld is de fiets een volledige deelnemer aan het verkeer, waarbij zelfs speciale, beschermende maatregelen, spelregels, zijn opgenomen in de verkeerswet. Maar een loslopende fiets op de snelweg heeft schijnbaar geen enkele gedragscode. Of deze daar nu vrijwillige is terechtgekomen, opzettelijk is geparkeerd zonder op slot te zijn gezet of van de vrachtwagen is gevallen, de schade blijft de schade en verhalen kun je deze niet. Want als het blijkt dat deze fraaie, nu vouwfiets, door een achterlijke gladiool op de A 7 is gestald en ze pakken deze dader, wordt het dan een geval van 'van een kale kip is het moeilijk plukken?'

Wat zal zijn/haar straf worden, een aantal uren taakstraf met zo'n fraai hesje en bijbehorende tekst 'ik werk voor de gemeenschap', maar in dit geval niet voor de directe en indirecte schade aan andermans eigendommen. De agente van het korps in de kop van Noord-Holland noemt het een poging tot doodslag of zelf poging tot moord, kan dat worden afgedaan met een taakstraf?

Dit was het tweede incident met een fiets, eerst een motorrijder die er met alle geluk van de wereld heelhuids is vanaf gekomen en nu onder een auto, maar er zijn al meerdere net niet incidenten geweest, een ijzeren staaf, een koelkast, dat moet ongetwijfeld op een zaterdagavond zijn geweest, 'biertje?', op weg naar een feestje, maar dat mag niet, geen alcohol tijdens het rijden. Dus het koude kastje maar net weten te ontwijken en opgelucht ademhalen en de stress-aanval rustig uitblazen, wordt geen pijpje blauw van. Of een kunstzinnige ontmoeting met een koe, een keramisch stukje kunst, op een haar na weten te passeren met 130 op de teller, een stoel met een blok beton op de zitting voor levenslang zitgenot, Gevoel voor humor kun je deze idioot/idioten niet ontzeggen, maakt er eerst een zooitje van en vervolgens wordt er netjes een kliko, ik hoop een juiste kleur, die voor blik, op de doorgetrokken streep geparkeerd, voor de resterende delen ter recycling.

Het is nu allemaal nog goed afgelopen, maar wie staat er garant dat er bij een volgend object de bestuurder van een tegemoet komende voertuig het er niet zonder kleerscheuren, of zelfs nog erger, vanaf zal brengen?"


Info en/of reacties:

@-mail:
morerob@otenet.gr

blogs:
www.trebors-flarden.blogspot.com
www.trebors-sportflarden.blogspot.com
(advertentie)
Reparatiebedrijf Weijers - Beeld en geluid
(advertentie)
Occasions
Toyota Yaris 1.0 Aspiration 5drs
€ 5.345,-

Toyota Yaris 1.0 VVTi Linea Terra inclusief afleverkosten
€ 5.695,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Plaatsen loopbrug bij het Monument - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...