Gemeenteberichten Wieringen
Uitgegeven op 21-12-2009 om 20:33  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGEN - De gemeenteberichten van 22 december

Bushokje ’t Hoekje tijdelijk verwijderd

Het bushokje op ’t Hoekje is door de gemeente verwijderd. Eerdere vernielingen rond de jaarwisseling hebben de gemeente ertoe gebracht het hokje nu tijdelijk te verwijderen. Spoedig na de jaarwisseling zal het bushokje weer terug worden geplaatst.

SLUITING GEMEENTEHUIS / WMO-LOKET / VEILIGHEIDSBUREAU WIERINGEN-WIERINGERMEER

Op maandag 28 december a.s. vervalt de avondopenstelling van de gemeente Wieringen.
Maandag 4 januari 2010 zijn het gemeentehuis en het WMO-loket, gevestigd aan het Parkzicht te Hippolytushoef, voor alle diensten gesloten. De avondopenstelling (van 17.00 uur tot 19.00 uur) op deze dag vindt daarentegen gewoon plaats.

Het Veiligheidsbureau Wieringen-Wieringermeer, gevestigd aan de Dorsmolen 15c te Wieringerwerf, is op donderdag 24 en 31 december a.s. gesloten.

Vastgesteld bestemmingsplan Gemeenelandsweg 46-48

Burgemeester en wethouders van de gemeente Wieringen maken ingevolge artikel 3.8, lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het bestemmingsplan Gemeenelandsweg 46-48 in de raadsvergadering van 17 december 2009 is vastgesteld. Het plan is qua planregels en plankaart op ondergeschikte onderdelen aangepast ten opzichte van het ontwerp.

Het bestemmingsplan betreft het perceel Gemeenelandsweg 46-48. Met dit bestemmingsplan wordt het mogelijk gemaakt de bestaande stolp te restaureren en de bestaande woning een aantal meters in westelijke richting te herbouwen.

Het bestemmingsplan met bijbehorende stukken ligt vanaf maandag 28 december 2009 gedurende een periode van zes weken ter inzage. Het gemeentehuis is geopend op maandag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 12.00 uur en op maandag van 17.00 tot 19.00 uur (met uitzondering van 28 december 2009).
Tevens kan het plan met stukken worden geraadpleegd op de gemeentelijke website (www.wieringen.nl).

Gedurende deze termijn kan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage, door:
• hen die tijdig zijn of haar zienswijze tegen het ontwerp van het bestemmingsplan Gemeenelandsweg 46-48 bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht;
• belanghebbende die nu willen reageren op de aangebrachte ondergeschikte wijzigingen;
• belanghebbenden die kunnen aantonen dat hij redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij niet overeenkomstig artikel 23 juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft kunnen brengen.


OUD EN NIEUW OP WIERINGEN
December is voor oud en jong een gezellige maand met tal van feestelijke gebeurtenissen. De gemeente verzoekt bedrijven, winkeliers, horeca en de inwoners deze maand aandacht te geven aan een aantal zaken.

Is het al tijd om vuurwerk af te steken? Legaal vuurwerk mag alleen op 28, 29 en 31 december verkocht worden. Het afsteken hiervan mag uitsluitend tussen 31 december 10.00 uur (in de vuurwerkvrije zone vanaf 19.00 uur) en 1 januari 02.00 uur.
• Illegaal vuurwerk is altijd verboden. Dit geldt voor zowel het kopen als het verkopen. Natuurlijk is ook het afsteken van dit illegale vuurwerk verboden.
Wat gebeurt er als u zich niet aan deze regels houdt? Als u vuurwerk afsteekt buiten de toegestane dagen en tijden, dan wordt het vuurwerk in beslag genomen. U kunt hiervoor ook een boete krijgen. Bovendien geldt dan dat jongeren die jonger zijn dan 18 jaar worden doorverwezen naar bureau HALT.
• Mensen boven de 18 jaar die de vuurwerkregels overtreden krijgen een proces-verbaal waarbij ze op een flinke boete kunnen rekenen.
• Schade wordt altijd verhaald op degene die de schade heeft aangericht. Is dit een minderjarige, dan zijn de ouders daarvoor aansprakelijk. Bij opzet keert de verzekering niet uit. Ouders van kinderen die iets kapot maken, kunnen hier financieel de dupe van worden.
Verboden vuurwerk
Al het vuurwerk dat niet is voorzien van de aanduiding ‘bestemd voor particulier gebruik’ is niet toegestaan. De hierna genoemde soorten vuurwerk zijn bijvoorbeeld verboden:
• vuurwerk zonder Nederlandstalige gebruiksaanwijzing;
• strijkers en Chinese rollen;
• 100.000-klappers;
• lawinepijlen;
• zelfgemaakt vuurwerk.
Vuurwerk………en kerkdiensten
Bij het afsteken van vuurwerk wordt aandacht gevraagd rekening te houden met de kerkdiensten die op vrijdag 31 december worden gehouden. Het verzoek is de kerkdiensten niet te storen door het afsteken van vuurwerk.

Zwerfvuurwerk…………. Ruim het op!
Wij vragen extra aandacht voor het vuurwerk dat niet is afgegaan. Cijfers tonen aan dat bijna de helft van de vuurwerkslachtoffers valt op nieuwjaarsdag. De oplossing ligt voor de hand: als de straten op 1 januari ’s ochtends vuurwerkvrij zijn, vinden de jongeren geen zwerfvuurwerk mee om mee te stunten. Wij doen daarom een dringend beroep op u als inwoner van de gemeente Wieringen: zorg voor vuurwerkvrije straten op 1 januari 2010.

Oud en nieuw …….. winkeliers, bedrijven, inwoners
Bouwbedrijven, winkeliers maar ook de inwoners van onze gemeente vragen wij hun losliggende bouwmaterialen op te ruimen. Hiermee wordt voorkomen dat deze materialen voor andere doeleinden dan bouwen worden gebruikt.
Zorg ervoor dat uw winkel of bedrijfspand (eventueel toegangshek) goed is afgesloten.
Haal ook op tijd de vlaggen binnen.
Voorkom vernieling rondom huis, winkel, school en bedrijf door afdichtingen (brievenbus) en beveiliging.

Kerst, oud- en nieuw …………en brandweer.
De gemeente verzoekt bedrijven, winkeliers, horeca en haar inwoners deze maand extra alert te zijn op brandveiligheid. Houd (extra) blusmiddelen paraat (brandblussers, blusdeken) en controleer deze.

Kerst, oud- en nieuw…………..en politie
Zorg tijdens de jaarwisseling geregeld voor persoonlijk toezicht.
Laat voldoende verlichting branden tijdens de jaarwisseling.
De politie vraagt de inwoners in noodgevallen te bellen met 0900-8844 en alleen bij spoedgevallen te bellen met 112.

Tenslotte een paar tips om veilig het nieuwe jaar in te gaan
• Koop goedgekeurd vuurwerk bij erkende verkooppunten voor consumentenvuurwerk. Afhalen van vuurwerk mag vanaf 29 december, door personen die ouder zijn dan 16 jaar. Het afsteken van vuurwerk mag uitsluitend tussen 31 december 2009 10.00 uur en 1 januari 2010 02.00 uur.
• Controleer of er een opschrift ‘bestemd voor particulier gebruik’ op de verpakking staat.
• Legaal vuurwerk heeft altijd een Nederlandse gebruiksaanwijzing.
• Steek het op een veilige manier aan (met groot lont, op goede afstand, kijk of er niemand in de buurt staat).
• Door in de oudejaarsnacht of op nieuwjaarsmorgen vuurwerkresten op te ruimen, worden ongelukken voorkomen en daalt het aantal vuurwerkslachtoffers. Veeg daarom met elkaar de straat schoon.
• Verboden vuurwerk mag u nooit in bezit of in opslag hebben.
• Het is niet toegestaan vuurwerkpakketten door postorderbedrijven aan huis te laten leveren.
Sluitingstijd horeca 31 december 2009

De burgemeester heeft besloten het sluitingsuur voor de horeca-inrichtingen voor de nacht van 31 december 2009 op 1 januari 2010 gewijzigd vast te stellen op 06.00 uur.
Van 06.00 uur tot 09.00 uur mogen er geen bezoekers meer in de inrichting aanwezig zijn.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Wijziging inzameling grof huishoudelijk afval Wieringen
Grof huishoudelijk afval vanaf 2010 eerst aanmelden

HVCinzameling zamelt met ingang van 1 januari 2010 het grof huishoudelijk afval in Wieringen in nadat het vooraf is aangemeld. De inzameldata zoals vermeld in de inzamelkalender voor 2010 blijven gehanteerd. HVCinzameling verwacht met de wijziging sneller en efficiënter te kunnen inzamelen. Aanmelden kan via website www.hvcinzameling.nl of telefonisch via nummer 0227 656 444.

De inzamelwagen van HVC-inzameling rijdt nu nog door de hele gemeente Wieringen. Door grof huishoudelijk afval vooraf aan te melden kan het inzamelen efficiënter ingepland worden. We sparen het milieu doordat we met onze inzamelwagen minder kilometers afleggen.
Voor meer informatie over de aanbiedregels kunnen inwoners van Wieringen terecht op de website van HVC-inzameling.

Let wel op: hout van bouw- en sloopafval zoals schuttinghout, tuinbielzen etc. wordt niet meer door HVC-inzameling meegenomen. Dit kunt u tijdens de zaterdagopenstellingen tot maximaal 1 m3 per 14 dagen inleveren bij het gemeentelijke depot aan de Wieken 1 te Hippolytushoef. Raadpleeg de inzamelkalender voor openstellingdagen.

HVCinzameling
HVCinzameling is onderdeel van HVC en heeft als hoofdtaken het inzamelen van huishoudelijk afval, uitvoering van diverse reinigingstaken en advisering van de gemeenten. HVC richt zich, als samenwerkingsverband van 55 gemeenten uit Noord-Holland, Flevoland, Zuid-Holland en Friesland, op een innovatieve en milieuverantwoorde wijze van afvalbeheer en energieproductie. Belangrijkste activiteiten zijn inzameling van afval en de verwerking ervan door middel van compostering & recycling, overslag & transport en verbranding & energieopwekking. Daarnaast geeft HVC voorlichting om afvalpreventie en –scheiding te stimuleren.


RAADSVERGADERING (13 JANUARI 2010)

Ingevolge artikel 19 van de Gemeentewet maakt de burgemeester bekend dat de gemeenteraad vergadert op woensdag 13 januari 2010 aanvang 20.00 uur (gewijzigde aanvangstijd!!) in De Ontmoeting aan De Verwachting in Anna Paulowna.

De agenda en de daarbij behorende voorstellen en ontwerpbesluiten liggen voor iedereen in het gemeentehuis ter inzage vanaf donderdag 24 december a.s. en zijn dan ook te raadplegen op de website www.wieringen.nl.

Een uitgebreide publicatie volgt ongeveer een week voor de vergadering


Hippolytushoef, 22 december 2009
Drs. J. Wittink, secretaris
M.J.P. van Kampen-Nouwen, burgemeester


(advertentie)
Architecten- en ingenieursbureau W.A. De Herder bna vof
Actueel...
25-04-2024 De bibliotheek maakt je wereld groter
25-04-2024 Overleden de heer en mevrouw Numeijer
25-04-2024 Turnsters GV-Wieringen presteren uitstekend tijdens finaleweekend
25-04-2024 Kerknieuws
25-04-2024 Nieuwbouwplannen schoollocaties Hippolytushoef vertraagd
25-04-2024 Programma en uitslagen v.v. Succes
25-04-2024 Onafhankelijk Hollands Kroon steekt handen uit de mouwen
24-04-2024 Auto rijdt het Ulkediep naar binnen
24-04-2024 Koningsdag 2024
24-04-2024 Pieter Scheltus na stratenmaker nu campingeigenaar
24-04-2024 Resultaten Inwonerspeiling gemeente Hollands Kroon bekend
24-04-2024 Uitslagen sjoelen DAS Raak
24-04-2024 Een inspiratie dag voor vrouwen én mannen op zaterdag 11 mei 2024
24-04-2024 Westfries programma in het Bakkerijmuseum Medemblik tijdens Hemelvaart en Pinksterweekend 2024
24-04-2024 Uitslagen Dartclub Wieringen
24-04-2024 Biljartclub Wieringer Activiteiten Vereniging HIPP0 zomerstop
23-04-2024 Still Be Loved
23-04-2024 Hippo Feesten 2024
23-04-2024 Overleden mevrouw Miedema
23-04-2024 Concert Ton Koopman en Klaus Mertens snel uitverkocht, cd nog te koop
23-04-2024 Oproep aan alle oud leden van voetbalvereniging Succes
23-04-2024 Senioren Hollands Kroon
23-04-2024 Jan Tijsen winnaar WK driebanden
23-04-2024 Sgeit je rijk
22-04-2024 Veteranencafé
22-04-2024 Peuterschool De Sammeltjes gingen samen de boer op
22-04-2024 Wieringer bassisten helpen Top 2000 band uit de brand
22-04-2024 Wel of geen weightgainers voor een gezonde levensstijl
22-04-2024 Asieldier van deze week konijn Ginny
22-04-2024 Programma en uitslagen v.v. Wiron
(advertentie)
Occasions
Te koop Peugeot 107 bouwjaar 2013 3 drs
€ 5.250,-

Toyota Verso 1.8 VVTi Dynamic
€ 7.445,-

Algemeen nieuws: