Zinvol mediteren, een drieluik door Tessa Gottschal
Uitgegeven op 13-09-2009 om 07:15  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Speciaal voor KopGroep Bibliotheken geeft Tessa Gottschal een drietal lezingen over zinvol mediteren. In iedere lezing komt een ander aspect aan bod. Tessa laat zien hoe meditatie zonder veel rompslomp dagelijks gedaan kan worden.

De eerste lezing vindt plaats op zondagmiddag 20 september in de bibliotheek van Wieringen. Deze middag staan vooral de praktische kanten van meditatie centraal. Ze staat stil bij de zin en de onzin rond meditatie, bespreekt of de effecten gemeten kunnen worden en vertelt wat je moet doen als het niet direct lukt. Ze illustreert haar verhaal met een aantal praktische oefeningen.

Als kind had Tessa Gottschal al belangstelling voor boeken over massages, oosterse psychologie, mediteren en astrologie. Na diverse gerichte opleidingen ontwikkelde ze een methode waarbij ze technieken en inzichten van westerse gesprekstherapieŽn samenvoegt met technieken en inzichten van de oosterse psychologie. Haar visie en werkwijze heeft ze in diverse boeken beschreven. Samen met Marijke de Waal Malefijt runt ze in Zuid-Scharwoude de natuurgeneeskundige praktijk Gottswaal.

Gottschal mediteert zelf al 30 jaar. De afgelopen jaren heeft ze de best werkende meditaties onderzocht en verfijnd. Haar lezingen kunnen als drieluik, maar ook los van elkaar bezocht worden.
Zinvol mediteren 2 - stress te lijf met psychologische meditaties zondagmiddag 4 oktober, aanvang 14.00 uur, bibliotheek ít Zand
Zinvol mediteren 3 - weerstand en veerkracht zondagmiddag 18 oktober, aanvang 14.00 uur, bibliotheek Middenmeer

De lezing Zinvol mediteren deel 1 wordt gegeven in de bibliotheek van Hippolytushoef, Parkzicht 7 op zondagmiddag 20 september, aanvang 14.00 uur.
De kosten bedragen voor leden van de bibliotheek Ä 6,-, niet leden betalen Ä 7,50.
Voor meer informatie en reserveren kunt contact opnemen met de bibliotheek, telefonisch 0227 593141
of per email: wieringen@kopgroepbibliotheken.nl
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Te koop VW Golf Automaat
€ 13.990,-

Toyota Verso 1.8 Dynamic
€ ,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Tonegido - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...