Wiron laat twee punten liggen
Uitgegeven op 24-01-2011 om 23:53  |  link  |  bewaar  |  print

SINT MAARTEN - Wiron is er zondag niet in geslaagd een overwinning te boeken op het lager geplaatste Sint Boys. Hoewel zij een uur met een overtal speelde wisten de mannen uit den Oever, in een matige wedstrijd, niet verder te komen dan 1-1.

Dat het de eerste wedstrijd na de winterstop was, bleek al in het begin van de wedstrijd. Wiron, dat direct vanaf het begin de overhand nam, was maar nauwelijks in staat om het veldoverwicht ook uit te drukken in kansen. Doordat achterin de afspraken en taken niet geheel duidelijk waren, was het achterin nog wel even schuiven voor Wiron, wat resulteerde in een verdedigingslinie die achterin de bal veelvuldig rond liet gaan of de druk probeerde te verleggen door het geven van een lange bal.

Het zag er niet goed uit bij Wiron. Sint Boys kon hier echter niet van profiteren en leek zich te moeten beperken op het spelen op de counter. Vooral toen het na een klein half uur spelen ook nog tegen een rode kaart opliep. Het was een van de eerste goede aanvallen van Wiron, waardoor Stefan Veldhuis alleen op het doel af kon gaan. Een verdediger besloot echter om aan de noodrem te trekken en de doorgebroken speler te vloeren. De goed fluitende scheidsrechter aarzelde geen moment en toonde de verdediger de rode kaart.

Met een mannetje meer kwam er iets meer rust bij Wiron in de ploeg. Het ondertal dat regelmatig optrad in te verdediging was verleden tijd en de bal kon vanaf dit moment sneller rondgaan in de ploeg.

Het tempo bleef echter te laag bij Wiron, waar het besef van het overtal niet helemaal binnen leek te dringen. Het bleef tot de rust wel het betere van het spel hebben, maar kon dit niet tot uiting brengen in de stand op het scorebord.

Na rust eigenlijk hetzelfde spelbeeld, al werd er door het inbrengen van Rinse Zijlstra en Dennis de Visser een half uur voor tijd wel iets meer nadruk gelegd op de snelheid in de aanval. Met behulp van de strijdlustige Johan Tijsen en het inzicht van Mark Schouwenaar, werd er iets meer druk gezet op de verdediging van Sint Boys, wat uiteindelijk ook resulteerde in een aantal kansen en een doelpunt. Het was Dennis de Visser die de aanval opzette en hem uiteindelijk, nadat de inzet van Stefan Veldhuis gekeerd werd, ook zelf afrondde (0-1).

Waar iedereen verwachtte dat Wiron nu iets rustiger aan ging doen, bleek het tegenovergestelde zich voor te doen. Sint Boys kwam iets beter in de wedstrijd en maakte het Wiron nog moeilijk met een aantal aanvallen, ware het niet dat enerzijds de afronding te wensen over liet en anderzijds dat het Klaas de Haan was die goed zijn mannetje stond vandaag.

Wiron bleef strijden voor de drie punten, maar zag hun inzet uiteindelijk niet beloond worden. Het was uiteindelijk een penalty voor Sint Boys eindstand zou bepalen. Het was Klaas de Haan die een van richting veranderd schot bij toeval op de hand kreeg, waarna de scheidsrechter Sint Boys, vijf minuten voor het einde, een penalty toekende(1-1).

In de laatste vijf minuten wist Wiron uiteindelijk de winst niet meer naar zich toe te trekken, waardoor zij uiteindelijk met een 1-1 ‘verlies’ weer huiswaarts moesten keren. Volgende week wacht een zware ontmoeting met VZV, maar in die tussentijd gelukkig eerst weer twee keer goed trainen om aankomende wedstrijd weer een goede prestatie neer te zetten.