Tonegido pas in eindfase langs Lotus
Uitgegeven op 15-03-2010 om 19:25  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGEN - Met drie spelers uit het tweede was het voor Tonegido een pittige klus om na twee overwinning op de toppers, te winnen van het laaggeklasseerde Lotus uit Hoofdorp. Pas 4 minuten voor tijd stelde de Wieringers de overwinning veilig 27-24.

Met de “vaste” talenten Bart de Vries en Wesley Gangelhof binnen de gelederen en door afwezigheid van Maurice Bugel werd Kees Rotgans weer eens gevraagd om invulling te geven aan de cirkelpositie.
De nieuwe samenstelling moest vooral in de aanval wennen. De groenhemden hadden moeite met de afronding. Lotus kon hierdoor profiteren en namens brutaal de leiding 2-5.
Tonegido liet het gat niet al te groot worden maar kon in de eerste helft nog niet overtuigen en moest vooralsnog het initiatief aan Lotus laten. De thuisploeg faalde ook in de afronding.Te gehaast werd er geschoten waardoor er open doelkansen en een strafworp werden gemist 5-8.
4 doelpunten van aanvoerder Jellema bracht Tonegido nog in het spoor maar de gasten uit Hoofdorp gingen met een verdiende 9-12 voorsprong de rust in.

Berustend in de tussenstand maar met vertrouwen pakte de Wieringers de rust en gaven aan waar de problemen lagen. Het moest feller en de spelopbouw van Lotus moest verstoord worden. De hoekspelers kregen de opdracht van interim-coach en geblesseerde speler Hiske Kruiter mee dat de hoekaanvallers vast moesten worden gezet.

De thuisploeg knalde letterlijk uit de startblokken. Met fraaie pressie doelpunten draaide Tonegido de achterstand om in een voorsprong 17-14. Hoogtepunt was de “vlieger”tussen aangever Nathan Krom en afmaker Gijs Bakker. Toch bleef Lotus hardnekkig tegenstribbelen en liet zien over een lange adem te beschikken 20-18. Tonegido viel weer iets terug en zag zo in de 24e minuut de Hoofdorpers langzij komen 22-22. Tonegido pepte zich om voor de laatste fase. Onder aanvoering van topscoorder Gijs Bakker die eindelijk op stoom leek te zijn gezien 3 doelpunten in de eerste helft en negen in de tweede, maakte Tonegido een einde aan de illusies van Lotus op een overwinning. In 4 minuten tijd stelde de Wieringers orde op zaken en won verdiend 27-24.

Gijs Bakker 12, Sebas Jellema 7, Bart de Vries 3, Nathan Krom 2, Jacob Engel, Koen Bakker 1, Kees Rotgans 1.