Succes pakt verdiend punt tegen Duinrand S.
Uitgegeven op 29-03-2010 om 18:10  |  link  |  bewaar  |  print

SCHOORL - De wedstrijd tussen Duinrand S en Succes eindigde na negentig minuten in een 2-2 gelijkspel. Daarmee pakte Succes een punt tegen het hooggeklasseerde team uit Schoorl. Succes, dat de punten hard nodig heeft, liet achteraf gezien twee punten liggen.

Op het kunstgras van Duinrand S liet Succes goed zien dat het in deze vijfde klasse thuishoort. Het elftal van Gosse Bosma en Michel Smit trad aan met een paar veranderingen. Zo stond doelman Stephan van Beveren niet onder de lat, maar Olof Eriks. Van Beveren bezit naast keeperskwaliteiten ook voetbalkwaliteiten en speelde als aanvaller. Door blessures en een schorsing speelde Pieter Rotgans en Stef de Koning.

Vanaf het eerste fluitsignaal liet Succes zien dat het vijf voor twaalf is. Met veel strijd en werklust toonden de Wieringers hun wil. Het vooraf sterker geachtte Duinrand S begon de wedstrijd scherp, waar enkele kansjes uit voortkwamen. Succes overleefde de eerste tien minuten om vervolgens zelf de touwtjes in handen te nemen. Een kans voor van Beveren kon ternauwernood gered worden door de goalie van Duinrand S. Ook Sanou liet van zich spreken door veelvuldig druk op de defensie te zetten. Vijf minuten voor de thee veroverde Andre Verheijen de bal op eigen helft, gaf een lange bal op Sanou die zich met een schijnbeweging vrij voor de keeper zette om vervolgens onhoudbaar raak te schieten. Met deze positieve stand werd er gerust. De tweede helft kwam Succes prima uit de startblokken. Binnen vier minuten was het al raak. Door de harde tegenwind viel een lange bal van Stef de Koning precies achter de laatste linie van Duinrand S. De snelle Paul Singelenberg was er als de kippen bij om de bal langs de uitkomende doelman te schuiven. 2-0. Door de vroege goal werd het verzet van Duinrand S minder en werd Succes sterker en domineerde de wedstrijd. Verdedigend stond het goed en daardoor werden er weinig kansen weggegeven. Met nog twintig minuten op de klok gaf Succes zelf het startsein voor de ommekeer. Er leek geen vuiltje aan de lucht toen een lange, hoge bal van Duinrand S richting het doel van Succes geschoten werd. In het volle strafschopgebied leek doelman Olof Eriks de bal simpel te kunnen vangen, maar door een storende aanvaller van Duinrand S schrok de doelman en glipte de bal tussen de handen door het doel in. Door dit presentje kregen de kustbewoners opeens het gevoel dat er toch nog meer in het vat zat. Gelijk na de aftrap kon ironisch genoeg de voormalige doelman het foutje van zijn vervanger goedmaken. Zijn inzet was echter iets te zacht. Duinrand S begon druk te zetten op de verdediging, maar dat resulteerde niet in grote kansen. Het centrale duo achterin Remco Ijzer en Eelco Baas waren een plaag voor de aanvallers van Duinrand S. Tot vijf minuten voor tijd. Na een corner voor Duinrand S bleef de bal in het doelgebied liggen voor de voeten van Sander Miedema. Hij schoot de bal weg, maar die werd geblokt door een aanvaller. De bal ging met een boogje over alles en iedereen heen, prompt in het doel. Het ongeloof was van de gezichten af te lezen. Het verdere verloop van de wedstrijd leverde geen kansen meer op voor beide partijen. Vooraf was er voor een punt getekend, achteraf hadden het er drie moeten zijn. De mannen uit Hippolytushoef hebben in Schoorl laten zien dat een hogere plek op de ranglijst geen utopie is, maar absoluut tot de mogelijkheden behoort. Aanstaande zaterdag speelt Succes om vijf uur thuis tegen de Koog.