Succes - Geel Zwart: 6 - 2
Uitgegeven op 15-11-2009 om 18:55  |  link  |  bewaar  |  print

(Foto: Wieringernieuws.nl)
HIPPOLYTUSHOEF - Succes heeft vanmiddag in eigen huis weten winnen van Geel Zwart, de hekkensluiter van de vijfde klasse A. De uitslag van dit duel lijkt veelzeggend, maar beide partijen wisten niet te imponeren.

Vlak na het startsignaal van scheidstrechter Drijver stond het eerste elftal van Succes bijna achter, nadat er zeer slordig werd uitverdedigd. Keeper Van Beveren kon net met zijn vingertoppen de bal naast het doel tikken. Aanvaller Pascal Sanou kreeg kort daarna de bal en sprintte naar voren, ontweek een aantal verdedigers en verzilverde zijn actie: 1-0 voor Succes. De vreugde was echter van korte duur. Enkele minuten later wisten de mannen uit ’t Zand het doel te treffen: 1-1. Het lukte Succes in deze fase niet om een stempel op de wedstrijd te drukken. Het al weinig aanwezige publiek werd regelmatig overstemd door trainer Gosse Bosma en diens assistent Michel Smit. Menig zanger zou jaloers zijn op het volume van beide heren. Nu hadden ze ook geen ongelijk. Succes speelde niet denderend en moest vooral profiteren van de nog grotere slordigheden van de bezoekers. Opeens was daar een actie van Jop van de Esschert op aangeven van Sanou. De keeper van Geel Zwart kon een tegendoelpunt voorkomen. Kort daarop was het weer keeper Van Beveren die een met een snelle reactie de bal uit het doel haalde. Het mooiste moment van de wedstrijd kwam daarna. Andre Verheijen krulde van zo’n dertig meter een vrije trap onder de deklat: 2-1. Een aantal gele kaarten verder wist Sanou nog een derde treffer te maken voor Succes, na een hoekschop van Verheijen. Met 3-1 mochten de heren thee drinken. De gastvrouwen van Succes hadden de verslaggever van Wieringernieuws weer overgehaald om lootjes te kopen. Helaas had hij minder geluk dan de treffers van Succes: op een haar na ging de mand met Oosterse lekkernijen naar degene die daarna loten had gekocht.

De tweede helft begon slecht. In de 46e minuut scoorden de bezoekers waardoor de stand 3-2 werd. Toch was het wederom Verheijen die een krappe twintig minuten later het vierde doelpunt voor Succes maakte. De frustratie namen zichtbaar toe. Na de vierde treffer werd een harde overtreding begaan op een verdediger van Succes. De scheidsrechter zag dit en deelde de gele kaart uit. Terecht. Stan en Stef waren ondertussen aan het warm lopen om vervolgens het veld te betreden. Vijf minuten voor het einde van de officiële speeltijd wist Stef de bal naar de reeds ingevallen speler Maikel Hoekstra te passen. Hij passeerde een verdediger en schoot hard op doel. De keeper raakte de bal nog wel, maar dat mocht niet meer baten: 5-2 voor Succes. Enkele minuten later schoot Sanou nogmaals raak, op aangeven van Remco IJzer. De eindstand van tenslotte 6-2.

Volgende week zijn de mannen vrij. Een oefenwedstrijd zou geen overbodige luxe zijn.

Dit verslag werd mede mogelijk gemaakt door bovenstaande bedrijven.