Gemeenteberichten Wieringen
Uitgegeven op 14-12-2009 om 19:56  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGEN - Gemeenteberichten Wieringen van 15 december.

SLUITING GEMEENTEHUIS / WMO-LOKET / VEILIGHEIDSBUREAU WIERINGEN-WIERINGERMEER

Op maandag 28 december a.s. vervalt de avondopenstelling van de gemeente Wieringen.
Maandag 4 januari 2010 zijn het gemeentehuis en het WMO-loket, gevestigd aan het Parkzicht te Hippolytushoef, voor alle diensten gesloten. De avondopenstelling (van 17.00 uur tot 19.00 uur) op deze dag vindt daarentegen gewoon plaats.

Het Veiligheidsbureau Wieringen-Wieringermeer, gevestigd aan de Dorsmolen 15c te Wieringerwerf, is op donderdag 24 en 31 december a.s. gesloten.

Het gemeentebestuur van Wieringen

RAAD STELT BELASTINGVERORDENINGEN 2010 VAST

Burgemeester en wethouders van Wieringen maken bekend dat de raad in zijn vergadering van 9 november 2009 de onderstaande belastingverordeningen hebben vastgesteld:

a) Verordening Afvalstoffenheffing 2010;
b) Verordening Hondenbelasting 2010;
c) Verordening Rioolrecht 2010;
d) Verordening Havengeld 2010;
e) Verordening Liggeld 2010;
f) Verordening Brandweerrechten 2010;
g) Verordening lijkbezorgingsrechten 2010;
h) Verordening Forensenbelasting 2010;
i) Verordening Toeristenbelasting 2010;
j) Verordening Staangelden 2010.

De belastingverordeningen worden jaarlijks aangepast.
Het betreffen voornamelijk tariefaanpassingen. Als algemene correctiefactor wordt voor 2010 1,5% gehanteerd. . Dit is in lijn met de verwachte prijsontwikkeling. De afvalstoffenheffing, het rioolrecht en de Hondenbelasting wijken af van deze correctiefactor.
Ten aanzien van de Afvalstoffenheffing (+ 0,5%), het Rioolrecht (+5%) en de Hondenbelasting (+5%) zijn de tarieven aangepast in overeenstemming met de besluitvorming tijdens de behandeling van de Kadernota 2010.
Tevens zijn er redactionele wijzigingen doorgevoerd.

De belastingverordeningen treden op 19 december 2009 in werking en de ingangsdatum van heffing is 1 januari 2010. Bekendmaking heeft plaatsgevonden door opneming in het “Register van bekendmaking” op 2 december 2009 onder de nummers 345 tot en met 355.
Het register ligt voor iedereen kosteloos ter inzage in het gemeentehuis.
Op verzoek en tegen betaling van de verschuldigde leges wordt een afschrift van het besbetreffende besluit beschikbaar gesteld.

Ook kunt u de verordeningen, alsmede het voorstel aan de gemeenteraad raadplegen via de website van de gemeente Wieringen
www.wieringen.nl, onderdeel Bestuur en Organisatie  Raad  Raadsstukken 5 november of onderdeel Actueel  Bekendmakingen  Verordeningen en reglementen.

KAPVERGUNNING VERLEEND

Burgemeester en wethouders van Wieringen hebben kapvergunning verleend aan:
- R.H. Otto, Haukes 82a, 1778 KD Westerland, voor het kappen van 1 spar op het perceel
De Haukes 82a, 1778 KD te Westerland;
- J. Herder, Elft 78, 1777 PB Hippolytushoef voor het kappen van 6 populieren op het perceel
Elft 78, 1777 PB Hippolytushoef.

Iedereen die door de genomen beslissingen rechtstreeks in zijn belang is getroffen, kan binnen 6 weken schriftelijk bezwaar maken bij burgemeester en wethouders van Wieringen, Postbus 1, 1777 ZG Hippolytushoef. Wie dit tijdig doet kan bij de voorzieningenrechter van de rechtbank te Alkmaar (Sector bestuursrecht, Postbus 251, 1800 BG Alkmaar) schorsing van deze beslissing aanvragen.


BURGERZAKEN NIEUWS

Kinderen niet meer bijschrijven in het paspoort van hun ouder(s)
Bijschrijvingen van kinderen in het paspoort van ouder(s) blijven geldig tot 26 juni 2012. Daarna moeten kinderen een eigen reisdocument hebben. Dit is het gevolg van een wijziging van de Europese verordening die voorschrijft waaraan reisdocumenten moeten voldoen. In de gewijzigde verordening wordt het beginsel van één persoon per paspoort (1p-1p) geregeld. Geregeld wordt ook dat de invoering van het 1p-1p beginsel uiterlijk 3 jaar na de inwerkingtreding van de verordening van kracht wordt. Het 1p-1p beginsel zal op 26 juni 2012 van kracht worden. Vanaf dat moment kunnen bijschrijvingen niet meer worden aangevraagd en zijn bestaande bijschrijvingen niet meer geldig. Geldig blijft wel het document van de houder waarin de bijschrijvingen zijn geplaatst, totdat de datum geldigheid op het reisdocument is verlopen. De paspoortregelgeving zal worden aangepast in verband met het vervallen van de mogelijkheid tot bijschrijving.

Afschaffing gratis Nederlandse identiteitskaart 14-jarigen
Om de kosten van het 1p-1p beginsel voor burgers te beperken valt met ingang van 1 januari 2010 de prijs van een Nederlandse Identiteitskaart (NIK) voor jongeren tot en met 13 jaar onder het jeugdtarief. De prijs van een NIK zal € 8,95 gaan bedragen. Om dit te financieren wordt met ingang van 1 januari 2010 de eenmalige gratis NIK voor 14-jarigen afgeschaft.

Aanvragen reisdocumenten/rijbewijzen rond feestdagen
Verloopt uw reisdocument of rijbewijs rond de feestdagen? Indien u rond deze periode een nieuw document aanvraagt houdt u dan rekening met een eventuele langere levertijd. Indien u er zeker van wilt zijn dat u op tijd uw nieuwe document heeft, aarzel dan niet en vraag nu al uw nieuwe document aan.

Openingstijden balie burgerzaken rond feestdagen
Maandag 28 december a.s. komt de avondopenstelling te vervallen.
Maandag 4 januari a.s. is de balie van burgerzaken alleen geopend tijdens de avondopenstelling (17.00 uur tot 19.00 uur). Ook de burgerlijke stand is dan geopend, voor bijvoorbeeld een geboorteaangifte.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met burgerzaken, tel. 0227-594323 of 594311.

WIJZIGING INZAMELING KCA MET INGANG VAN 1 JULI 2009

In verband met de steeds strenger wordende wetgeving ten aanzien van de inzameling van Klein Chemisch Afval zal het vanaf 1 juli 2009 niet meer mogelijk zijn het KCA uit huishoudens bij de gemeentewerkplaats te Hippolytushoef in te leveren.
Om u als inwoner van Wieringen toch de gelegenheid te geven het KCA zo goed mogelijk te scheiden kunt u voor het inleveren hiervan vanaf bovenvermelde datum bellen met de HVC te Middenmeer. Tijdens uw aanmelding krijgt u te horen op welke datum het KCA bij u thuis in ontvangst genomen gaat worden. Op deze wijze hoeft u voor het inleveren van dit afval zelfs niet meer apart te rijden. Voor het aanmelden van het KCA kunt u vanaf 1 juli terecht bij de HVC via telefoonnummer 0227- 656444 van 08.00 – 13.00 uur.


SUCCESVOLLE START VOOR GESCHEIDEN PLASTIC INZAMELEN

Na de zomer is HVC-inzameling begonnen met de campagne Plastic Hero. In de deelnemende gemeenten is in de eerste twee maanden 32.000 kilo plastic opgehaald. HVC-inzamelaar is zeer tevreden over het resultaat, ook over de kwaliteit van het plastic verpakkingsafval.

Het voornaamste is dat het afval schoon moet zijn en dat er geen andere materialen aan het plastic vastzitten zoals een stuk karton of verf- en lijmresten. Een kauwgomstrip hoort dus niet bij het plasticafval.

Volle zakken
Veel mensen staan versteld van het feit dat zij in één maand zoveel plastic afval verzamelen. De plastic afvalzak raakt snel vol. HVC-inzameling geeft tips zoals de lucht uit de plastic flessen persen en plastic doosjes in elkaar schuiven. Tussentijds mogen volle zakken ook gratis bij het Afvalbrengstation in Schagen worden afgeleverd. Als mensen door hun voorraad plastic afvalzakken heen zijn dan kunnen ze bij HVC-inzameling nieuwe gratis zakken aanvragen. Binnenkort is dat ook digitaal mogelijk.
Het is beslist niet de bedoeling om het plastic verpakkingsafval in andere zakken te doen dan in de speciale zak van HVC-inzameling.

In weer en wind
Het ophalen van de plastic afvalzakken gebeurt ook in weer en wind. Voorkom dat de zakken wegwaaien. Tips hiervoor zijn:
- knoop de zakken aan elkaar om het geheel zwaarder te maken.
- hang de zak met zijn lus aan een hek; dus niet knopen want dat vertraagt het ophalen.
- leg een kei of tegel op de plastic zak.

Hergebruik van plastic
HVC-inzameling haalt het plastic eenmaal per maand op en brengt het naar een locatie in Wognum. Hier persen ze het plastic plat. In balen verpakt gaat het plastic afval naar de sorteringstations in Duitsland en België. Al het plastic afval wordt gesorteerd en van elk soort afval worden korrels gemaakt die als grondstof worden verkocht aan producenten van kunststof artikelen. Voorbeelden van producten die van deze korrels worden gefabriceerd: flessen, pennen, kabels, plastic zakken, tassen, matten, vloertegels, tuinmeubelen, picknicktafels, paaltjes en pijpen. Het restafval wordt verbrand en levert energie op.


UW OV-TAXI TIJDENS DE FEESTDAGEN
Ook tijdens kerst en oud & nieuw brengt de OV-Taxi u graag waar u wilt zijn. Om teleurstelling te voorkomen op deze drukke dagen, vragen we u rekening te houden met het volgende.

KERSTDAGEN
- Bestel uw rit ruim van tevoren. U kunt nu al boeken!
- Uw ritten voor beide kerstdagen kunt u bestellen tot uiterlijk dinsdag 22 december 18.00 uur.
- Door de grote drukte kan het voorkomen dat er geen rit beschikbaar is op het tijdstip dat u wenst. Wij zoeken dan in overleg met u naar een ander tijdstip.

OUD EN NIEUW
- Bestel de rit ruim van tevoren. U kunt nu al boeken!
- Op 31 december brengt de OV-Taxi u tot uiterlijk 20.00 uur op uw plaats van bestemming.
- Op 1 januari 2010 kunt u vanaf 8.00 uur de OV-Taxi weer gebruiken.

Voor al uw vragen kunt u terecht bij de telefonistes van de OV-Taxi: 0900 8878


CARAVANS, VOUWWAGENS, AANHANGERS E.D. LANGS DE OPENBARE WEG

Het zal u bekend zijn dat het op grond van artikel 5.1.5 Algemene Plaatselijke Verordening Wieringen het op Wieringen niet is toegestaan om een caravan, vouwwagen, aanhanger e.d. langer dan drie dagen langs de openbare weg te laten staan. Dit om de toch al beperkte parkeerruimte zo optimaal mogelijk te kunnen gebruiken voor het parkeren van auto’s.
Ook is het geen fraai gezicht voor direct omwonenden en wordt het uitzicht van bewoners regelmatig belemmerd.

Wij vragen hierbij speciale aandacht voor de navolgende kampeermiddelen/aanhangwagens:

De campers geplaats in:
- de Klufterkrogt met kenteken VR-RT-51
- de Klufterkrogt/Hendsweel met kenteken 58-BR-RN
- het Kastanjehof met kenteken VK-95-PN
- de Industriestraat met het kenteken 32-VD-BR
- de Weel met kenteken 54-BP-BD

De aanhangwagens geplaatst:
- in de Hortensialaan met kenteken 01-XK-11
- in het Pennekrogtje met kenteken VJ-SB-89
- nabij Klufterkrogt 41 een alpenkruiser zonder kenteken.

De geplaatste caravan in De Dentele met kenteken 80-74-WX

Wij verzoeken de eigenaren hun eigendom uiterlijk 22 december a.s. van de openbare weg
( = ook parkeerplaats) te verwijderen en te stallen op een niet openbare plaats.
Wanneer de aangetroffen kampeermiddelen/aanhangwagens reeds zijn verwijderd kunt u dit bericht als niet van toepassing zijnde beschouwen.

Indien bij een volgende controle bovenvermelde zaken opnieuw op een openbare (parkeer)plaats worden aangetroffen zullen deze, zonder nadere kennisgeving, op kosten van de eigenaar, van de openbare weg worden verwijderd.

Voor nadere inlichtingen kunt u bellen met tel. nr. 594344.

Hippolytushoef, 15 december 2009
Drs. J. Wittink, secretaris
M.J.P. van Kampen-Nouwen, Burgemeester

(advertentie)
Actueel...
24-04-2024 Auto rijdt het Ulkediep naar binnen
24-04-2024 Pieter Scheltus na stratenmaker nu campingeigenaar
24-04-2024 Resultaten Inwonerspeiling gemeente Hollands Kroon bekend
24-04-2024 Uitslagen sjoelen DAS Raak
24-04-2024 Een inspiratie dag voor vrouwen én mannen op zaterdag 11 mei 2024
24-04-2024 Westfries programma in het Bakkerijmuseum Medemblik tijdens Hemelvaart en Pinksterweekend 2024
24-04-2024 Uitslagen Dartclub Wieringen
24-04-2024 Biljartclub Wieringer Activiteiten Vereniging HIPP0 zomerstop
23-04-2024 Hippo Feesten 2024
23-04-2024 Overleden mevrouw Miedema
23-04-2024 Concert Ton Koopman en Klaus Mertens snel uitverkocht, cd nog te koop
23-04-2024 Oproep aan alle oud leden van voetbalvereniging Succes
23-04-2024 Senioren Hollands Kroon
23-04-2024 Jan Tijsen winnaar WK driebanden
23-04-2024 Sgeit je rijk
22-04-2024 Veteranencafé
22-04-2024 Peuterschool De Sammeltjes gingen samen de boer op
22-04-2024 Wieringer bassisten helpen Top 2000 band uit de brand
22-04-2024 Wel of geen weightgainers voor een gezonde levensstijl
22-04-2024 Asieldier van deze week konijn Ginny
22-04-2024 Programma en uitslagen v.v. Wiron
22-04-2024 After Kingsday Regenboognetwerk Hollands Kroon
22-04-2024 Wieringers Willen Wel, Jaro van de Vondervoort wint eerste wedstrijd
22-04-2024 Koningsdag 2024
21-04-2024 Programma en uitslagen v.v. Succes
21-04-2024 Genoeg te bespreken tijdens de raadsvergadering
21-04-2024 Taandag bij Jan Lont
21-04-2024 Succes 2 schudt ook Woudia van zich af
21-04-2024 Succes hard onderuit bij Hugo Boys
21-04-2024 Nieuw lied van Rob Makreel geweigerd bij You Tube
(advertentie)
Occasions