Wiron in gekleurde wedstrijd naar gelijkspel
Uitgegeven op 05-10-2009 om 04:21  |  link  |  bewaar  |  print

'T VELD - Wederom geen winst ditmaal voor Wiron. Waar vorige week tegen Geel Zwart ook al in een gelijkspel eindigde, was het ditmaal VZV dat Wiron van een overwinning af hield. Wiron vertrok met een aantal veranderingen binnen de selectie naar ’t Veld. Door de blessures van Joris Bootsman, Nordin Elaazize, Jorrit Bakker en Dennis Veldhuis werd Koos Hidden gedwongen een ander elftal dan vorige week het veld in te sturen.

Ondanks de harde wind was het een redelijke voetbalmiddag met een aangename temperatuur. Het 100-koppige publiek kreeg een wedstrijd voorgeschoteld die alleen voor de neutrale toeschouwer het kijken waard zou worden.

Wiron startte afwachtend aan de wedstrijd en liet een fel VZV direct een aantal kansen creëren. Echter kon geen één van deze kansen zich omzetten tot een doelpunt. Eenmaal was VZV dichtbij een doelpunt, na een slim genomen vrije trap werd de kans echter niet verzilverd. Het was na een klein half uur spelen Stefan Veldhuis die een goede kans kreeg om de score te openen, na een goede steekpass van Cees van Eekelen wist hij echter het net niet te vinden. Even hiervoor zag Koos Hidden dat zijn aanvoerder, Richard Hegeman, geblesseerd de kleedkamer op moest zoeken. Vervangen van Hegeman was de jonge Dennis de Visser, vorige week nog belangrijk met een groot aandeel in de aansluitingstreffer.

Na de kans van Stefan Veldhuis leek Wiron wat meer in de wedstrijd te komen en wist het zelfs nog een aantal kansen te creëren. Geen van deze kansen werden echter benut, waardoor er met een 0-0 stand gerust kon worden. In de rust zag Koos Hidden zich genoodzaakt een tweede wissel te moeten doorvoeren, Robin Meilink kan niet verder door een voetblessure waaroor Ricardo de Vries de tweede helft de rechtsback positie bezette.

Wiron begon goed aan de tweede helft, wat na een vijftal minuten al direct een goede kans opleverde. Na een goede actie van Stefan Veldhuis belandde de bal voor de voeten van Cees van Eekelen, hij kreeg de bal echter niet in het doel waardoor de aanval niet de beloning kreeg die hij eigenlijk verdiende. Vier minuten later, in de 54e minuut was het wél raak voor Wiron. Uit een mooie vrije trap van Mark Schouwenaar belandde de bal op het hoofd van Cees van Eekelen, die met een rake kopstoot voor de voorsprong zorgde.

Wiron kon niet lang genieten van de voorsprong, vijf minuten nadat Cees van Eekelen zijn team op voorsprong zette stond het al weer gelijk. Na een vrije trap die via de keeper weer in het veld belandde kon VZV de 1-1 scoren. Een tegenslag voor Wiron, evenals de blessure van Klaas de Haan 10 minuten later.

Na de gelijkmaker leek er iets te knappen bij de scheidsrechter en begon hij met kaarten te strooien. Voor vrijwel elke onbenullige actie werd een kaart getrokken en dit bleef niet alleen bij gele…..

Wiron bleef na de gelijkmaker redelijk combineren. Hoewel er ook een aantal kansen weggegeven werden waren het achtereenvolgens Cornelis Loonstra en Patrick Peerdeman die het Wiron publiek op liet springen. Wonderbaarlijk was het dat geen van deze kansen tot een doelpunt leidde. Waar Cornelis Loonstra de bal net naast mikte, was het Patrick Peerdeman die zijn actie iets te ver door probeerde te voeren waardoor hij uiteindelijk balverlies leed.

Een aantal minuten voor tijd was het snel over met het voetbal. De scheidsrechter zag zich genoodzaakt een directe rode kaart te trekken voor VZV wegens natrappen. Hierna leek het hek van de dam want Wiron ontving hierna ook een gele kaart; het was Sebas de Jong die na een onhandige actie een tweede gele kaart ontving en dus (ook) het veld mocht verlaten. Hiermee leek de scheidsrechter wel genoegen te nemen, echter in de blessuretijd van de wedstrijd ontving een speler van VZV ook zijn tweede gele kaart en mocht hij ook de kleedkamer opzoeken voor een vroegtijdige douche. Hiermee leek de scheidsrechter genoegen te nemen en besloot hij beide partijen met een punt van het veld te laten vertrekken. Gevolg van de kaartenregen: 18 gele en 3 rode kaarten.

Volgende week speelt Wiron thuis tegen Con Zelo.