Franciscusviering in Oosterland
Uitgegeven op 28-09-2009 om 20:15  |  link  |  bewaar  |  print

OOSTERLAND - Zondag 4 oktober staan de deuren van de Michaëlskerk in Oosterland wijd open voor mensen van dichtbij of ver die de maandelijkse oecumenische viering mee willen maken.

Het jaarthema in 2009 is “ Feesten en heiligen” en op 4 oktober staat Franciscus van Assisi centraal, want 4 oktober is zijn feestdag.Franciscus is een bijzondere heilige. Een rijke jongeman, die op zoek ging naar meer dan schone schijn, die zich geroepen voelde om het rijkeluisleventje achter zich te laten en de stem van zijn hart te volgen. Die stem vertelde hem dat leven in armoede, dichtbij de natuur, de bomen, de vogels, dichtbij zieke en verstoten mensen hem ook dichtbij God zou brengen...Hoewel hij 800 jaar geleden leefde, in een heel andere tijd, heeft hij toch nog steeds veel waardevols te vertellen aan wie zijn stem horen wil.

Over omgang met mensen die op je pad komen, over geld, rijkdom, armoede, over dieren, over vrede, over ziekte en lijden....De werkgroep van deze zondag zocht bij al deze thema’s verhalen uit, die ons steeds de stem van Franciscus laten horen. Ook wordt Franciscus zelf ten tonele gevoerd, die voor klein en groot vertelt over een beslissend moment in zijn leven. Alle verhalen worden omlijst met bijpassende liederen, voor en met de kerkgangers gezongen door Museumkoor en Kindercantorij o.l.v. Kees Klein.

Aanvang: 10.30 uur. Vooraf worden de liederen geoefend en na afloop is er koffie/thee en limonade. Iedereen is welkom!


(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Verso 1.8 Dynamic
€ ,-

Toyota Auris TS 1.8 Hybrid Lease Pro
€ 15.445,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
100 kilometer Amstelmeer marathon - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...