Vrijwilligers in Hippolytushoef helpen moeders in ontwikkelingslanden
Uitgegeven op 10-03-2010 om 15:20  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGEN - Ruim twaalfduizend collectanten van deur tot deur in honderden gemeenten

Internationale gezondheidsorganisatie Simavi vraagt de komende weken tijdens de campagne ‘wie draagt de wereld?’aandacht voor de cruciale rol die moeders in ontwikkelingslanden spelen voor de gezondheid van hun gezin. Zo zorgen moeders bijvoorbeeld elke dag dat hun kinderen veilig water kunnen drinken. Dat is een zware verantwoordelijkheid. Het is vaak uren lopen en onveilig drinkwater zorgt voor dodelijke ziektes als cholera en tyfus. Een belangrijk onderdeel van de campagne is de landelijke collecte die van 14 t/m 20 maart plaatsvindt in honderden gemeenten. Meer dan twaalfduizend vrijwilligers gaan in Nederland de straat op voor dit goede doel.

Gewicht van de wereld op hun schouders
“Het is fantastisch dat zoveel vrijwilligers meehelpen,” zegt Rolien Sasse, directeur van Simavi. “Zonder hun steun kan Simavi haar werk voor moeders in Afrika en Azië niet doen. En dat is hard nodig, want deze moeders dragen bijna letterlijk het gewicht van de wereld op hun schouders. Het is inspirerend om te zien hoe sterk zij zijn. Maar ze hebben wel een steuntje in de rug nodig, want de problemen waarmee ze te maken hebben, zijn groot. Nog steeds sterven dagelijks duizenden kinderen, omdat iets simpels als veilig drinkwater ontbreekt. We werken daarom altijd met de moeders samen door bijvoorbeeld te zorgen dat er een waterpomp in het dorp komt. En we trainen moeders zodat ze in de toekomst zelf verantwoordelijkheid kunnen nemen voor het onderhoud ervan”.

Duizenden mensen actief tijdens landelijke campagne
Naast de collecte, die ervoor zorgt dat drinkwaterprogramma’s mogelijk worden gemaakt, bestaat de campagne ‘wie draagt de wereld?’ uit meer activiteiten. Zo is er vanaf 5 maart (aan de vooravond van internationale vrouwendag) een fototentoonstelling in het Stadhuis in Den Haag, waarop te zien is hoe een drinkwaterprogramma in Tanzania en Oeganda van Simavi het leven van moeders en hun gezinnen heeft verbeterd. Daarnaast krijgen bijna 5.000 kinderen van 100 basisscholen les over het belang van water voor de gezondheid van mensen en de rol van moeders hierbij. Een overzicht van de activiteiten staat op www.simavi.nl/wiedraagtdewereld. U kunt moeders in ontwikkelingslanden ook zelf helpen door te geven aan de Simavi-collectant of een financiële bijdrage over te maken op giro 300100 ten name van Simavi in Haarlem. Namens alle moeders in Afrika en Azië alvast hartelijk dank hiervoor.
(advertentie)
(advertentie)
Formido. Haal meer uit je huis.
Occasions
Toyota Yaris 1.0 VVTi Linea Terra inclusief afleverkosten
€ 5.695,-

Toyota Yaris 1.0 Aspiration 5drs
€ 5.345,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Etappe winnaar op Wieringen - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...