Wiron binnen het half uur klaar met Sint Boys
Uitgegeven op 19-04-2010 om 19:51  |  link  |  bewaar  |  print

SINT MAARTEN - Wiron heeft zondag laten zien ook met minder hooggeplaatste tegenstanders wel raad te weten. In Sint Maarten werd Sint Boys met 0-4 verslagen. Binnen een half uur was de wedstrijd al beslist; de Oeversen stonden rond die tijd al met een ruime 0-3 voor.

Klaas de Haan was weer terug binnen de selectie, donderdag was hij nog te varen. Hierdoor weer een aantal verschuivingen binnen de selectie. Koos Hidden heeft echter de gehele competitie al laten zien dat hij over genoeg mankracht beschikt om deze verschuivingen op te vangen.

De wedstrijd begon wat onwennig op het steenharde veld in Sint Maarten, waardoor het eerste kwartier niet veel noemenswaardige kansen opleverde en zich veelal afspeelde op het middenveld. Wiron probeerde te voetballen en te combineren, Sint Boys leek daar echter niet aan mee te willen werken en gooide hier en daar wat fysieke strijd in de waagschaal om Wiron wat af te remmen.

Dat afremmen lukte hen echter niet. In de vijftiende minuut was het al bijna raak, uit een corner torende Frank Kort ruim boven zijn directe verdediger uit, zijn kopbal belandde echter over het doel. Hierna ging het rap, binnen twaalf minuten stond Wiron op een comfortabele 0-3 voorsprong. Tussen de twintigste en de tweeëndertigste minuut wist Wiron tot driemaal toe het net te vinden. Het was Stefan Veldhuis die de score opende, van een meter of dertig gaf hij de Sint Boys keeper met een prachtig afstandsschot het nakijken. De 0-2 in de dertigste minuut kreeg gestalte door een goede run van Dennis de Visser. Elk gaatje dat hij zag zocht hij op en dat leidde ditmaal de 0-2 in. Vanaf de middellijn kwam hij op, langs alles en iedereen en zijn prima voorzet werd door een Sint Boys verdediger in eigen doel verwerkt. De 0-3 volgde niet veel later, uit een vrije trap zag Frank Kort zijn kans schoon om de bal in de lange hoek te plaatsen en de keeper kansloos te laten.

Sint Boys leek niet te weten wat zij aan moesten met het effectieve Wiron, maar werd een beetje in het zadel geholpen door Wiron. Met een 0-3 voorsprong op het bord gaf Wiron steeds meer en meer ruimte weg, waardoor Sint Boys nog een aantal opgelegde kansen mocht creëren. De scherpte en motivatie ontbrak echter om de stand te verkleinen, er werd dan ook met een 0-3 stand gerust.

Na rust bleef Johan Tijsen met een kuitblessure achter in de kleedkamer, hij werd vervangen door Marco Veldhuis. Het gemis van Tijsen werd direct al duidelijk, Wiron kwam er na rust niet veel meer aan te pas. Wiron leek de motivatie te missen om door te drukken en uit te lopen naar een monsterscore. Tot veel kansen leidde dit nog niet voor de thuisploeg, de kennis en kunde ontbrak om het lichte veldoverwicht om te buigen in een doelpunt.

Na een uur spelen mocht Cees van Eekelen de kleedkamers op zoeken, voor hem in de plaats kwam Roy Kort. Met het inbrengen van Kort werd er een aanspeelpunt voorin gecreëerd wat het spel van Wiron de tweede helft ten goede moest komen. Deze beoogde opzet bleek echter niet te lukken. Er werd nog te veel de lange bal gespeeld waardoor Kort geen mogelijkheid had om zijn spel te spelen. Dit leidde een kwartier voor tijd tot de derde wissel van Wiron, Stefan Veldhuis mocht plaats maken voor de rappe Rinse Zijlstra.

Wiron had geluk dat het tien minuten voor tijd geen tegendoelpunt kreeg. Tot tweemaal toe moest keeper Dennis Veldhuis eraan te pas komen om geen tegentreffer te incasseren. De eerste maal moest hij volledig gestrekt op een snoeiharde vrije trap en de tweede maal moest hij vanuit de kluts de bal uit de kruising tikken om Sint Boys niet in de wedstrijd te laten komen.

Mede door de gemiste kansen leek Sint Boys het een beetje op te geven, waardoor Wiron in de laatste tien minuten nog redelijk gevaarlijk kon worden. Vijf minuten voor tijd was het Dennis de Visser die aan de loop ging aan de rechter kant. Hij verschaftte Mark Schouwenaar uiteindelijk een mogelijkheid om de score te vergroten, maar Schouwenaar wist deze kans niet op waarde te schatten en mistte. Zijlstra wist twee minuten laten het net echter wel te vinden, na een goede pass van Frank Kort kwam hij oog in oog met de keeper die hij met een bekeken schot in de benedenhoek gemakkelijk wist te passeren en hiermee de eindstand te bepalen op 0-4.

Door deze overwinning is Wiron weer een plaatsje gestegen en bevindt het zich momenteel in het linkerrijtje. Door het verlies van VZV tegen Geel Zwart is ook de vijfde plaats nog in zicht, het verschil tussen beide ploegen bedraagt 1 punt. Volgende week gaat Wiron op bezoek bij De Koog, waar het hopelijk de Koog gaat ontdoen van zijn ongeslagen status in de derde periode.