Tonegido niet daadkrachtig tegen degradant WeHaVe
Uitgegeven op 23-03-2010 om 17:00  |  link  |  bewaar  |  print

WEESP - in de thuiswedstrijd had Tonegido het al moeilijk tegen de mannen uit Weesp.
Er werd dan ook niet te makkelijk gedacht over de uitwedstrijd. Maar doordat Tonegido haar kansen niet benutte kon WeHaVe, die bijna de hele wedstrijd voorstond, een punt pakken. Tonegido had zich sterk teruggevochten en kreeg een laatste kans maar vergat de trekker over te halen 24-24.

Nu de eindfase van het seizoen nadert en er niks meer op het spel staat voor de groenhemden zaak de “spullen”heel te houden. Tonegido staat veilig op de 7e plaats en WeHaVe is zo goed als gedegradeerd. Maar in de thuiswedstrijd werd er maar nipt gewonnen met één punt verschil dus Tonegido was gewaarschuwd. De Wieringers pakte sterk een 1-5 voorsprong maar moest toen lijdzaam toezien hoe Weespenaren langszij en voorbij kwamen. 10-8.
Tonegido kreeg voldoende kansen maar benutte deze te weinig. De thuisploeg had het met verrassende afstandschoten en manier gevonden de groene muur te passeren.
Met rust stonden de Wieringers terecht met 15-13 achter.
Toch was er vertrouwen in het eigen kunnen. Tonegido startte goed de tweede helft maar kreeg geen grip op de afstandschoten van de opbouwers. Even leek het erop dat Tonegido capituleerde maar de scheidrechters brachten het vuur weer terug bij de Wieringers. Door een twee-minuten en een vier minuten uitsluiting voor WeHaVe kon Tonegido weer aanhaken 21-18. Nu waren het de Wieringers die een eindspurt inzetten. Tonegido ging er op en erover en had met nog 35 seconden te spelen een 23-24 voorsprong genomen. Tonegido moest dit uitspelen om de overwinning veilig te stellen. De bal was in de linkerhoek bij aanvoerder Jellema. Die zag de hoekverdediger op 9 meter staan en besloot deze geboden kans te nemen. Hij passeerde de verdediger met een overhaal en mocht vrij doorlopen naar doel. Met al twee verzilverde lobjes probeerde Jellema ook nu met een lob de wedstrijd definitief te beslissen maar de hars op de bal stond deze beslissing niet toe. De keeper kon de bal nog net toucheren en zo werd er nog een kans voor de thuisploeg geboden. Deze benutte WeHaVe zonder twijfel 24-24. Ongeveer net als in de wedstrijd tegen Lacom werd de bal, met tijdwinst als doel, door de thuisploeg meegenomen. Nu besloot de scheidrechter dit met twee minuten te bestraffen maar vergat de tijd direct stil te zetten zodat er nog 3 seconden op de klok overbleven. Dit was tekort voor de mannen uit Wieringen gelaten werden de drie seconden uitgespeeld. Tonegido speelde niet goed en mocht tevreden zijn met het punt, toch was het missen van de geboden kans zuur.

Nathan Krom 7, Gijs Bakker 6, Hise Kruiter 3, Maurice Bugel 2, Sebas Jellema 2, Bart de Vries 2, Jacob Engel 2.