Wiron terecht naar mooie zege tegen Sint Boys
Uitgegeven op 20-09-2009 om 20:55  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - Na twee nederlagen is het Wiron trainer Koos Hidden eindelijk gelukt zijn team naar een overwinning te loodsen. Na eerder verloren te hebben van DTS(1-6) en Duinrand S(2-1) lukte het tegen Sint Boys eindelijk wel. Met Cees van Eekelen op zee, een geblesseerde Jorrit Bakker en met Mark Meijer wederom een nieuw gezicht in de selectie, boekte de ploeg een klinkende 3-0 winst tegen de gasten uit Sint Maarten.

Door de voetblessure van Jorrit Bakker zag Koos Hidden zich wederom genoodzaakt om zijn centrale verdedigingsduo te wijzigen. De plek werd overgenomen door de jonge Mark Schouwenaar, die met zijn rustige spel en goede veldoverzicht altijd een rol van betekenis speelt in de verdedigingslinie. Door de afwezigheid van Cees van Eekelen nam Richard Hegeman plaats op de spits positie en ‘zijn’ positie werd overgenomen door Perry Manshanden.

Wiron liet zien waarvoor zij het veld opgekomen waren en toonde geen angst voor Sint Boys. Onder het motto : ‘combineren en niet te gehaast de aanval zoeken’ speelde Wiron een sterk eerste kwartier. Na een aantal kansen voor Wiron probeerde Sint Boys met een aantal tegenstoten de 0-1 te forceren, echter bleek de verdediging van Wiron telkens als winnaar uit de strijd te komen.

De eerste helft bleek er geen krachtsverschil tussen beide ploegen, alleen Wiron creëerde iets meer kansen dan Sint Boys. Doordat de doelpunten achterbleven en de meeste duels op het middenveld uitgevochten werden, was het voor het publiek nog niet echt een mooie wedstrijd om te zien.

Vlak voor rust kwam dan eindelijk de verdiende treffer voor Wiron. Toen er na enkele goede aanvallen geen treffer werd gemaakt, toonde aanvoerder Richard Hegeman zich belangrijk voor zijn team en tekende een aantal minuten voor rust voor de verlossende 1-0 voorsprong.

Na de rust één wijziging aan de kant van Wiron. Nordin Elaazize kon vandaag niet belangrijk zijn voor zijn team en werd vervangen door Rinse Zijlstra. Het was diezelfde Rinse Zijlstra die 20 minuten na rust voor de verdubbeling van de voorsprong zorgde. Via een tegenstander belandde de bal voor zijn voeten, waarna hij verwoestend uithaalde en de 2-0 op het scorebord zette.

Een tiental minuten later volgde de ideale mogelijkheid voor Sint Boys om de aansluitingstreffer te scoren. Het was Klaas de Haan die met een goede sliding de bal voor de voeten van een Sint Boys aanvaller wegtikte, waarna keeper Dennis Veldhuis de bal in zijn handen kon pakken. De scheidsrechter was echter van mening dat de bal gespeeld werd met de intentie om de keeper aan te spelen en gaf op een meter of 8 van het doel een vrije trap binnen het strafschopgebied. Sint Boys gaf echter niet de indruk de 2-1 te willen maken, want het slappe rolletje als gevolg van de vrije trap kon niet voor gevaar zorgen.

Sint Boys ging hierna meer druk zetten, waardoor er voorin gaten vielen voor Wiron. Dennis de Visser wist hiervan (bijna) optimaal gebruik te maken en zorgde met een solo van 40 meter voor de inleiding van de 3-0. Hij omspeelde enkele tegenspelers, waarna hij alleen voor de keeper verscheen. Diezelfde keeper hield hem echter onreglementair van het scoren af, waardoor hij een penalty veroorzaakte. Richard Hegeman was de situatie de baas en stuurde de keeper van Sint Boys de verkeerde hoek in (3-0).

Wiron speelde de wedstrijd gecontroleerd uit en gaf Sint Boys geen kans meer om nog een treffer te maken. Een verdiende overwinning voor Wiron waarmee zij de eerste punten deze competitie pakten.

Foto's: R. Zwart
Tekst: D. Veldhuis