Ook met slecht voetbal drie punten voor Wiron
Uitgegeven op 21-03-2011 om 18:47  |  link  |  bewaar  |  print

DEN HELDER - Wiron heeft zichzelf een goede dienst bewezen door de uitwedstrijd van afgelopen zondag tegen Watervogels met 1-3 te winnen. Hoewel de uitslag anders doet vermoeden, hadden de Oeversen een moeilijke middag. Hoewel Watervogels op papier een makkelijke tegenstander leek, met een 11e plaats, bleek het in den Helder niet zo eenvoudig voor Wiron om de ongeslagen status na de winterstop door te kunnen zetten.

Wiron moest het tegen Watervogels helaas doen zonder Sebas de Jong en aanvoerder Johan Tijsen, beiden bleven ziek thuis. Cees van Eekelen was op tijd terug van vakantie en kon zodoende weer aansluiten bij de selectie.

Er werd sterk begonnen door Wiron, waarbij vooral goed gebruik werd gemaakt van de rechts- en linkshalf, respectievelijk Dennis de Visser en Marco Veldhuis. Hun snelheid zorgde voor een aantal gevaarlijke situaties voor het doel van Watervogels. Achterin stond het goed bij Wiron, met de verdediging wederom onder leiding van de sterk spelende Mark Schouwenaar.

De openingstreffer kon na 25 minuten op het scorebord gezet worden. Het was Perry Manshanden die de bal op handige wijze achter de doelman van Watervogels wist te werken en zodoende zijn ploeg op een 0-1 voorsprong wist te brengen.

Wiron ging direct na de voorsprong op zoek naar het doelpunt dat de score zou doen verdubbelen. Het duurde dan ook niet lang voordat de 0-2 in het net viel. Na een goede aanval over rechts was het uiteindelijk Roy Kort die de strakke voorzet van Stefan Veldhuis binnen mocht glijden.

Na de verdubbeling van de score leek Wiron het spoor even bijster en werd keer op keer balverlies geleden. Hierdoor kreeg de thuisploeg weer hoop, wat zelfs resulteerde in een aantal goede kansen. Het vizier bleek echter niet op scherp te staan.

In de laatste minuut voor rust was het dan eindelijk wel raak voor de thuisploeg. Na al een aantal goede mogelijkheden gecreëerd te hebben, was het uiteindelijk een afvallende bal die voor de voeten belandde van een Watervogels aanvoerder, die met zijn schot de aansluitingstreffer wist te scoren (1-2). Na rust bleef Arno Buiten achter in de kleedkamer, waarna Ricardo de Vries zijn plaats op de rechtsback positie over mocht nemen.

Na rust een spelbeeld dat niet veel anders was dan het Oeverse spel van de afgelopen weken. Er werd wederom veel balverlies geleden, lange ballen kwamen niet aan en er werd de tegenstander te veel ruimte gegund om de bal rond te kunnen spelen.

Doordat Watervogels hun kansen rook om de 2-2 op het scorebord te zetten, kwamen er nogal wat gaten in de verdediging waarvan zowel Stefan Veldhuis als Dennis de Visser gretig gebruik van maakten. Geen van de kansen werd echter benut, wat vooral op het conto geschreven kan worden van de slechte afronding. Kansen voor open doel werden meerdere malen gemist en zodoende gunde Wiron Watervogels de kans om in de wedstrijd te blijven.

Na een uur gespeeld te hebben mocht Dennis de Visser het veld ruimen voor Mark Meijer, die de plek van de Visser overnam als rechtshalf. Een vijftal minuten later leek het dan eindelijk gedaan te zijn met Watervogels, toen de Watervogels keeper een overtreding beging op Stefan Veldhuis en hiervoor de rode kaart mocht ontvangen. De hierop volgende penalty werd echter gemist door Veldhuis zelf.

Watervogels was via een vrije trap en een bal op de kruising nog een aantal maal dichtbij een verrassing, maar zowel de vrije trap als de bal op de kruising konden niet voor een doelpunt zorgen. Wiron wist nog wel te scoren en zodoende de wedstrijd op slot te gooien. Het was uiteindelijk Jeroen Meijer, in het veld gekomen voor Roy Kort, die een bal van tweelingbroer Mark Meijer op waarde wist te schatten en zodoende de 1-3 te scoren.

Hoewel er zeer slecht gespeeld werd door de jonge ploeg van trainer Paul Groot, toch een verdiende overwinning waarmee de ongeslagen status na de winterstop nog minimaal een week door blijft lopen. Volgende week wacht de zware uitwedstrijd tegen naaste concurrent Winkel, tegen wie er toch echt beter gevoetbald moet worden. Bij verlies wordt het gat met Winkel 4 punten, waardoor Wiron af lijkt te stevenen op een vijfde plaats. Bij winst blijft alles open en blijven de kansen op een plaats in de nacompetitie een reële optie.