'AMBULANCE ONDERDAK BIJ KEMPENEERS'
Uitgegeven op 06-06-2003 om 16:18  |  link  |  bewaar  |  print

Wieringen - Bergingsbedrijf Kempeneers in Den Oever stelt de regionale ambulancedienst voor een ziekenauto te stallen op het terrein van de wrakkenophaler aan de Zwinstraat in Den Oever.
Kempeneers wil met dit initiatief een oplossing aanreiken in de slepende problematiek over stationering en aanrijtijden. Hij beschouwt de stalling aan de Zwinstraat als ideaal, vanwege de strategische ligging ten opzichte van de wegen. 'Hierdoor is zowel het grondgebied Wieringen als de Wieringermeer goed te bereiken', stelt Kempeneers in een brief aan burgemeesters en wethouders van beide gemeenten.
Aanleiding vormt de huidige discussie over de stationering van ambulancevervoer in de Noordkop. Dat heeft alles te maken met de uitgestrektheid van met name de Wieringermeerpolder. Het gevolg hiervan is dat de ziekenauto niet overal tijdig arriveert. Er staat momenteel een ambulance paraat in Van Ewijcksluis en daarvan werd besloten deze naar Wieringerwaard te verplaatsen om Wieringermeer beter te bedienen.
Dat besluit werd op het allerlaatste moment weer teruggedraaid door de organisatie van het ambulancevervoer zelf. Het bleek dat er op Wieringen namelijk onoverkomelijke bezwaren rezen tegen deze verhuizing. Bovendien was er intern bij de Regionale Ambulance Dienst (RAD) enorme heibel uitgebroken over de manier waarop het besluit tot stand was gekomen, onthult burgemeester F. Spekreijse van de Wieringermeer.
Die gemeente vindt op zijn beurt dat de rotonde bij Van Ewijcksluis een obstakel wordt als de Amstelmeerbrug openstaat.

(advertentie)
(advertentie)
Poll:
De vernieuwde dijk van de haven in Den Oever vind ik...
Mooi
Lelijk
Moet er even aan wennen
  
Occasions
Toyota Corolla Verso 1.8 VVTi Linea Sol
€ 4.995,-

Te koop Heinkel Motor, zeer mooi
€ 2.750,-

Wieringer historie:
Succes 2 in het nieuw - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...