Eindelijk weer winst voor Tonegido
Uitgegeven op 14-12-2009 om 19:41  |  link  |  bewaar  |  print

HOOFDDORP - Tegen Lotus liet Tonegido weer eens zien wat het kan, winnen. Met goed spel en weinig gemiste kansen spoelde de Wieringers de bittere smaak van vier verliespartijen op rij weg. Het “oude” team van Lotus kon niet bijblijven bij het conditioneel beter en effectiever Tonegido 24-33.

Nog niet eens compleet, want Maurice Bugel, Stefan Baars en Koen Bakker waren afwezig vanwege ziekte en blessures. Met wederom een goed optreden van heren 2 spelers Bart de Vries en Wesley Gangelhof werd de wedstrijd aangevangen.
Het devies van Coach Bakker was om met snelle en constante druk het “oude” team van Lotus te bestrijden. Tonegido startte goed want Gangelhof opende de score vanaf de cirkel. Lotus bleef in het spoor van de Wieringers 3-4. De thuisploeg kwam zelfs op voorsprong 9-8. Toch was de eindfase van de eerste helft voor de groenhemden. Na 20 minuten spelen zaten de Hoofddorpers er redelijk conditioneel doorheen. De Wieringers roken hun kans en met 2 tegenover 7 doelpunten legde Tonegido en goede basis voor de eindoverwinning 10-15.

In de tweede helft bleef Tonegido simpel scoren Opvallend was dat de opbouwers alle ruimte kregen om van afstand te schieten. Ook Bart de Vries, inkomend van de hoek mocht gemakkelijk aanleggen. Dit tot frustratie van de thuisploeg. Tot maximaal 3 punten bleef Lotus in het spoor 17-20 maar had daarna geen kracht meer om Tonegido bij te houden. In het doel van Tonegido was keeper Rick Idema goed in vorm en hield persoonlijk de thuisploeg op 3 doelpunten afstand. Tonegido combineerde vrolijk verder over alle schijven en iedereen droeg dan ook met 1 of meerdere doelpunten bij aan de uiteindelijke ruime overwinning 24-33. Eindelijk was het weer eens een ouderwetse partij voor de Wieringers. Blijde en voldane gezichten in de kleedkamers was het resultaat.
Gijs Baker was de grote afmaker van de dag. Met 14 treffers had hij veelal het laatste woord van het collectief. Hopen dat deze lijn wordt vastgehouden naar volgende week als hekkensluiter WEHAVE uit Weesp op bezoek komt.

Gijs Bakker 14 (3), Sebas Jellema 5, Nathan Krom, 4, Bart de Vries 3, Jacob Engel 2, Thomas Huitinga 2, Hiske Kruiter 2, Wesley Gangelhof 1.