Danny Bleek scoort knappe eerste overwinning in BRL
Uitgegeven op 15-09-2009 om 04:29  |  link  |  bewaar  |  print

ZOLDER (BELGIE) – Danny Bleek heeft zijn eerste overwinning in de Light-klasse van de Benelux Racing League behaald. Op het Circuit van Zolder in België versloeg de 23-jarige coureur uit Hippolytushoef in de afsluitende wedstrijd één voor één zijn tegenstanders en noteerde tevens met grote marge de snelste raceronde. “Dit was een mooie overwinning! Ik pakte ze allemaal”, zei Bleek.

fotograaf Gregory Eyckmans

Voor de Wieringer begon het seizoen met weinig testmogelijkheden in combinatie met een nieuw team. Door het maken van racekilometers bouwde het talent uit de kartsport zijn weekenden goed op. Ook stapte hij nog regelmatig in de kart om tegen de wereldtop te rijden. Begin september nam Bleek deel aan het officiële wereldkampioenschap karting waarbij de vijfde snelste rondetijd werd gerealiseerd en hij sneller was dan huidig Toro Rosso Formule1-rijder Jaime Alguersuari.

Na eerder behaalde podiumplaatsen in de BRL-klasse legde Bleek de basis voor het succes van afgelopen weekend in de vrije training toen hij bovenaan de rangschikking stond. In de kwalificatie werd de derde tijd gerealiseerd, maar in de wetenschap dat het beste nog moest komen.

fotograaf Gregory Eyckmans

Tijdens de eerste wedstrijd maakte de rijder met startnummer 63 geen fouten en eindigde hij als tweede. Vanwege de ‘reversed grid’-regel, waarbij de eerste zes rijders worden omgedraaid voor race twee, moest Danny Bleek de tweede wedstrijd vanaf de vijfde startplaats beginnen. Direct werd zijn snelheid beloond. “Ik liep snel op iedereen in en raakte in een goed gevecht met twee andere rijders. Dit was echt serieus racen, heel gaaf”, vertelde de talentvolle rijder. “Ook was het mooi om te zien dat alle monteurs aan de pitmuur mij fanatiek aanmoedigden. Uiteindelijk remde ik de koploper aan het einde van het rechte stuk uit en daarna reed ik nog vijf seconden van hem weg.”

“Het circuit ligt mij en de auto voelde erg goed aan”, verklaarde Bleek het zetten van de snelste raceronde, die maar liefst zeven tienden van een seconde beter was dan die van de eerstvolgende piloot. “Ik ben het team wederom erg dankbaar en ik kijk er nu al naar uit om dit succes in het weekend van 11 oktober op Circuit Park Zandvoort een vervolg te geven.”

De wedstrijden van afgelopen weekend worden zondag 20 september omstreeks 12:05 uur uitgezonden op SBS6.

Danny Bleek wordt ondersteund door Biardo Survival Suits, Hippo Kart & Party Centre, Vishal Den Helder en Joey’s.
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Toyota Auris TS 1.8 Hybrid Lease Pro
€ 15.445,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Speeltuin in Hippolytushoef - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...