Hegeman loodst Wiron langs Succes
Uitgegeven op 18-10-2009 om 16:29  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - (Update, nu met verslag)In een wedstrijd van lage kwaliteit is Wiron de winnaar geworden. Door de 2-1 winst op Succes is Wiron in de ranglijst de mannen uit Hippo gepasseerd. Succes heeft echter nog een inhaalwedstrijd tegoed.

Richard Hegeman kopt knap de 0-2 in het net. Wiron ging handig met de paar kansen om die zij kregen. Succes voetbalde alleen de laatste tien minuten, toen was het te laat.Het publiek was de verliezer deze middag.

De 0-2 gezien vanuit het standpunt van fotograaf Frank Bakker.

Succes – Wiron, De derby der derby’s, zoals het groots omgeroepen werd op sportpark de Belt. Waar vorig jaar tot tweemaal toe de punten gedeeld werden, zou er ditmaal weer met volle overtuiging gestreden worden voor de winst.

Beide clubs ondervinden momenteel enige last van blessures en afzeggingen, waardoor de derby enkele spelers aan de neus voorbij ging. Terwijl aan Wiron zijde Nordin Elaazize, Joris Bootsman, Dennis Veldhuis, Jorrit Bakker en Stefan Veldhuis niet meededen, waren het bij Succes onder andere Michel Bijma, Paul Singelenberg en Maikel Hoekstra die niet meespeelden voor hun elftal.

Foto's hierboven gemaakt door Rijer Zwart, waarvoor dank.

Vorige week werden er door beide teams geen punten behaald, Wiron verloor nipt van Con Zelo en Succes verloor van Sint Boys. Een lichte teleurstelling voor Succes, die de punten graag hadden meegenomen vanuit Sint Maarten. Succes leek zich direct te willen revancheren voor het verlies van vorige week. Binnen een minuut was het Remco IJzer al die met een vlammend schot de bovenkant van de lat trof. Enkele minuten later was het Manoli Koultinios die Pascal Sanou in stelling kon brengen, zijn voorzet belandde echter niet bij de topscoorder van vorig seizoen.

Wiron begon wat onwennig de eerste tien minuten. Het was Cees van Eekelen die hier in de twaalfde minuut verandering in wilde brengen. Vanuit een goede corner kopte hij de bal echter enkele centimeters over het doel. Enkele minuten later was het Wiron-nieuweling Patrick Peerdeman die een goede aanval opzette met Cees van Eekelen waarna de bal uiteindelijk voor de voeten van Richard Hegeman belandde, hij raakte de bal echter niet overtuigend genoeg waardoor de bal niet belandde waar hij beoogd was.

Doordat Succes het lichte veldoverwicht de eerste twintig minuten niet om kon zetten in een voorsprong, gaf het Wiron de mogelijkheid om het heft in handen te nemen. Wiron begon meer te voetballen wat direct enkele kleine kansen opleverde. Het duurde tot vlak voor rust toen dit veldoverwicht zijn eerste grote kans opleverde. Na een goed opgezette aanval belandde de bal bij Johan Tijsen die met een goede steekpass Patrick Peerdeman alleen voor doel zette, voordat Peerdeman de bal aan kon nemen was het echter al goalie Stephan van Beveren die de bal van zijn voeten plukte.

Er werd gerust met een 0 – 0 stand. Na de pauze kwam Wiron goed uit de startblokken, wat na een vijftal minuten al een doelpunt opleverde. Het was Richard Hegeman die een goede voorzet van Perry Manshanden op waarde wist te schatten, en zo een aanval over alle schijven perfect afrondde ( 0 – 1 ). Een aanval uit het boekje die de Oeversen op een verdiende voorsprong zette.

Wiron leek de smaak te pakken te hebben en had een minuut na de openingstreffer al de voorzet moeten verdubbelen. Het was echter Dennis de Visser die met een verkeerde steekpass abrupt een einde maakte aan deze illusie.

Nadat Succes op achterstand was gekomen, ging het driftig op zoek naar de gelijkmaker. Doordat ze meer risico namen kwam er ruimte voor de snelle Rinze Zijlstra, zijn inzetten konden echter niet voor de 0 – 2 zorgen. Het was twintig minuten na rust Paul Visser die dankzij een goede omschakeling bij Succes de bal het strafschopgebied in draaide, zijn voorzet werd echter door alles en iedereen gemist waardoor het slechts hopen bleef op de gelijkmaker.

In de 82e minuut was het dan wel raak. Na een harde overtreding op Johan Tijsen, was het Perry Manshanden die de bal vanuit een vrije trap voor mocht geven. Evenals bij het eerste doelpunt vond hij Richard Hegeman, die de bal via een kopbal onberispelijk tegen de touwen werkte.

Kans om te genieten van de voorsprong was er bijna niet voor Wiron. Direct uit de aftrap kreeg Succes een levensgrote kans op de aansluitingstreffer. Het ontbeerde Succes echter aan geluk waardoor de snelle aansluitingstreffer uitbleef. Een paar minuten voor de officiële speeltijd was het wel raak voor Succes. In de kluts belandde de bal voor de voeten van Jordi Henrotte, die de bal eenvoudig binnen kon schieten ( 1 – 2 ).

Succes probeerde de gelijkmaker nog te forceren, het mocht echter niet baten waardoor de eerste derby dit seizoen gewonnen werd door de bezoekers uit Den Oever die zich gelukkig mogen prijzen met Richard Hegeman die met zijn twee doelpunten van vandaag op een seizoenstotaal komt van zeven; 70% van de doelpunten van Wiron dit seizoen. Volgende week is Wiron vrij en speelt Succes op Texel, tegen de Koog.

1-2, Succes gaf te laat gas.

Uit deze "kluwen" kwam de 1-2

Dirk Lont was samen met zijn zoon André komen kijken. Het gaat helaas niet zo goed met Dirk. Zijn Wiron sjaal is nog juist zichtbaar.

De partner van de voorzitter van Succes vergeet niet waar zij vandaan komt.

De buurhond van Koos Hidden stal de show....