Gemeentebestuur Niedorp op vrijwilligersdag aandacht voor de Buurtbus
Uitgegeven op 19-03-2010 om 22:45  |  link  |  bewaar  |  print

NIEDORP - Op vrijdag 19 maart 2010 gingen burgemeester A. van Dok-van Weele, wethouder Enno Bijlstra, raadsleden Henk Koomen (CDA) en Tonny Verdonk (PvdA) mee met de Buurtbus. Namens het gemeentebestuur Niedorp wilden zij dit vrijwilligersproject in de belangstelling zetten en hun waardering hiervoor uitspreken. In het kader van NL Doet! reed wethouder Bijlstra een stukje met de Buurtbus en wasten de raadsleden aan het einde van de rit de reservebus.

Steun

Vanaf het gemeentehuis voerde de Buurtbus zijn passagiers door de gemeenten Niedorp, Schagen, Anna Paulowna en Wieringermeer. Piet Heneweer en Eef Bos van de Omnivervoersvereniging Noord-Holland Noord en de Buurtbusvereniging vroegen de bestuursleden om steun voor de Buurtbus. Burgemeester A. van Dok-van Weele: ”Ik ben diep onder de indruk van dit vrijwilligersproject. Mijn bewondering voor de vrijwilligers is zeer groot.’’

Plas- en koffieplek

In Schagen maakte het gezelschap een stop bij koffiecafé Tante Annie, waar wethouder Jan Bouwes van de gemeente Schagen bij het gesprek aanschoof. Daar vroeg de vereniging ook aandacht voor de ontbrekende “plas- en koffieplek” voor de vrijwillige chauffeurs. “Dit is weliswaar een provinciale aangelegenheid, maar steun van de zeven gemeenten waar de Buurtbus rijdt, is hard nodig”, aldus Piet Heneweer. Wethouders Bijlstra en Bouwes lieten merken bij dit vrijwilligersproject het liefst de samenwerking te zoeken met de buurgemeenten.

De rit werd vervolgd via het NS Station Anna Paulowna naar het gemeentehuis van Wieringermeer. Van daaruit bracht de reservebus de Niedorper delegatie weer terug naar het gemeentehuis. Daar wachtte het gezelschap nog een laatste schone taak: de handen gingen uit de mouwen om de bus te wassen.

Vrijwilligers

De Buurtbus is een initiatief van Omnivervoersvereniging Noord-Holland Noord. Ruim honderd vrijwilligers zorgen dat de Buurtbus dagelijks rijdt in de gemeenten Niedorp, Anna Paulowna, Harenkarspel, Opmeer, Schagen, Wieringermeer en Zijpe. Gemiddeld rijdt elke vrijwilliger 8 uur per week.
(advertentie)
(advertentie)
Gezellig tot in de late uurtjes!
Occasions
Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Toyota Aygo 1.0 VVTi Aspiration Red 5drs
€ 5.295,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Jan Looze - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...