Voorbereidingen voor invangseizoen mosselen, belangrijke taak voor CT Systems uit Wieringen
Uitgegeven op 16-03-2010 om 18:42  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - Kwekers installeren Mossel Zaadinvang Installatie’s. De Zeeuwse mosselkwekers zijn gestart met de voorbereidingen voor het nieuwe invangseizoen.

Een aantal bedrijven heeft op de Waddenzee kraanschepen ingehuurd om palen te heien en ankers uit te leggen. De firma Klein uit Den Oever was begin deze week in het Vogelzand en de zuid Meep actief om de palen voor de clustergroep YE 38, YE 70, YE 72, YE 79, YE 86 en YE 170 in de wadbodem te heien. Het kraanschip YE 25 ‘Ri-Jos’ was ingehuurd door de SMY-groep, terwijl loonwerker Marco Bakker met zijn WR 82 voor de firma Barbé in de weer was. De netten en longlines worden pas in de loop van april geďnstalleerd. Op de foto boven: het kraanschip van de firma Klein (ex-YE 4/WR 238) in actie in het Vogelzand. Foto onder: een stapel boeien gereed voor transport naar de Waddenzee.
BRON: VISSERIJNIEUWS

CT Systems

Het Wieringer bedrijf CT Systems uit Hippolytushoef is een klein en relatief onbekend bedrijf. Wat de mensen niet weten is dat dit bedrijf, eigendom van de familie Van der Vaart, een belangrijke rol speelt in deze werkzaamheden op de Waddenzee. CT Systems ontwikkelt de software en levert ook de mensen die met meetapparatuur de plaatsbepaling van de vangnetten bepalen.

Julian van der Vaart: "Ik kom toevallig net vandaag (weer) van het kraanschip Afsluitdijk van de firma Klein. Wij voorzien voor hun alle navigatie en positionering, ook hebben we in de afgelopen weken op het Zeeuwse kraanschip de Ri-Jos van de Firma Timmerman Waterwerken positionering apparatuur geplaatst.

In de afgelopen weken heeft Jan van de Wiel met onze Viking Navigation software stromingsmetingen gedaan voor de mosselnetten. Ook Hans Klein maakt op zijn kraanschip gebruik van Viking.

Binnenkort krijgen we ook nog de mosselnetten voor Kees Groot welke samenwerkt met Tijsterman Waterwerken, welke ook weer Viking aan boord heeft.

Veel Viking en Wieringers op het wad in ieder geval!"


Later op Wieringernieuws een artikel over dit bedrijf.

(advertentie)
(advertentie)
Slagerij Ottens
Occasions
Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Toyota Aygo 1.0 VVTi Aspiration Red 5drs
€ 5.295,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Zwemles - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...