Wiron weet te verrassen tegen titelkandidaat
Uitgegeven op 16-04-2010 om 20:26  |  link  |  bewaar  |  print

WAARLAND - Wiron heeft donderdagavond laten zien dat het dit seizoen veel progressie heeft geboekt. Waar tegen DTS al een punt werd gepakt na een zeer goede tweede helft, werd vorige week het als derde geplaatste Texel verslagen met 3-0. Donderdagavond stond de uitwedstrijd naar Con Zelo op het programma. Con Zelo deed vooraf aan de wedstrijd nog mee in de strijd om het kampioenschap. Door het gelijke spel dat Wiron af wist te dwingen zijn die titelkansen echter drastisch afgenomen.

Een doordeweekse wedstrijd, altijd lastig voor Wiron aangezien er doordeweeks een aantal man op zee zit. Dit was deze week echter geen storende factor, alleen Klaas de Haan moest verstek laten gaan omdat hij zich op zee bevond. Cees van Eekelen was donderdagmiddag binnengevaren en kon direct mee naar Waarland. Mede hierdoor kon Wiron dus toch met een sterk elftal afreizen voor deze doordeweekse speelronde.

Het weer was de ploegen en het toegestroomde publiek goed gezind. Het waaide echter nog stevig op Sportpark de Groet en ook het veld liet te wensen over. Een hard, droog veld zorgde ervoor dat meerdere spelers met grote schaafplekken huiswaarts keerde.

Wiron begon de wedstrijd met de wind in de rug, waardoor de snelheid van Stefan Veldhuis gebruikt kon worden om de lange bal te onderscheppen. Sterk optreden van de Con Zelo verdediging, of ongelukkige aannames, zorgden er echter voor dat Veldhuis zijn doelpuntje niet mee zou gaan pikken. Eenmaal was hij erg dichtbij. Een goede actie van de jonge Dennis de Visser zorgde in de 25e minuut voor het eerste gevaar voor het doel van Con Zelo. Eindstation na een goede solo was Stefan Veldhuis, die alleen voor de keeper echter faalde in de afwerking. Tot dan toe waren er geen benoemenswaardige kansen geweest en golfde het spel wat over en weer.

Na een half uur spelen wist Con Zelo de openingstreffer in de touwen te werken. Een dekkingsfout op de rechterflank leidde de openingstreffer in; een voorzet die normaliter achter zou zijn gegaan belandde op het hoofd van een vrijstaande Con Zelo aanvaller die de bal behendig in het doel kopte (1-0). Twee minuten later had Wiron direct aan kunnen tekenen voor de, verdiende, gelijkmaker. Stefan Veldhuis had echter wederom het geluk niet aan zijn zijde waardoor de Waarlanders met de schrik vrij kwamen.

De ongelukkige Wieringer afronding zorgde ervoor dat er met een 1-0 stand gerust zou worden. Tweede helft had Wiron de wind in het gezicht, wat voor hen als voordeel zou werken. De jonge ploeg van trainer Koos Hidden zou door deze ferme wind makkelijker de combinatie op kunnen gaan zoeken en beter in hun beoogde spel kunnen komen.

Wiron begon de tweede helft sterk en had vrijwel direct door dat er wellicht wel iets te halen viel. Het duurde dan ook slechts zeven minuten voordat de gelijkmaker op het scorebord stond. Een afgeslagen uittrap van Dennis Veldhuis, belandde bij toeval in de voeten van Dennis de Visser die zich op de middenlijn geen moment bedacht en aanzette voor een solo die zou eindigen in de gelijkmaker (1-1).

Wiron bleef aanvallen, maar mede door de harde tegenwind kwam Con Zelo enkele malen nog gevaarlijk door. In de 65e minuut resulteerde een goede actie van de linksbuiten van Con Zelo uiteindelijk in een strafschop. Het was Mark Schouwenaar die de aanvaller aan zijn shirtje trok. Hoewel de overtreding een anderhalve meter buiten het strafschopgebied gemaakt werd, besliste de scheidsrechter anders en kende de thuisploeg een penalty toe. De penalty werd nog wel door keeper Dennis Veldhuis getoucheerd, maar hij kon niet voorkomen dat Con Zelo wederom op voorsprong kwam(2-1).

Wiron liet echter direct na de aftrap zien waarin het zo gegroeid is dit seizoen: volwassenheid. Waar in het begin nog de koppies gingen hangen wist Wiron nu de rug vrijwel direct te rechten en binnen twee minuten stond de stand alweer gelijk(2-2). Johan Tijsen was het eindstation van een geweldige aanval over meerdere schijven, bekeken wist hij uiteindelijk de keeper kansloos te laten.

Wiron bleef na deze gelijkmaker aandringen op de winnende treffer, Con Zelo kreeg echter de beste kansen. Middels enkele gevaarlijke vrije trappen voor het doel konden zij echter niet voor de voorsprong zorgen. De wedstrijd bleef echter spannend, want ook Wiron kreeg nog een aantal mogelijkheden om de drie punten mee naar den Oever te nemen. Het laatste wapenfeit kwam van Con Zelo. In de 90e minuut kregen zij wederom een strafschop. De spanning bleek echter te groot; De paal stond de winnende treffer, en daarmee de instandhouding van de titelaspiraties, in de weg.

Wiron kon dus wederom verassen tegen een hooggeplaatste ploeg. Wiron heeft de laatste drie wedstrijden laten zien uitstekend mee te kunnen komen in de vijfde klasse, aangezien er niet verloren werd van de nummers 2, 3 en 4 van de competitie. De komende drie wedstrijden lijken, op papier, dan ook iets gemakkelijker te worden. Achtereenvolgens wordt er gespeeld tegen de nummers 9 (St Boys, uit), 8 (de Koog, uit) en 11( Bergen, thuis) van de competitie.