Opnieuw winst voor Tonegido dames 1
Uitgegeven op 08-03-2010 om 10:45  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF – Het eerste damesteam van Tonegido deed dit weekeind opnieuw goede zaken. Het damesteam won met 24-5 van hekkensluiter Koedijk.

Tonegido schroefde het doelsaldo op. Er zijn nog kansen op de titel.

Voor het publiek beloofde dit geen spannende wedstrijd te worden. Voor Tonegido was dit echter wel een belangrijke wedstrijd, want zij konden het doelsaldo omhoog trekken. Van coach Douwe de Jonge kregen de dames de boodschap mee om de bal te onderscheppen bij het, over het algemeen, statisch spelende Koedijk.

Tonegido nam dan ook duidelijk het initiatief, combineerde goed en bracht de bal snel op. Koedijk had hier duidelijk moeite mee en kwam ook moeilijk tot scoren. Mooier gezegd, de bal belandde maar twee keer achter Tonegido-keepster Melania de Bie, die de eerste helft onder de lat stond. En daarbij stond de defensie van Tonegido goed en er werd goed gecommuniceerd, waardoor Koedijk geen ruimte kreeg. Bij een 6-0 voorsprong werd het spel van Tonegido iets te gehaast, iets wat Tonegido vaker heeft. Hierdoor zakte het spel iets in en dat waren ook de momenten waarop Koedijk in de eerste helft de twee doelpunten scoorde.

Maar de meiden deden wat ze gevraagd werd, zij onderschepten meerdere malen de bal van het opnieuw statisch spelende Koedijk en profiteerden hier later in de wedstrijd ook duidelijk van. De ruststand was 11-2.

Tonegido bleef in de tweede helft de bovenliggende partij en wist wederom door het snel opbrengen van de bal de wedstrijd naar zich toe te trekken. Cirkelspeelster Janice Buijs kreeg deze middag veel ruimte van Koedijk op de cirkel en maakte haar kansen mooi af. Koedijk kreeg op sommige momenten iets meer ruimte in de defensie van Tonegido en wist dit keer de bal driemaal achter de sterk keepende A-junior Laura Kleimeer te krijgen. En aan het einde van de tweede helft was Koedijk geen dreiging meer voor Tonegido en wist Tonegido met snelle uitbraken en goede combinaties de wedstrijd geheel naar zich toe te trekken. De eindstand was 24-5.

Volgende week spelen de dames een belangrijke uit-wedstrijd om 14.15 uur in Tuitjenhorn tegen Con-Zelo. In deze wedstrijd gaat duidelijk worden wie er uiteindelijk kampioen gaat worden in de tweede klasse van de afdeling Noord Holland Noord.

De keepster - Melania de Bie - ook eens in beeld gebracht, een goede sluitpost is belangrijk.

Eefje Kuitert in actie.

Deze overtreding leverde een strafworp op.

Janice Buis werpt de bal in het net.

De strafworpen werden benut.

Keurig met de teentjes voor de zwarte lijn blijven.

Kom daar maar eens ongeschonden voorbij.

Het toetje - een strafworp - Tonegido had vanmiddag geen kind aan de tegenstander. Volgende week spant het er om.
28-03-2024 Groen Links stelt vragen over het brede welvaartskader in Hollands Kroon