VVD grote winnaar op wieringen, CDA mist kantjeboord restzetel
Uitgegeven op 04-03-2010 om 09:29  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGEN - Van drie naar vijf, de VVD is de grote winnaar van de verkiezingen op Wieringen. WR05 gaat van drie naar vier zetels en pakt dus ook winst. Het ziet er naar uit dat de coalitie gevoerd gaat worden tussen de onafhankelijken en de liberalen. De PvdA verliest een zetel en lijkt de komende anderhalf jaar een afwachtende houding te moeten aannemen. Wellicht worden Evert Busser (VVD) en mogelijk Jacques de Waal (WR05) de nieuwe wethouders. De druiven waren - net als vier jaar geleden - zuur voor de Christen Democraten, zij verloren de slag om de laatste restzetel met de PvdA met miniem verschil en blijven steken op één zetel.


Nadat de stemhokjes dicht gingen was het een uur wachten op de uitslag. De redactie van Wieringernieuws zweette toen nog even peentjes. Vanwege een enorme "vraag" naar Wieringernieuws liet de server ons even in de steek. Dat is eigenlijk ook wel weer een beetje goed nieuws als er zoveel mensen tegelijkertijd inloggen! Met duizendtien stemmen op de verkiezingpoll mogen wij niet mopperen.

De winnende fractie van de VVD, v.l.n.r. Tjebbe Tip, Diana van der Kraats, Pim de Herder, Jaap Koorn en Ada 't Hart. Otto Klink zien we niet meer terug bij de liberalen.


John Awater, oud raadslid, met gemeentesecretaris Jan Wittink wachten de uitslag af.

De uitslag was voor de mensen die de "poll" op Wieringernieuws gevolgd hebben geen verrassing, deze zat zeer dicht bij de einduitslag van de verkiezing en was met duizend stemmen bijzonder realistisch te noemen.


De stemmachines bleven ook tijdens deze verkiezing in de kelder, handwerk, hier kijken de leden en geïnteresseerden van het stembureau gemeentehuis mee over de schouders van stembureau voorzitter Evert Busser. Zou wethouder Elbert Volkers (geheel rechts) de bui al zien hangen?

Henk Cornelissen vraagt Evert Busser om een reactie. Busser wil doorgaan tot aan de fusie, "Dan ben ik zeventig en wordt het tijd om eens aan mijzelf te denken. een wethouder is tussen de veertig en zestig uur per week actief voor de gemeenschap".

De gezichten bij de "lokalen" stonden blij noch somber. Weliswaar één zetel erbij bij WR05, maar per saldo één zetel verlies door het wegvallen OW91.

Marjan van Kampen legt de aanwezigen in het gemeentehuis uit hoe de zetelverdeling inclusief restzetels tot stand is gekomen.

Vier nieuwe gezichten in de Wieringer gemeenteraad, voornoemde VVD leden en Jan de Caluwé namens WR05. Met vier vrouwen in de raad wordt het mannelijk overwicht ietwat getemperd.

De vier nieuw gekozen leden gaan nog even op de foto voor LOZ en de WC. Momentje voor HJ van WN om de collega's vast te leggen, Dirk Bal ziet de lol daar wel van in of lacht omdat zijn partner Diana als vijfde fractielid namens de VVD mag toetreden in de raad.
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Yaris 1.0 Aspiration 5drs
€ 5.345,-

Toyota Aygo 1.0 VVTi Sport 5drs inclusief afleverkosten
€ 4.995,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Uitvoering De Harmonie in Concordia - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...