Negentig minuten blijkt wederom te lang voor Wiron
Uitgegeven op 14-09-2009 om 20:05  |  link  |  bewaar  |  print

SCHOORL - Na de uiterst teleurstellende 6-1 thuisnederlaag tegen DTS vorige week, was het team van trainer Hidden vastbesloten om tegen Duinrand S zijn eerste punten te gaan pakken. Met Cees van Eekelen en Sebas de Jong weer in de gelederen kon men op volle sterkte en met frisse moed richting Schoorl vertrekken.

Wanneer Wiron (na de warming up en teambespreking) het veld opstapt blijkt wederom dat trainer Koos Hidden nog zoekende is naar de vaste krachten in de laatste linie. Waar het vorig weekend Mark Schouwenaar was die als laatste man functioneerde was het dit weekend Jorrit Bakker die deze plek bezette. Een behoorlijke switch voor Bakker die vorig weekend nog als aanvalsleider fungeerde, maar met zijn trap, overzicht en leidende kwaliteiten zou hij de ideale man kunnen zijn om deze plek in te vullen.

Wiron startte goed in Schoorl en liet geen angst zien voor Duinrand S. Na enige minuten onwennig gespeeld te hebben vanwege het natte en snelle kunstgrasveld liet Wiron middels een kansen zien waar het deze middag voor gekomen was; 3 punten. Het was een gelijk opgaande strijd tussen Wiron en Duinrand S, waarin niet veel kansen vielen de eerste 45 minuten. De wedstrijd werd gestreden op het middenveld, maar de beslissende pass bleef uit, waardoor er met een 0-0 stand gerust kon worden.

Na de rust één enkele wissel bij Wiron, Perry Manshanden verving de moegestreden Joris Bootsman. Wiron speelde tweede helft met de wind in de rug, zodat men kon proberen met een lange pass de voorhoede in een scoringspositie te zetten. Echter bleek de voorhoede hier keer op keer niet op berekend.

Pas toen trainer Hidden besloot Nordin Elaazize te wisselen voor de snelle Rinse Zijlstra werd het enkele malen gevaarlijk voorin. Het was dan ook diezelfde Zijlstra die de 0-1 inleidde, vanuit een verre trap van Dennis Veldhuis dribbelde hij het strafschopgebied binnen waar hij onreglementair gestuit werd door een Duinrand verdediger en een penalty versierde. Het was aan aanvoerder Richard Hegeman om koel te blijven en de strafschop de nemen, maar na een korte aanloop schoot hij onberispelijk de bal achter de Duinrand keeper en zette hij zijn team op een 0-1 voorsprong.

De eerste maar deze competitie dat Wiron op een 0-1 voorsprong kwam, hier kon echter niet lang van genoten worden. Een tiental minuten nadat Richard Hegeman de verlossende 0-1 had gescoord keek Wiron al tegen een achterstand aan, 2-1. Het waren twee dekkingsfouten in het hart van de verdediging waardoor Duinrand S. de voorsprong in de schoot geworpen kreeg.

Wiron ging hierna hard op zoek naar de gelijkmaker, het mocht echter niet meer baten. Richard Hegeman was een aantal minuten voor tijd nog bijna trefzeker, maar een knappe reflex van de Duinrand keeper zorgde ervoor dat dit enkel een corner opleverde. Cees van Eekelen was ook nog tweemaal gevaarlijk, maar zijn schoten mistten kracht en precisie.
Waar een punt toch minimaal verdiend geweest was, verliet Wiron Schoorl zonder punten. Vandaag een lesje effectiviteit voor Wiron. Waar beide ploegen een gelijk aantal kansen heeft gehad, laat Duinrand zien waar het om gaat; scoren. Volgende week weer een thuiswedstrijd op het programma voor de ploeg uit den Oever, Sint Boys komt op bezoek. Hopelijk worden tegen de ploeg uit St. Maarten de eerste Wieringer punten gepakt.