Wiron houdt punt over aan matige wedstrijd
Uitgegeven op 29-03-2010 om 17:43  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - Een wedstrijd zondag zonder goed spel, maar wel met een goed resultaat. De best voetballende ploeg van de competitie ( volgens Koos Hidden ), VZV, werd thuis op een 3-3 gelijkspel gehouden.

de ontlading is groot na de openingstreffer.

Nog steeds een hoop afwezigen bij Wiron, wat het spel vandaag niet ten goede kwam. Vooral de eerste helft was voor VZV, dat feller, scherper en vooral beter was. Wiron was geen schim van de ploeg die vorige week nog nipt verloor van JVC. De scherpte en concentratie van vorige week was verdwenen. Deels kwam dit door het goede positiespel van VZV, dat met een volle veldbezetting speelde en op die manier Wiron geen kans gaf om ook maar eenmaal aan te zetten voor rust.

Wiron kwam wel op voorsprong, uit een spaarzame aanval was het Perry Manshanden die de thuisploeg op een 1-0 voorsprong zette. Het spelbeeld veranderde hierdoor echter weinig en het éénrichtingsverkeer richting het doel van de uitstekend keepende Stefan Tijsen bleef. VZV wist de geboden kansen niet te benutten, hoe groot deze ook waren. Was het niet goed keeperswerk van goalie Stefan Tijsen, dan was het wel het feit dat het VZV geluk ontbeerde in de afronding waardoor VZV de score niet gelijk wist te trekken.

Vlak voor rust was het Wiron die toch weer scoorde. Tot dan toe had het eigenlijk geen benoemenswaardige kans gehad. Stefan Veldhuis wist het net te vinden waardoor Wiron, ondanks slecht spel, met een comfortabele 2-0 voorsprong de kleedkamers op mocht zoeken.

Na rust eigenlijk geen verandering in het spel. VZV had nog steeds het veldoverwicht, maar leek daar de eerste minuten na rust maar geen doelpunt uit te kunnen krijgen. De aansluitingstreffer viel wel uiteindelijk wel, 2-1. Wiron kreeg daarna via Stefan Veldhuis nog een zeer grote kans om de marge weer naar twee te vergroten, maar alleen voor de keeper wist hij niet te scoren.

Een aloude voetbalwet leert dan dat hij aan de andere kant moet vallen. En dat gebeurde ook. Met een bekeken schot in de linkerbovenhoek werd keeper Stefan Tijsen kansloos gelaten en was de gelijke stand een feit. VZV rook bloed en ging op jacht naar de overwinning. De ogenschijnlijk winnende treffer viel ook, alleen aan de andere kant bij het VZV doel. Stefan Veldhuis mocht alleen door op de keeper waarna hij, binnen het strafschopgebied, onderuit gehaald werd en een penalty kreeg. Wiron een penalty, VZV met tien man. De penalty werd met een droge schuiver benut door Mark Schouwenaar, die hierme zijn ploeg de overwinning dacht te brengen; dacht men!

Het was VZV dat veerkracht toonde en enkele luttele minuten voor tijd langszij kwam. Een vrije trap werd door de muur geparreerd waarna de bal via de klut op de borst van een VZV-aanvaller belandde die onberispelijk uithaaldde en op die wijze de eindstand bepaalde op 3-3.

Wiron verzuimd hierdoor in te lopen op VZV, waardoor de 6e plaats nog niet een feit is. Het verschil tussen beide ploegen is nu 3 punten, waarna op de 5e plaats Duinrand volgt met 5 punten voorsprong en 4 wedstrijden meer gespeeld! Het paasweekend speelt Wiron zaterdagmiddag om 5 uur bij DTS, waartegen vorige wedstrijd nog met 1-6 verloren ging!

Perry Manshanden, net niet zichtbaar werkt de bal achter de keeper. Tegen de verhoudingen in kwam Wiron op een 1-0 voorsprong.

Reportage mogelijk gemaakt door Garage Klein.

Voor de wedstrijd een minuut stilte voor de vanmorgen op 86jarige leeftijd overleden oud-bestuurder Piet Tijsen.

Wiron kampt met veel blessure's, zo zat Bob Schuiling op de Bank.

Keeper Tijsen van Wiron deed zijn werk prima.