Sombere berichten op Prinsjesdag 2009
Uitgegeven op 15-09-2009 om 10:30  |  link  |  bewaar  |  print

De Koningin en de troonredeDEN HAAG - Het is de derde dinsdag in September en dus weer tijd voor Prinsjesdag, het jaarlijkse ritueel waarbij de staatsbegroting voor het aankomende jaar bekend wordt gemaakt. Voor de poort van Paleis Noordeinde in Den Haag zaten dinsdag rond een uur of acht al de eerste belangstellenden in afwachting van de jaarlijkse rit met de Gouden Koets van koningin Beatrix. In het centrum van Den Haag werden langs de route die de koets aflegt, bloembakken neergezet. De bakken vormen extra beveiliging.

Plannen
Minister Wouter Bos (Financien) presenteert om 15.00 uur in de Tweede Kamer de kabinetsplannen voor volgend jaar. Daarvoor heeft koningin Beatrix in de traditionele troonrede al op hoofdlijnen geschetst hoe ons land ervoor staat en wat de burger te wachten staat.
Redactielid Patrick schreef vandaag een column over Prinsjesdag, te lezen bij de columns.

Uitgelekt
Zoals vaker zijn vrijwel alle plannen de afgelopen weken al uitgelekt. Bovendien ligt sinds zaterdag de hele miljoenennota via RTL Nieuws op straat. Duidelijk is daarom dat Prinsjesdag vooral een dag met een sombere boodschap wordt, omdat de recessie nog lange tijd tot forse ingrepen zal leiden. Om de begroting op orde te krijgen zijn voor de langere termijn miljardenbezuinigingen noodzakelijk.
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Toyota Yaris 1.5 Hybrid Aspiration
€ 13.245,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Winter 1979 - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...