Verlies Tonegido BKC door personele bezetting
Uitgegeven op 25-01-2011 om 18:44  |  link  |  bewaar  |  print

KUDELSTAART - De fusieteams van Tonegido en BKC had door de vele blessures en afwezigen een onderbezetting van beide teams. Met veel schuif-en wissel werk konden er toch twee teams op de been worden gebracht. De eerste selectie had zelfs de coach binnen de gelederen. Toch was de aderlating te groot want beide teams wisten van het weekend niet te winnen.

Tonegido/BKC trad aan met twee wissels in Kudelstaart. Hiske Kruiter, die weer langzaam aan speelminuten pakt na een lange blessure en zelfs trainer/coach Noorhoek moest op het formulier om de basis zeven toch af en toe wat rust te geven. De derde wissel voegde zich na 10 minuten bij het team. Stefan Baars had eerst andere verplichtingen. Deze wisselingen hadden vat op het team 3-0 maar na de eerste fase herpakte de bezoekers zich 5-4. Toch wist LRC op voorsprong te blijven door slimme aanvalsconcepten door het midden. 5 minuten voor rust pakte Tonegido/BKC dan toch voor het eerst de voorsprong 9-10 maar helaas konden de groengele de voorsprong niet vasthouden. LRC herpakte zich en pakte een verdiende voorsprong van 15-12 met rust.

In het tweede bedrijf waren de bezoekers feller. Er werd meer met pressie gespeeld en ondanks de kleine bezetting werd er hard gewerkt 18-17. Een mindere fase zette Tonegido/BKC snel weer op 21-17 met 10 minuten gespeeld. In de volgende 10 minuten werd het doel slecht gevonden door beide teams, er was strijd en voldoende kansen maar de ballen gingen er moeilijk in. Een aantal tijdstraffen in de eindfase waren de ingrediënten voor een spannende laatste fase. Tonegido/BKC rook haar kans en met een stand van 25-21 kwamen de bezoekers door 3 doelpunten op rij van Gijs Bakker op 25-24. Er was duidelijk paniek bij de thuisploeg maar het "man to man" verdedigingsconcept van Tonegido/BKC bevatte wat zwakke schakels. LRC wist te scoren en bracht zo de marge weer op 2 met nog 1 minuut te spelen. Tonegido/BKC was gebroken en gaf zich over. LRC bepaalde de eindstand op 28-25.

Gijs Bakker 10, Remco Bakker 4, Stefan Idema 4, Stefan Baars 3, Sebas Jellema 2, Bart de Vries 2
16-04-2024 Start sloop Henricus school en judogebouw
16-04-2024 Dodelijk slachtoffer bij ongeval op Afsluitdijk Den Oever
16-04-2024 Thalia Kids naar scouting in voorbereiding musical plus ontmoeting met schrijfsters