Wiron speelt gelijk tegen De Koog 1-1 (nu met verslag)
Uitgegeven op 16-11-2009 om 20:01  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - (Door Dennis Veldhuis)Wiron is er in een gelijkopgaande wedstrijd tegen de Koog niet in geslaagd een overwinning uit het vuur te slepen. Ondanks de terugkeer van een aantal belangrijke spelers konden de heren uit den Oever er niet voor zorgen dat de Texelaars met lege handen richting huis keerden.

Angstige momenten voor de doelen. Lees verder.

Koos Hidden kon weer beschikken over topscoorder Richard Hegeman, die vorige week nog verstek moest laten gaan vanwege een enkelblessure. Tevens waren een aantal lang geblesseerden weer voor de eerste maal van de partij. Zo was Jorrit Bakker na lange tijd van afwezigheid weer eens in het Wiron-tenue te bewonderen, evenals keeper Dennis Veldhuis en Nordin Elaazize; laatstgenoemde begon echter als wissel.

Onder toeziend oog van een honderdtal toeschouwers werd er afgetrapt op het sportpark aan de Oosterkruisweg. Wiron leek na een tweetal minuten al een speler te moeten wisselen, toen Perry Manshanden hard tegen de grond werd gewerkt, na een blessure behandeling van een vijftal minuten was hij echter voldoende opgelapt op de wedstrijd te vervolgen.

Het was de tiende minuut toen Wiron zijn eerste kans kreeg via Jorrit Bakker, zijn goede poging ging echter een klein metertje naast zodat de Koog met de schrik vrij kwam. Bijna direct uit de tegenaanval was de Koog doeltreffend, ook hier werd het doel maar nipt gemist zodat er ook ditmaal geen verandering in de score kwam.

De Koog dreigde nog enkele malen, maar tot echte benoemenswaardige kansen konden zij niet komen. Het was Perry Manshanden die voor Wiron een grote kans onbenut liet; Na een prima solo actie van Robin Meilink belandde de bal voor de voeten van Manshanden, maar voordat hij uit kon halen zette zijn directe verdediger er een voetje tussen waardoor deze kans in de kiem gesmoord werd.

Een kwartier voor rust had Wiron toch echt op voorsprong moeten komen, doordat een de Koog speler over de bal heen maaide belandde de bal voor de voeten van Jorrit Bakker die vrij voor doel uit kon halen. Bakker leek iets te schrikken van deze opgelegde kans en gaf de keeper de kans zijn inzet van een meter of vijf te keren.

Het niveau zakte wat in en er was weinig tot niets meer te beleven voor de toeschouwers. Tot aan de rust golfde het spel wat over en weer met een iets dreigender de Koog. Tot grote kansen leidde dit kleine veldoverwicht voor de Texelaars echter niet en ook Wiron wist voor rust geen kansen meer te creëren zodat met een ruststand van 0-0 de kleedkamer weer opgezocht kon worden.

Wiron kwam de tweede helft als herboren uit de kleedkamer en wist direct een tweetal grote kansen te creëren. Het waren achtereenvolgens Robin Meilink en de na rust ingebrachte Dennis de Visser die Jorrit Bakker met een prima voorzet wisten te bereiken, zijn kansen konden echter niet in doelpunten worden omgezet.

Waar Wiron verzuimde te scoren, wist de Koog een kwartier na rust wel het net te vinden. Een goede vrije trap belandde op het hoofd van een vrijstaande de Koog speler, die de bal gemakkelijk achter de kansloze keeper Veldhuis wist te werken ( 0-1 ).

Tien minuten later stond het alweer gelijk. Een goede corner van Perry Manshanden belandde op het hoofd van Cees van Eekelen, die met een ferme kopstoot de 1-1 op het scorebord zette. Met een goede assist op zak werd de moegestreden Perry Manshanden tien minuten later gewisseld door Ricardo de Vries. Diezelfde de Vries kon echter niet voorkomen dat Wiron op 1-2 achterstand zou komen. Door middel van een goed opgezette aanval en een dito voorzet belandde de bal via een Wiron verdediger in het doel, waarna Wiron treurde en de Koog feest vierde. Echter keurde de scheidsrechter de goal af vanwege buitenspel van de aanvaller die de bal voor gaf.

Vijf minuten voordat de officiële speeltijd verstreek maakte Nordin Elaazize zijn rentree in het elftal van trainer Hidden. Het duurde een tweetal minuten voordat hij gevaarlijk kon worden, hij was echter niet verassend genoeg waardoor de wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel.

Volgende week is Wiron vrij waardoor zij twee weken de tijd hebben om zich voor te bereiden op het treffen met Bergen, een geduchte concurrent in het rechterrijtje waarin ook Succes zich bevindt. Door de winst van Succes staan beide ploegen nu op een gelijk aantal punten, maar staat Wiron met een iets beter doelsaldo een plaatsje hoger dan de mannen uit Hippo.

Cees van Eekelen maakte de gelijkmaker voor Wiron.