Gemeenteberichten Wieringen
Uitgegeven op 03-02-2011 om 21:03  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGEN - Gemeenteberichten Wieringen

VESTIGING VOORKEURSRECHT DEN OEVER

Burgemeester en wethouders van de gemeente Wieringen maken ingevolge artikel 7, eerste lid Wet voorkeursrecht gemeenten (WVGem) bekend dat de raad op 3 februari 2011 een besluit heeft genomen als bedoeld in artikel 5, eerste lid WVGem, om een perceel grond gelegen in het plangebied van het bestemmingsplan Den Oever, e.e.a. zoals aangegeven op de bij het besluit behorende kadastrale kaart en perceelslijst aan te wijzen als grond waarop de artikelen 10 t/m 24, 26 en 27 WVGem van toepassing zijn.

Het in het besluit aangewezen perceel is gelegen in het noordoostelijke deel van het bedrijventerrein Den Oever en ligt ingeklemd tussen de Havenweg, de Molenstraat en de N99.

Het besluit ligt, tezamen met de bijbehorende kadastrale kaart en de perceelslijst vanaf heden voor een ieder kosteloos ter inzage op het gemeentehuis van Wieringen, afdeling Grondgebiedzaken. Het gemeentehuis is geopend op maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur en op maandag van 17.00 tot 19.00 uur. De stukken zijn digitaal raadpleegbaar op de gemeentelijke website (www.wieringen.nl).

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan tegen het besluit bezwaar worden gemaakt.
Belanghebbenden kunnen gedurende een termijn van zes weken - te rekenen vanaf 5 februari 2011 - een bezwaarschrift indienen. Het bezwaarschrift dient te worden gericht aan de raad van de gemeente Wieringen, t.a.v. de afdeling Grondgebiedzaken, Postbus 1, 1779 ZG, Hippolytushoef. Het bezwaarschrift moet voorzien zijn van een dagtekening, naam, adres en handtekening van de indiener, de omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar gericht is en de gronden van het bezwaar.

Degene die een bezwaarschrift heeft ingediend, kan - indien een spoedeisend belang aanwezig is - tevens een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de Voorzieningenrechter van de rechtbank te Alkmaar, sector bestuursrecht, Postbus 252, 1800 AG te Alkmaar.

WIM VAN TWUIJVER GEMEENTESECRETARIS HOLLANDS KROON
De fusiegemeente Hollands Kroon heeft per 1 april een beoogd algemeen directeur/gemeentesecretaris. Wim van Twuijver (34) werkt nu nog als gemeentesecretaris bij de gemeente Oostzaan. Vanaf 1 april start hij bij de gemeente in oprichting. In eerste instantie in de rol van projectleider van de fusie en als adviseur van de stuurgroep. Na de fusiedatum 1/1/2012 wordt Van Twuijver gemeentesecretaris/algemeen directeur van de nieuwe gemeente Hollands Kroon.
De gemeenten Anna Paulowna, Niedorp, Wieringen en Wieringermeer vormen samen per 1 januari 2012 de gemeente Hollands Kroon. De nieuwe gemeente Hollands Kroon heeft straks 22 dorpskernen, 47.000 inwoners en een oppervlakte van 620 km2. Wim van Twuijver wordt per 1 januari 2012 algemeen directeur van ruim 350 medewerkers.

Na negen jaar Oostzaan aan de slag in Hollands Kroon
Van Twuijver begon zijn loopbaan bij de politie Amsterdam-Amstelland. Na zes jaar bij het korps gewerkt te hebben, verruilde hij in 2002 zijn politiecarričre voor een baan als beleidsmedewerker Veiligheid bij Gemeente Oostzaan. Na diverse functies vervuld te hebben binnen deze gemeente werd hij in januari 2008 gemeentesecretaris/algemeen directeur. In de negen jaar dat hij bij de gemeente werkte, implementeerde hij onder andere Het Nieuwe Werken, was hij voorzitter van de ondernemingsraad en directeur van OVER-gemeente, een gemeenschappelijke regeling waarbinnen werkzaamheden worden uitgevoerd door de gemeenten Oostzaan en Wormerland.

Aanwinst voor de nieuwe gemeente
“Het besluit om Van Twuijver te kiezen, was unaniem”, vertelt Peter Leegwater, voorzitter van de stuurgroep fusie Hollands Kroon en burgemeester van Wieringermeer. We hebben 97 brieven ontvangen. De selectiecommissie, bestaande uit vertegenwoordigers uit de vier gemeenten, heeft uiteindelijk met vijf kandidaten gesproken. Alle leden van de commissie kozen voor Wim van Twuijver. “We zijn er allemaal van overtuigd dat Wim een aanwinst is voor de nieuwe gemeente. Hij heeft al eerder een samenwerking tussen gemeenten aangestuurd op vernieuwende wijze, weet veel van Het Nieuwe Werken en heeft een strategische visie ontwikkeld en geďmplementeerd.”

MINISTERRAAD STEMT IN MET FUSIE HOLLANDS KROON
Goed nieuws uit Den Haag afgelopen vrijdag 28 januari. De ministerraad heeft op voorstel van minister Donner van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties ingestemd met de samenvoeging van de gemeenten Anna Paulowna, Niedorp, Wieringen en Wieringermeer tot de nieuw te vormen gemeente Hollands Kroon.
PUBLICATIE BOUWEN EN WONEN

A: Ingediende aanvragen voor een omgevingsvergunning

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij in de periode van 27 januari tot en met 2 februari 2011 de volgende aanvraag voor een omgevingsvergunning, waarbij de reguliere voorbereidingsprocedure van toepassing is, hebben ontvangen:

Voor : het veranderen van de winkel (omgevingsvergunning B-2011-006);
Locatie : Kerkplein 13, 1777 CD te Hippolytushoef
Datum ontvangst : 2 februari 2011

B: Verleende omgevingsvergunningen

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij in de periode van 27 januari 2011 tot en met 2 februari 2011 de volgende omgevingsvergunning hebben verleend:


Voor : het slopen van de woning (omgevingsvergunning SL-2010-014);
Locatie : Voorstraat 6, 1779 AD te Den Oever
Datum besluit : 27 januari 2011


C. Verleende bouwvergunning
verzonden 28 januari 2011:
- het veranderen van een jeugdherberg met inpandige dienstwoning op het perceel Gemeenelandseweg 116, 1779 GD te Oosterland (reguliere bouwvergunning BR-2010-080)

D. Verleende sloopvergunning
verzonden 28 januari 2011:
- het slopen van de stalen vluchttrappen, het bestaande dakpakket, sparingen in diverse wanden en het verwijderen van asbesthoudende materialen op het perceel Gemeenelandseweg 116 te Oosterland, 1779 GD (aanvraag sloopvergunning SL-2010-012) .

E. Verleende monumentenvergunning
Verzonden 28 januari 2011:
- het veranderen van een jeugdherberg met inpandige dienstwoning op het perceel Gemeenelandseweg 116, 1779 GD te Oosterland(monumentenaanvraag MO-2010-001).

De onder A genoemde aanvraag kan worden ingezien bij de afdeling Grondgebiedzaken in het gemeentehuis (artikel 41 van de Woningwet, ter kennisgeving). We zijn geopend op maandag tussen 17 uur en 19 uur, buiten deze avondopenstelling dient u een afspraak te maken.
Het voornemen bestaat om de genoemde aanvraag verder in behandeling te nemen.
Tegen de onder B, C, D en E genoemde beschikkingen kan door belanghebbenden binnen 6 weken na datum verzending een gemotiveerd bezwaarschrift worden ingediend bij het college van Burgemeester en Wethouders van Wieringen, Postbus 1, 1777 ZG Hippolytushoef.
Het indienen van een bezwaarschrift betekent niet dat er geen gebruik mag worden gemaakt van de verleende beschikking. Als u wilt beletten dat er wordt gebouwd of gesloopt moet u, naast het indienen van een bezwaarschrift, direct een gemotiveerd verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de Voorzieningenrechter van de rechtbank, sector Bestuursrecht, Postbus 251, 1800 BG Alkmaar.

ALGEMENE WET BESTUURSRECHT

Op 25 januari 2011 hebben burgemeester en wethouders de volgende besluiten genomen die onder de Algemene wet bestuursrecht vallen:

 Verleende ontheffing ex art. 35 Drank-en Horecawet aan dhr. B. Schuiling en mevr. J. Schuiling-Takes voor het schenken van zwak en alcoholische dranken tijdens tijdens de Flora-en Visserijdagen van 2 t/m 5 september 2011; het verstrekken van zwak-alcoholische drank tijdens het Beach Volleybaltoernooi op 28/5/2011 op het Haventerrein; het verstrekken van zwak-alcoholische drank tijdens het Wieringer VIStival op 23/7/2011 op het Haventerrein;
 Verleende ontheffing ex art. 4:6 APV aan Rabobank Schagen-Wieringerland voor het houden van een Rabofietstocht op 18/6/2011;
 Verleende vergunning ex art. 30b/c Wet op de Kansspelen aan dhr. A. Fleming voor het hebben van twee speelautomaten voor de periode van 1 januari t/m 31 december 2011;
 Verleende vergunning ex art. 4:6 APV aan Stichting “Het IJsbaantje” voor diverse festiviteiten tijdens Koninginnedag 30/4/2011;
 Verleende vergunning ex art. 4:6 APV aan Sportservice Schagen voor het houden van een scholierenveldloop op 20/4/2011 op het Lutjestrand te Westerland;
 Verleende vergunning ex art. 5:13 APV aan Stichting ADRA voor het houden van een collecte in de week van 26 juni t/m 2 juli 2011;
 Verleende visvergunning art. 24 Havenverordening Wieringen aan Federatie Friesland Sportvisserij voor het vissen op spiering;
 Verleende vergunning ex art. 2:10 aan Reumafonds voor het ophangen van drie spandoeken in de collecteweek van 27 februari t/m 5 maart 2011.


Iedereen die door de genomen beslissingen rechtstreeks in zijn belang is getroffen kan binnen 6 weken schriftelijk bezwaar maken bij burgemeester en wethouders van Wieringen, Postbus 1, 1777 ZG Hippolytushoef. Wie dit tijdig doet kan bij de voorzieningenrechter van de rechtbank te Alkmaar (Sector bestuursrecht, Postbus 251, 1800 BG Alkmaar) schorsing van deze beslissing aanvragen.

De burgemeester heeft op 25 januari 2011de volgende besluit genomen die onder de Algemene wet bestuursrecht vallen:

 Verleende vergunning ex art. 2:25 APV aan Rabobank Schagen-Wieringerland voor het houden van een Rabofiesttocht op 18/6/2011;
 Verleende vergunning ex art. 2:25 APV aan Stichting “Het IJsbaantje” voor diverse festiviteiten tijdens Koninginnedag op 30/4/2011;
 Verleende vergunning ex art. 2:25 APV aan Sportservice Schagen voor het houden van een scholierenveldloop op het Lutjestrand op 20/4/2011;
 Verleende vergunning ex art. 2:25 APV aan Stichting Sporthal Wieringen voor het houden van het jaarlijkse nachtvolleybaltoernooi op 22/4/2011.

Iedereen die door de genomen beslissingen rechtstreeks in zijn belang is getroffen kan binnen 6 weken schriftelijk bezwaar maken bij de burgemeester van Wieringen, Postbus 1, 1777 ZG Hippolytushoef. Wie dit tijdig doet kan bij de voorzieningenrechter van de rechtbank te Alkmaar (Sector bestuursrecht, Postbus 251, 1800 BG Alkmaar) schorsing van deze beslissing aanvragen.

Hippolytushoef, 4 februari 2011

Drs. J. Wittink, secretaris
M.J.P. van Kampen-Nouwen, burgemeester



(advertentie)
Actueel...
16-04-2024 Start sloop Henricus school, bedrijfsloods en judogebouw
16-04-2024 Dodelijk slachtoffer bij ongeval op Afsluitdijk Den Oever
16-04-2024 Thalia Kids naar scouting in voorbereiding musical plus ontmoeting met schrijfsters
16-04-2024 Raadsvergadering vervroegd
15-04-2024 Film (G)een Wieringer Eiland festival 2024
15-04-2024 Asieldier van deze week, kat Blacky
15-04-2024 Nieuwe bus voor Omring
15-04-2024 Gezocht
15-04-2024 Oproep aan alle oud leden van voetbalvereniging Succes
15-04-2024 Dodenherdenking zaterdag 4 mei 2024
15-04-2024 Organisatie kijkt terug op succesvol festival
15-04-2024 Programma en uitslagen v.v. Wiron
15-04-2024 Brilstand bij Succes 1; winst voor het tweede
15-04-2024 Programma en uitslagen v.v. Succes
14-04-2024 GV DOS Den Oever turnsters hebben zich geplaatst voor de finale teams en individueel
14-04-2024 Uitslagen Skuuf An
13-04-2024 De Wieringermeer, ingezonden artikel
13-04-2024 Zangers gezocht, De Gesmeerde Kelen zijn nog niet inclusief...
13-04-2024 Overleden mevrouw Rotgans - Ypma
13-04-2024 (G)een Wieringer eilandfestival 13 en 14 april 2024
12-04-2024 Trien van de Gest wint de gouden baton
12-04-2024 Kerknieuws
12-04-2024 Sgeit je rijk
12-04-2024 Opvang asielzoekers Wieringerwerf
12-04-2024 Europa Kinderhulp
12-04-2024 Gerard Hille neemt afscheid van de Gesmeerde Kelen
12-04-2024 Nipte zege voor Succes tegen De Koog
12-04-2024 Overleden de heer Klaaren
11-04-2024 Hoogste punt bereikt eerste fase nieuwbouw Laan Bloijs van Treslong
11-04-2024 Hollands Kroon zet met samenwerking in op aanpak van woonoverlast
(advertentie)
Occasions
Te koop Peugeot 107 bouwjaar 2013 3 drs
€ 5.250,-

Toyota Yaris 1.5 Hybrid Dynamic
€ 13.345,-

Algemeen nieuws: