Inspraak voorontwerp bestemmingsplan Hippolytushoef
Uitgegeven op 24-09-2010 om 08:24  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGEN - Op 2 juli 2010 heeft de gemeente in de Wieringer Courant en op haar website kennis gegeven van de voorbereiding van het bestemmingsplan “Hippolytushoef”. In deze kennisgeving hebben zij tevens aangegeven dat het op dat moment nog niet mogelijk was een inspraakreactie te geven en dat op een nader tijdstip de stukken met betrekking tot het bestemmingsplan ter inzage zouden worden gelegd. Bij besluit van 21 september 2010 heeft het college het voorontwerp bestemmingsplan “Hippolytushoef” vrijgegeven voor inspraak en overleg.

Het voorontwerp bestemmingsplan
Het bestemmingsplan Hippolytushoef voorziet in een bestemmingsregeling voor de gehele kern van Hippolytushoef en bevat voornamelijk een beschrijving van de huidige situatie. In het bestemmingsplan is daarnaast voor een aantal locaties een wijzigingsbevoegdheid opgenomen waardoor het mogelijk wordt zonder een uitgebreide bestemmingsplanprocedure bestemmingen te wijzigen. Het betreft onder andere de voormalige locatie van Wiringherlant aan de Parklaan, de groene scheg aan De Weel en Concordia aan de Koningstraat. Verder is voor het noorden van Hippolytushoef een uitwerkingsbevoegdheid opgenomen voor de ontwikkeling van woningbouw.

Ter inzage legging
Het voorontwerp bestemmingsplan “Hippolytushoef” en alle daarbij behorende stukken liggen vanaf maandag 27 september 2010 tot en met 15 november 2010 ter inzage in het gemeentehuis. Daarnaast zijn de stukken ook via de website www.wieringen.nl te bekijken.

Informatieavond
Op 13 oktober 2010 van 17:00 tot 21:00 uur wordt in de Harmonie (Kerkplein 1, Hippolytushoef) een inloopmiddag en -avond over het voorontwerp bestemmingsplan “Hippolytushoef” gehouden. Tijdens deze bijeenkomst kunt u het voorontwerp inzien en uw vragen daarover stellen. U bent dan ook van harte uitgenodigd!

Inspraakreactie
Gedurende de ter inzage termijn kunt u uw inspraakreactie mondeling en schriftelijk indienen. Iedereen mag van deze mogelijkheid gebruik maken. U kunt uw reactie sturen naar:
Gemeente Wieringen
Afdeling Grondgebiedzaken
T.a.v. mevrouw G. van Deutekom
Postbus 1
1777 ZG Hippolytushoef


INSPRAAK VOORONTWERP BESTEMMINGSPLAN “KONINGSWEG 41-43”
Op 2 juli 2010 hebben wij in de Wieringer Courant en op onze website kennis gegeven van de voorbereiding van het bestemmingsplan “Koningsweg 41-43”. In deze kennisgeving hebben wij tevens aangegeven dat het op dat moment nog niet mogelijk was een inspraakreactie te geven en dat op een nader tijdstip de stukken met betrekking tot het bestemmingsplan ter inzage zouden worden gelegd. Bij besluit van 21 september 2010 heeft het college het voorontwerp bestemmingsplan “Koningsweg 41-43” vrijgegeven voor inspraak en overleg.

Het voorontwerp bestemmingsplan
Het bestemmingsplan voor de Koningsweg 41-43 voorziet in het correct opnemen van een woonbestemming op het perceel.

Ter inzage legging
Het voorontwerp bestemmingsplan “Koningsweg 41-43” ligt vanaf maandag 27 september 2010 tot en met 15 november 2010 ter inzage in het gemeentehuis. Daarnaast is het bestemmingsplan via de website www.wieringen.nl te bekijken.

Inspraakreactie
Gedurende de ter inzage termijn kunt u uw inspraakreactie mondeling en schriftelijk indienen. Iedereen mag van deze mogelijkheid gebruik maken. U kunt uw reactie sturen naar:
Gemeente Wieringen
Afdeling Grondgebiedzaken
T.a.v. mevrouw G. van Deutekom
Postbus 1
1777 ZG Hippolytushoef

RECONSTRUCTIE FIETSPAD VATROP TE OOSTERLAND
Het fietspad langs de Gemeenelandsweg tussen de Kerkweg en de Vatropperweg wordt door de firma Ten Brinke voorzien van een nieuwe verharding. Tijdens de uitvoering is het fietspad gestremd en dienen fietsers zich over de rijbaan te begeven. De werkzaamheden beginnen ongeveer tussen begin en medio oktober 2010 en zullen naar verwachting 2 weken in beslag nemen.

Voor vragen kunt u contact opnemen met de heer J. Koops, bereikbaar via email: jkoops@wieringen.nl of telefoonnummer 0227-594358 of met de uitvoerder op het werk.

HERSTRAATWERKZAAMHEDEN FIETS- EN VOETPAD HAVENWEG TE DEN OEVER
De betontegels in de verharding op het fietspad en het voetpad tussen de Havenweg en de Sluismeester A.J. de Visserstraat te Den Oever worden vervangen. Tijdens de uitvoering wordt gewerkt aan óf het fietspad óf aan het voetpad, één van beide paden blijft altijd toegankelijk. Fietsers worden wel geacht af te stappen tijdens de werkzaamheden. De werkzaamheden worden uitgevoerd door de firma Ten Brinke. De werkzaamheden beginnen ongeveer tussen begin en medio oktober 2010 en zullen naar verwachting 2 tot 3 weken in beslag nemen.

Voor vragen kunt u contact opnemen met de heer J. Koops, bereikbaar via email: jkoops@wieringen.nl of telefoonnummer 0227-594358 of met de uitvoerder op het werk.


RAADSVERGADERING OP DONDERDAG 30 SEPTEMBER 2010
Donderdag 30 september 2010 vergadert de gemeenteraad van Wieringen. U bent van harte welkom. Op de agenda staan onder meer de volgende punten:

• rapportage gemeentelijke exploitatie 1e halfjaar 2010;
• vaststelling van de Algemene Plaatselijke Verordening Wieringen 2010;
• intrekking Speelautomatenverordening Wieringen;
• vaststelling Bouwverordening Gemeente Wieringen 2010 en de Toelichting Bouwverordening Gemeente Wieringen 2010;
• voorbereidingsbesluit nabij Poelweg 30 Westerland voor het voorbereiden van een bestemmingsplan;
• vaststelling van de Erfgoedverordening gemeente Wieringen 2010;
• beschikbaar stellen van extra middelen ten behoeve van de bekostiging Wet werk en Bijstand;
• comptabiliteitsbesluit 2010.

In deze openbare vergadering mag u in maximaal 5 minuten uw mening geven over één van de agendapunten. Het is niet mogelijk het woord te voeren over een besluit van het gemeentebestuur waartegen bezwaar of beroep op de rechten openstaat of heeft opengestaan, over benoemingen, keuzen, voordrachten of aanbevelingen van personen en indien een klacht ex artikel 9.1 van de Algemene wet bestuursrecht kan of kon worden ingediend.
Wilt u in de raadsvergadering van uw spreekrecht gebruik maken, laat dit dan tenminste 48 uur voor het begin van de vergadering weten aan de griffier, telefoonnr. 0227-594320, onder vermelding van uw naam, adres, telefoonnummer en het onderwerp waarover u het woord wilt voeren.

PUBLICATIE BOUWEN EN WONEN
Ontvangen aanvragen bouwvergunning
ontvangen 16 september 2010:
- het veranderen van de gevels van de snackbar op het perceel Hofstraat 46, 1779 CD te Den Oever (lichte bouwaanvraag BL-2010-078).

B. Verleende sloopvergunning
verzonden 23 september 2010:
- het slopen van een schuur op het perceel Oosterklief 4, 1777 JA te Hippolytushoef (aanvraag sloopvergunning SL-2010-009).

C. Buiten behandeling gelaten bouwaanvraag
Verzonden 3 september 2010:
- het plaatsen van een berging op het perceel Beursdijk 12, 1779 AB te Den Oever (lichte bouwaanvraag BL-2010-061).
De onder A genoemde aanvraag kan worden ingezien bij de afdeling Grondgebiedzaken in het gemeentehuis (artikel 41 van de Woningwet, ter kennisgeving). We zijn geopend op maandag tussen 17 uur en 19 uur, buiten deze avondopenstelling dient u een afspraak te maken.
Het voornemen bestaat om de genoemde aanvraag verder in behandeling te nemen.
Tegen de onder B en C genoemde beschikkingen kan door belanghebbenden binnen 6 weken na datum verzending een gemotiveerd bezwaarschrift worden ingediend bij het college van Burgemeester en Wethouders van Wieringen, Postbus 1, 1777 ZG Hippolytushoef.
Het indienen van een bezwaarschrift betekent niet dat er geen gebruik mag worden gemaakt van de verleende beschikking. Als u wilt beletten dat er wordt gebouwd of gesloopt moet u, naast het indienen van een bezwaarschrift, direct een gemotiveerd verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de Voorzieningenrechter van de rechtbank, sector Bestuursrecht, Postbus 251, 1800 BG Alkmaar.

TER INZAGE O.G.V. ARTIKEL 3.23 WET RUIMTELIJKE ORDENING
Op de afdeling Grondgebiedzaken ligt met ingang van 27 september 2010 gedurende 6 weken een bouwplan ter inzage, welke strijdig is met het vigerende bestemmingsplan. Het betreft het volgende bouwplan:
- het vergroten van de woning op het perceel Zwinstraat 62, 1779 BH Den Oever (lichte bouwaanvraag BL-2010-064).

Ons college is voornemens om ten behoeve van deze bouwplannen ontheffing te verlenen zoals bedoeld in artikel 3.23 van de Wet ruimtelijke ordening. Gedurende bovengenoemde termijn van ter inzage ligging kunnen belanghebbenden schriftelijk en/of mondeling zijn zienswijze aan ons kenbaar maken.

Voor meer inlichtingen kunt u zich wenden tot de afdeling Grondgebiedzaken op tel. 0227 594300.

KAPVERGUNNING VERLEEND
Burgemeester en wethouders van Wieringen hebben kapvergunning verleend aan:
• Gemeente Wieringen, Elft 15, 1777AC voor het kappen van 3 berken aan de Bijldwarsstraat te Hippolytushoef;
• M. Mahmuda, Spuitsteeg 6, 1779 AE Den Oever voor het kappen van 1 esdoorn op het perceel Spuitsteeg 6, 1779 AE Den Oever;
• P. Kooij, Elft 42, 1777 AD Hippolytushoef voor het kappen van 1 eik op het perceel Elft 42, 1777 AD te Hippolytushoef;
• H.G. van Eerden, Parallelweg 16, 1777 PE Hippolytushoef voor het kappen van 2 eiken op het perceel Primulastraat 14, 1777 XB te Hippolytushoef;
• A.M.H. Hasenack, Penneven 4, 1777 MK Hippolytushoef voor het kappen van 2 essen op het perceel Penneven 4, 1777 MK Hippolytushoef;
• de heer/mevr Jacobs, Gemeenelandsweg 37, 1777 NP Hippolytushoef voor het kappen van 1 iep op het perceel Gemeenelandsweg 37, 1777 NP Hippolytushoef;
• A.L. Jacobs, Zwinstraat 56, 1779 BH Den Oever voor het kappen van 1 berk, 2 prunussen en 1 kersenboom op het perc. Elft 44, 1777 AD Hippolytushoef.

Iedereen die door de genomen beslissingen rechtstreeks in zijn belang is getroffen, kan binnen zes weken schriftelijk bezwaar maken bij burgemeester en wethouders van Wieringen, Postbus 1, 1777 ZG Hippolytushoef. Wie dit tijdig doet kan bij de voorzieningenrechter van de rechtbank te Alkmaar (Sector Bestuursrecht, Postbus 251, 1800 BG Alkmaar) schorsing van deze beslissing aanvragen.

ALGEMENE WET BESTUURSRECHT
Op 14 september 2010 hebben burgemeester en wethouders de volgende besluiten volgende genomen die onder de Algemene wet bestuursrecht vallen:

- Verleende sportvisserijvergunning aan C.K. Boskma voor een vaartuig voor ten hoogste 60 personen. De vergunning is geldig tot 29-03-2014.
- Verleende sportvisserijvergunning aan M.H.J. van der Veen-Stobbelaar voor een vaartuig voor ten hoogste 29 personen. De vergunning is geldig tot 23-03-2014.
- Verleende vergunning ex artikel 5.2.4. APV aan dhr. en mw. Mulder voor het innemen van een standplaats met een kraam op het kerkplein iedere dinsdag.
- Verleende vergunning ex artikel 5.1.5. APV aan Magic circus voor het innemen van een standplaats in het najaar van 2011.
- Verleende vergunning aan Liander voor het leggen van kabels en het plaatsen van 2 stroomverdeelkasten ter plaatse van de Hippolytushoeverkruisweg. Bij de vergunningverlening zijn onverminderd de “voorwaarden kabel- en leidingwerkzaamheden” van de gemeente Wieringen van kracht.

Iedereen die door de genomen beslissingen rechtstreeks in zijn belang is getroffen kan binnen 6 weken schriftelijk bezwaar maken bij burgemeester en wethouders van Wieringen, Postbus 1, 1777 ZG Hippolytushoef. Wie dit tijdig doet kan bij de voorzieningenrechter van de rechtbank te Alkmaar (Sector bestuursrecht, Postbus 251, 1800 BG Alkmaar) schorsing van deze beslissing aanvragen.

De burgemeester heeft op 14 september 2010 de volgende besluiten genomen die onder de Algemene wet bestuursrecht vallen:

- Verleende vergunning ex artikel 2.2.2. APV aan de Helderse Ren en Toerclub (HRTC) voor een ATB veldtoertocht in Den Oever op 31 oktober 2010.
- Verleende vergunning ex artikel 2.2.2. APV aan OBS de Alvitlo voor het houden van een sportdag en een fancyfair op 22 en 23 september 2010.
- Verleende vergunning ex artikel 2.2.2. APV aan sportservice Schagen voor het houden van een buiten sportinstuif op 15, 22 en 29 september 2010 van 13.30 tot 15.30 uur op het IJsbaantje in Den Oever.
- Verleende vergunning ex artikel 2.2.2. APV aan Magic circus voor het geven van circusvoorstelling in het najaar van 2011.

Iedereen die door de genomen beslissingen rechtstreeks in zijn belang is getroffen kan binnen 6 weken schriftelijk bezwaar maken bij de burgemeester van Wieringen, Postbus 1, 1777 ZG Hippolytushoef. Wie dit tijdig doet kan bij de voorzieningenrechter van de rechtbank te Alkmaar (Sector bestuursrecht, Postbus 251, 1800 BG Alkmaar) schorsing van deze beslissing aanvragen.

Hippolytushoef, 24 september 2010

Drs. J. Wittink, secretaris
M.J.P. van Kampen-Nouwen, burgemeester
(advertentie)
Actueel...
28-03-2024 Kerknieuws
28-03-2024 Dunselman lost landelijk strooizout overschot op met hun nieuwe smaak: Karamel Strooizout
28-03-2024 Vier Pasen in de Speeltuin!
28-03-2024 Gezocht iemand die een boek wil redigeren
28-03-2024 Vrolijk Pasen, column
27-03-2024 Het straten toernooi keert terug naar TC Hippo!
27-03-2024 Een bericht van de Stichting Sportcentrum Wieringen
27-03-2024 Wieringen, 100 jaar eiland aan de vaste wal
27-03-2024 Zwembad De Venne
27-03-2024 Meer nieuws vindt u op www.hollandskroonnieuws.nl
27-03-2024 Middag over Tweede Wereldoorlog bij Regionaal Archief
27-03-2024 Berichtje van Dirk uit Den Oever
27-03-2024 Succesvolle Kom binnen bij bedrijven dag Agro Care!
27-03-2024 Programma en uitslagen v.v. Succes
27-03-2024 Uitslagen Dartclub Wieringen
26-03-2024 IJsselmeer en Markermeer klaar voor de zomer
26-03-2024 Veldtocht Noord-Holland 1799 opgenomen in Historische roman
26-03-2024 Asieldier van deze week, hondje Zoé
26-03-2024 Lezing 7 april 2024 in Nieuwe Niedorp over beïnvloeding en propaganda
26-03-2024 Astrid Prins de beste bij de seizoenopening van Boel-Skik ‘92
26-03-2024 Pasen in Oosterland
26-03-2024 Nieuw in Hippolytushoef: Studio Kelly Sue Wieringen nu met een creatieve koffiecorner
26-03-2024 Week van de Groene Tuin helpt Noord-Hollanders op weg om tuin te vergroenen
26-03-2024 Voorwaarden bij vergunningverlening datacenters
26-03-2024 Deposito sparen en de actuele spaarrente bij NIBC
26-03-2024 Woonvisie Hollands Kroon
25-03-2024 De Kom Binnen Bij Bedrijven Dagen zitten erop!
25-03-2024 Overleden de heer Van der Poel
25-03-2024 Iedereen kan meedoen-maand 2024
25-03-2024 Nieuw seizoen, nieuwe tentoonstelling Museum Jan Lont
(advertentie)
Occasions
Toyota C-HR 1.8 Hybrid Executive
€ 25.445,-

Te koop Peugeot 107 bouwjaar 2009 5 drs
€ 4.450,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Interieur café Max anno 2002 - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...