Texel en Wieringen combineren primaUitgegeven op 09-09-2010 om 20:23 |
link |
bewaar |
printWIERINGEN - Zoals algemeen bekend, hebben het eiland Texel en het voormalig eiland Wieringen zeer veel aspecten gemeen. Daarom kunnen de Texelaars en Wieringers het onderling ook altijd goed met elkaar vinden. En natuurlijk zijn er al verschillende samenwerkingsverbanden ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan een aantal producten die te vinden zijn via Wonderlijk Wieringen.
Ook qua producten valt er zeer veel te combineren van de beide 'eilanden'. Op vrijdag 17 september gaat chefkok Gerard Walters van Restaurant 99 de uitdaging aan. Hij gaat de befaamde wilde kooi-eenden van de eendenkooi van de familie Slijkerman van Westerland combineren met het gerstennat van Texel. Inmiddels zijn er al meerdere contacten geweest en is menig Texels speciaal bier geproeft om tot een goede samenvoeging met de kooi-eenden te komen. Walters maakt een vier gangen diner waarbij in drie gangen de eenden worden bereidt met het Texels bier, en in de laatste gang laat hij alleen het bier naar voren komen. Dit alles leidt tot verrassende culinaire gerechten. Maar het bier wordt niet alleen gebruikt bij de bereiding van de gerechten, ook zorgt gastvrouw Linda de Kleine ervoor dat bij iedere gang een heerlijk glas van de diverse speciaal bieren geschonken gaat worden. Dit alles leidt tot de perfecte bier-spijs combinaties. De avond is een mooie start van het najaar en een ieder die dit wil komen mee beleven is van harte welkom. Laat u voornemen wel even weten door te reserveren bij Restaurant 99.
De week daarop laat chef-kok Walters zijn keuken weer overnemen door twee amateurkoks die een gooi gaan doen naar de te winnen stage bij ster-restaurant Merlet te Schoorl. Op donderdag 23 september nemen ditmaal 2 heren de keuken over en maken een seizoensgebonden 3-gangen menu. Tijdens de vorige wedstrijdavond, op 19 augustus jl., waren de voorbereiding zeer goed wat leidde tot rust in de keuken. Daardoor waren de gerechten goed op smaak en zag alles er restaurant-waardig uit. Ook de 4-koppige jury, onder leiding van de heer Alkemade van Banketbakkerij Alkemade te Anna Paulowna, was zeer te spreken over het eindresultaat. Een zware opgave voor de komende wedstrijd. Daarna doen nog twee heren hun proeve van bekwaamheid in de maand oktober om tot de finale in de maand november door te dringen. Gasten die deze avonden meebeleven vinden het verrassend en afwisselend. En de animo voor deze avonden is bijzonder en zien de deelnemers graag ook gasten uit de regio aanschuiven bij hun diner. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Restaurant 99 of een kijkje nemen op de website.