Handbal Tonegido, winst voor de dames en heren 1
Uitgegeven op 08-11-2009 om 17:49  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Tonegido heren 1 wint met 26-22, voorlopig presteren zij beter dan de voetballende Wieringers. In de rust van Succes - Con Zelo even de sporthal in gegaan. Geen mist en kou, wel een goed presterende vereniging. De Wieringer handballers wonnen met 26-22. Het is de moeite waard om de handballers eens te bezoeken. Zij spelen op semi-landelijk niveau en een attractieve wedstrijd wordt er in de sporthal altijd geserveerd. Ook de dames van Tonegido wonnen dit weekend hun wedtrijd, het verslag leest u hieronder.

Bakker lijdt Tonegido naar winst.

Met 12 doelpunten was Gijs Bakker de afmaker binnen de gelederen van het eerste team van handbalverenging Tonegido. Tegenstander Nijenrodes uit Breukelen had geen antwoord op de daadkracht van de lange opbouwer. Met goed collectief teamspel wisten de Wieringers door een eindstand van 26-22 de aansluiting te houden in het top van de Landelijke regioklasse.

Tonegido, die wat last had van wat lichte blessures binnen de gelederen, had oud-gediende Kees Rotgans uit de stal van het tweede team gehaald. Rotgans had technisch geen moeite om het niveau weer op te pakken.
Aanvoerder Kruiter was geblesseerd en was vandaag gelegenheidscoach bij afwezigheid van coaches Smits en Bakker. Tonegido begon zoals afgesproken afwachtend. De Wieringers wisten weinig van de tegenstander en wachten daarom de eerste fase af over een te voeren tactiek. Dit resulteerde in een 3-6 achterstand. Tonegido voerde hierna het tempo op en wist met een hele goede fase snel langszij te komen 6-6. Nijenrodes had geen vat op de aanvalsdrift van Tonegido. Met achtereen volgens scores van Rotgans, Jellema en Gijs Bakker had Tonegido binnen 8 minuten de achterstand omgezet in een voorsprong 9-6.
Tonegido hielt de voorsprong vast en wist, waar het eigenlijk nog verder had kunnen uitlopen, een rust stand van 16-11 op het bord te krijgen.

Dat 5 doelpunten binnen het spelletje handbal niks voorstelt bleek maar eens bij aanvang van de 2e helft. Omdat Tonegido verzuimde de kansen af te maken deed Nijenrodes het aan de andere kant wel. Getergd kwamen de gasten uit de kleedkamer. De Wieringers wisten in de eerste 12 minuten alleen door een penalty van Jellema bij te blijven maar moest het initiatief aan Nijenrodes laten 17-16 Geduldig wachten de groendhemden af wanneer het beetje geluk in de afronding terug kwam. Tonegido heeft patent op deze fase en liet zich daarom niet gek maken.
Met druk vanuit alle linies werden de gasten onder druk gezet. Door het passieve verdedigen van de gasten was het vooral in de 2e fase van de tweede helft een wedstrijd voor de opbouwers. Gijs Bakker mocht de aanval van het verdedigers bindende collectief van Tonegido veelvuldig afmaken. Met z’n 2 meter lengte en harde schoten wist Bakker in de tweede helft 8 maal het doel te vinden. Nijenrodes kon bijblijven tot 22-20 maar moest toch echt haar meerdere erkennen in Tonegido. De Wieringers gaven weer gas en kwamen met een stand van 26-22 op een gedeelte eerste plaats in de Landelijke Regioklasse

Gijs Bakker 12, Sebas Jellema 4, Kees Rotgans 3, Koen Bakker 3, Nathan Krom 2, Jacob Engel 2.

Tonegido dames 1 wint derde wedstrijd van het binnenseizoen met 27-15.

SINT PANCRAS - In de derde wedstrijd van de eerste helft van de binnencompetitie speelden de dames van Tonegido uit tegen Vrone (Sint Pancras). Uit eerdere wedstrijden wisten de meiden dat het geen makkelijke wedstrijd zou gaan worden.

De verdediging van Tonegido stond in de beginfase van de wedstrijd niet goed op zijn plaats waardoor Vrone aansluiting kon houden. Doordat de scheidsrechter teveel twijfelde werden er aan beide kanten diverse overtredingen gemaakt. Hierdoor raakte Tonegido gefrustreerd. Dit was ook duidelijk te merken aan het spel van de dames. Op- en aanmerkingen naar elkaar toe, maar ook naar de scheidsrechter. Hierdoor verliep het spel rommelig en Tonegido liet zich meeslepen in het spel van Vrone. Dit resulteerde dan ook een aantal keer in een 2-minutenstraf voor Tonegido.

Na een aantal minuten had iedereen van Tonegido de koppen weer de goede kant op en kwamen er mooie acties naar voren van onder andere Franciska Prins een aantal keren vanuit een tweedelijns sprongschot, Eefje Kuitert die een penalty benutte en zich mooi langs de verdediging speelde. De ruststand was uiteindelijk 12-9 in het voordeel van Tonegido.

Na de rust begon de wedstrijd wéér rommelig, onder andere door beslissingen van de scheidsrechter, beide teams hadden wederom commentaar naar de scheidsrechter. Vrone kwam nu moeilijker door de verdediging van Tonegido en maakte meer fouten. Hier profiteerde Tonegido van door meerdere malen te scoren vanuit een break-out. Hierbij had Tonegido goed overzicht en wisten elkaar hierbij ook goed vrij te spelen. Vlak voor het einde van de wedstrijd raakte Melissa Boersen geblesseerd doordat zij een elleboog in haar gezicht kreeg. Dit kwam wederom door het harde spel dat Vrone speelde.
De beide keepster van Tonegido (Bianca Kort en Melania de Bie) hebben de ploeg wederom goed op de been gehouden in combinatie met het spel van de veldspeelsters.

Eindstand 27-15.

Al met al geen mooie handbalwedstrijd om te zien, maar Tonegido heeft zich sterk gehouden.

Uitslagen: 8 en 9 november
Recreanten 1 - Petten 13 - 06
D2 meisjes - DSO 03 - 02
C1 meisjes - JHC 3 16 - 03
C1 jongens - St. George 3 18 - 05
BKC - E1 gemengd 05- 03
Zuidermeer 1 - C2 meisjes 08 - 07