Gauthier Duwelz tweede plaats geen verrassing, Nelon-MvR coureur doet mee voor de topposities
Uitgegeven op 27-06-2011 om 17:00  |  link  |  bewaar  |  print

ASSEN - In de vorige wedstrijd op Assen werd de voor MTM Mol uitkomende jonge Waalse coureur voor het eerst op de Yamaha van Mart van Roij gezet. Dit team werkt samen met Nelon Racing uit Stroe.

Gaulthier Duwelz met de beker voor zijn tweede plaats tijdens de TT van Assen. Nels Lont: "Het is een groot talent deze jonge Belg, we hebben er 's avonds een paar"' pintekes'op genomen!".

Een door omstandigheden tegenvallende zeventiende starttijd werd toen in de wedstrijd omgezet in een vijfde plaats. In het TT weekend startte de talentvolle coureur vanaf pole. De tweede plaats in de wedstrijd is geen verrassing. De gevestigde orde heeft er een geduchte concurrent bij gekregen. Het is dan ook jammer dat de speaker op enig moment sprak over een incidenteel deelname. Mart van Roij: “Het is de bedoeling dat Gauthier de resterende wedstrijden zal starten op mijn Yamaha”.

De training op Assen verliep niet naar wens. Het waren de weersomstandigheden die roet in het eten gooide. Zonder problemen reed Gauthier Duwelz naar zijn eerste pole position op Assen. Op de racedag werd er door Mart van Roij gekozen om met regenbanden te starten. Dit bleek een juiste keuze te zijn. Gauthier zijn start was goed en hij ging direct de strijd aan met Kevin Valk en Ronald ten Brake. Al snel liepen de twee jongelingen Gauthier en Kevin Valk weg van de rest. Gedurende de wedstrijd leek het er even op dat Gaulthier de leiding over zou kunnen nemen. Een valpartij veroorzaakt door achterblijvers zorgde er voor datGauthier een veilige manoevre moest uitvoeren om zelf niet van de baan te raken. Hierdoor ontstond er wel een gat tussen de twee koplopers van zes seconden. Op dat moment besloot Gauthier om zijn tweede plaats achter de snelle Valk veilig te stellen en de machine heelhuids over de finish te rijden. Deze tweede plaats op Assen werd nog de gehele avond gevierd in de tent voor de bus van Nels Lont. Inmiddels heeft Gaulthier 31 punten uit twee wedstrijden gescoord en is een eindklassering bij de top vijf zeker haalbaar. De volgende wedstrijd is in Duitsland. Het circuit in Oschersleben is wel nieuw terrein voor deze Belg, het team kijkt in ieder geval met vertrouwen uit naar nieuwe successen.