Wiron wint met duidelijke cijfers van tegenvallend Texel
Uitgegeven op 12-04-2010 om 19:42  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - (Nu met het verslag van keeper Dennis Veldhuis) Wiron heeft zondagmiddag uitstekende zaken gedaan in de strijd om een plaats in het linkerrijtje. Onder het toeziend oog van zo’n 125 man werd er, in den Oever, met 3-0 gewonnen van Texel ’94. Gezien de ranglijst een verrassend resultaat, Texel stond voor aanvang van de wedstrijd op een derde plaats en had nog vol op mogelijk om te promoveren.

Dennis in actie, de keeper van Wiron kreeg weinig moeilijke ballen te verwerken.

Wiron kwam fel uit de startblokken en had binnen 20 minuten de wedstrijd al beslist. Na 3minute was het al raak voor de mannen uit den Oever. Een goede actie van Stefan Veldhuis was het begin van een goede aanval, die uiteindelijk door Mark Schouwenaar tot doelpunt verwerkt werd. Wiron bleef na dit doelpunt scherp en liet duidelijk zien dat zij thuis horen in de 5e klasse. Een kwartier later, in de 20e minuut, zorgde Roy Kort met een wereldgoal voor de verdubbeling van de score door de bal snoeihard in de kruising te deponeren. Ditmaal was het Sebas de Jong, die met een fraaie actie Kort in staat stelde om een wereldgoal te maken.

Wiron wist niet van ophouden en bleef frivool doorcombineren. Texel leek na een half uur wat bekomen van de schrik en begon Wiron iets meer tegenstand te geven. De beste kansen tot rust waren echter voor Wiron, maar zowel Stefan Veldhuis als Roy Kort wisten de kansen niet te verzilveren.

Tweede helft werd een sterker Texel verwacht, dat de verdiende voorsprong voor Wiron nog wel om zou willen buigen. Het tegendeel bleek echter. Vrijwel direct na rust was het wederom Wiron die een grote kans kreeg om de winst veilig te stellen. Een op maat voorgegeven vrije trap van Mark Schouwenaar belandde op het hoofd van Stefan Veldhuis, die de bal met een harde kopbal enkele centimeters over het doel kopte.

Wiron bleef de bovenliggende partij en Texel leek geen potten te kunnen breken vandaag. Texel werd geen enkele maal echt gevaarlijk voor de Wieringer goal, wat tot uitdrukking kwam in het aantal schoten op doel. Keeper Veldhuis moest één enkele keer gestrekt naar de hoek, waarna het werk voor hem gedaan was. De andere doelpogingen konden óf makkelijk onderschept worden, of belandden over of naast het doel.

Na een uur spelen werd Roy Kort, die overigens al niet fit aan de wedstrijd begon, vervangen door Rinse Zijlstra. Vanwege de verwachtte pressie van Texel zou hij met zijn snelheid de ideale man zijn om de voorsprong verder uit te bouwen bij Wiron. Dit duurde dan ook maar 11 minuten, Zijlstra had echter geen toegevoegde waarde in deze aanval. Het was een schot van Sebas de Jong die door een Texel-speler in eigen doel werd gewerkt en hiermee de hoop bij de Texelaars deed verdwijnen. Na dit doelpunt mocht de moegestreden Dennis de Visser de kleedkamers opzoeken, hij werd gewisseld voor Kees Jan Bakker.

De laatste 20 minuten van de wedstrijd speelde Wiron gecontroleerd uit. Texel kon geen vuist meer maken en Wiron kreeg zelfs nog kansen om de score nog verder te doen oplopen. Kansen voor Rinse Zijlstra, Stefan Veldhuis en later Koen Zijlstra, die het veld in kwam voor Sebas de Jong, misten echter scherpte waardoor de eindstand vastgesteld werd op 3-0.

Met deze overwinning houdt Wiron zicht op het linkerrijtje. De 6e positie wordt momenteel gevuld door Duinrand S. dat zowaar 4 punten meer heeft, maar het heeft hier ook twee wedstrijden langer over mogen doen. Aanstaande donderdag staat in Waarland de inhaalwedstrijd tegen Con Zelo op het programma. Con Zelo, dat tweede staat achter JVC, heeft nog een klein sprankje hoop op de titel maar Wiron heeft vandaag laten zien uitstekend om te kunnen gaan met ploegen uit de bovenste regionen. Volgende week zondag speelt Wiron wederom uit tegen Sint Boys.

3-0 door een Tesselaar, de Wieringers vonden het behehehehehehesst dat de Tesselse Skêêpe een handje hielpen. Minpuntje, rode kaart voor de verzorger, dat mocht de pret niet drukken. Wordt een verzorger dan ook geschorst?

Feest in Den Oever, het circus stond naast het sportterrein opgesteld, maar de show was toch echt op het A-veld!

1-0 door Mark Schouwenaar, Mark... loop de volgende keer naar onze fotograaf Henk-jan toe, mooie goal!

Ere tribune

Topoverleg.

Blije gezichten in Den Oever, inzet met een smalle selectie wordt beloond. Roy mocht bij 2-0 douchen, hij had zijn werk gedaan.