Lentetuin reikt Jo Vermaire Boeket uit Leny v.d. Berg vrijwilliger van het jaar
Uitgegeven op 03-02-2010 om 05:41  |  link  |  bewaar  |  print

BREEZAND – Stichting Kansrijk, het Gelders Huisje, het Thomashuis, de Poldertuin en ga zo maar door. Allemaal zaken die er zonder Leny van den Berg (74) waarschijnlijk niet waren geweest. Als het voor een goed doel is, dan gaat ze ervoor. Afgelopen zaterdag werd deze vrijwilliger in hart en nieren door de Lentetuin Breezand verrast met een fraai boeket en een slagroomtaart.Jaarlijks zet de Lentetuin Breezand samen met sponsor Jo Vermaire iemand in het zonnetje die zich verdienstelijk maakt voor de polder. Dit jaar werd een wel heel bijzondere kandidaat voorgedragen. Er is namelijk niet één reden om Leny van den Berg tot vrijwilliger van het jaar te benoemen, maar een hele lijst met zaken waarvoor zij zich heeft ingezet. Deze fanatiekeling ziet overal kansen en mogelijkheden en weet deze ook zo op te pakken dat er daadwerkelijk wat gebeurt. Dat betekent heel veel brieven sturen, bellen met wethouders, kennissen aanspreken en allerlei acties op touw zetten om geld in te zamelen. Want als het voor een goed doel is, dan gaat ze ervoor.

Dorp Kenia

Acht jaar lang zat Van den Berg in de gemeenteraad van Anna Paulowna. Haar wapenfeiten: de fietspaden in Breezand, zwembad Den Krieck en de Poldertuin. Ook trok ze vele jaren de kar met de Drie Koningen in Anna Paulowna. Kinderen gingen langs de huizen, verkleed als Drie Koningen, om geld op te halen voor kinderen in Kenia. Later zette zij samen met haar man Jacques van den Berg en de familie Verresen deze actie om tot Stichting Kansrijk. Hiermee wordt tot op de dag van vandaag op professionele wijze geld ingezameld voor een dorp in Kenia. Ook de verbondenheid met de bollensector is voor Van den Berg groot. Zo heeft ze 26 jaar lang een belangrijke bijdrage geleverd aan de mozaïeken tijdens de Bloemendagen van Anna Paulowna. Ze maakte één van deze mozaïeken zelfs na in het Kurhaus in Scheveningen en later nog één tijdens de Grüne Woche in Berlijn.

Thomashuis

En om naar maar even door te gaan: Van den Berg is betrokken geweest bij de gymzaal in de Spoorbuurt, ze is lid geweest van de oudercommissie van de Spoorbuurtschool, ze was de initiator van wat nu het Thomashuis in Breezand is en ze is één van de stuwende krachten achter het Gelders Huisje. Om van de enorme zorg en liefde voor de mensen om haar heen nog maar te zwijgen. En dat alles zonder haar gezin met zes kinderen (inmiddels uitgebreid met kleinkinderen en achterkleinkinderen) uit het oog te verliezen.
Zelf is ze er vrij nuchter onder: “Sommige dingen doe je gewoon.” Haar tactiek voor alles wat ze bereikt heeft? “Je moet gewoon schrijven en eerlijk zeggen wat je denkt, dan bereik je het meeste.” Van den Berg was enorm verrast met het Jo Vermaire Boeket en genoot van de waardering. Het bestuur van de Lentetuin zegt: ‘U heeft het meer dan verdiend!’

De Lentetuin vindt plaats van donderdag 4 t/m maandag 8 maart 2010 op het sportcomplex van ZAP, Ceresplein 1, Breezand. Meer informatie is te vinden op www.lentetuin.nl of stuur een mail naar info@lentetuin.nl.

Openingstijden Bolbloemenshow
Donderdag t/m zondag van 10.00 – 22.00 uur.
Maandag van 10.00 – 20.00 uur.

Openingstijden Expo/Agri beurs
Donderdag t/m zondag van 10.00 – 21.00 uur.
Maandag van 10.00 – 18.00 uur.

Toegangsprijzen
• Volwassenen € 6,-
• 65+ € 5,-
• Kinderen t/m 12 jaar € 3,-.
(advertentie)
(advertentie)
Sportcentrum Hippogym: voor wie fit wilt blijven!~
Occasions
Toyota Aygo 1.0 VVTi Comfort inclusief afleverkosten
€ 6.250,-

Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Postboot in volle haven - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...