Kees Klein: ‘Laat ons dorp niet in de steek’
Uitgegeven op 19-02-2010 om 08:15  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - “Jan van de Wiel en Pim de Herder hebben in de Wieringer Courant van dinsdag 16 februari jl. terecht aangegeven hoe het Den Oever zal vergaan als de dijkverhoging zoals de plannen er nu liggen, doorgaan”, zegt de bekende musicus Kees Klein, tevens lid van de adviesgroep. Net als de gemeenteraad van Wieringen, kan deze bewoners- en belanghebbendengroep niets anders dan een adviserende rol in het plan spelen. Daarom is het tijd voor actie van de Wieringer bevolking, vindt Kees Klein.


Kees Klein bij de haven, foto Mike Muller.

Klein: “Het is van zeer groot belang dat de bewoners van Wieringen gehoor geven aan de oproep van de actiegroep door de formulieren in te vullen en af te leveren bij de aangegeven adressen. Als de huidige havendijk opgehoogd wordt waardoor de toekomst van de coupure onzeker blijft of zelfs wordt dichtgemaakt, vrees ik voor de gevolgen. Als de plannen uitgevoerd worden zoals het hoogheemraadschap haar plannen nu presenteert, heeft dat grote gevolgen voor het dorp, de bedrijven op de haven, de visafslag, de vloot en natuurlijk de middenstand van Wieringen.”

“In 1969 werd de afbraak van Den Oever ingezet met de sloop van de oude kapel. Sindsdien is het met ons dorp langzaam bergafwaarts gegaan. Steeds meer karakteristieke panden en bedrijven zijn verloren gegaan. Als één van de door hoogheemraadschap varianten 1A, 2A en 2B doorgaat, zullen de gevolgen voor Wieringen niet te overzien zijn. Denk alleen maar aan de dreigende afsluiting van de coupure, waardoor de levensader tussen de bedrijvige haven en het dorp verdwijnt. Dat mag toch nooit gebeuren, want het havengebied zoals het er nu ligt is nog één van weinig aantrekkelijke punten van ons dorp. Dat mag niet verloren gaan en daar moeten we voor strijden!” zegt Klein.
“Het enige alternatief wat het hoogheemraadschap heeft aangedragen dat voor Wieringen verdraagzaam is, is variant 3B.” meent Klein.

Aanmelding bijeenkomst
Het Hoogheemraadschap heeft alle inwoners van Den Oever uitgenodigd tot het bijwonen van de informatiebijeenkomst dijkverhoging op dinsdag 2 maart 2010 in het Vikingschip te Den Oever. De zaal is open vanaf 19.30 uur, de bijeenkomst start om 20.00 uur. “Alleen op deze wijze kunnen we van onze bezorgdheid blijk geven. Aanmelding is verplicht, en daar zit het gevaar. Het geeft veel rompslomp of mensen dreigen het te vergeten. Daarom vraag ik u allen alstublieft aan te melden en te komen.” Opgave kan per email via j.stijnman@hhnk.nl of telefonisch via 0299 -39 14 86. Download de flyer.
Noot van de redactie,

Volgens NHNK is iedereen welkom en behoeft men zich niet persé van te voren aan te melden. NHNK wilde wel graag een idee krijgen in hoeverre er animo voor deze bijeenkomst zou zijn. Ook de op 2 maart gestelde vragen zullen worden beantwoord.
(advertentie)
(advertentie)
Formido. Haal meer uit je huis.
Poll:
De vernieuwde dijk van de haven in Den Oever vind ik...
Mooi
Lelijk
Moet er even aan wennen
  
Occasions
Toyota Corolla Verso 1.8 VVTi Linea Sol
€ 4.995,-

Toyota Corolla 1.4 VVTi wagon inklusief afleverkosten
€ 5.495,-

Wieringer historie:
Voetballen - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...