Jan Conijn erelid Bridgeclub Wieringen
Uitgegeven op 09-09-2009 om 21:50  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Tijdens de opening van het seizoen is Jan Conijn benoemd als erelid van de Bridgeclub Wieringen.

foto: Annemarie de Jong
Jan Conijn, hier naast voorzitter Wietze van der Meer, is al ruim vijftig jaar lid van de vereniging, heeft vele jaren in het bestuur gezeten en is ook bekend als bridgedocent. Jan geeft al meer dan dertig jaar les aan de beginnende bridger. Het afgelopen jaar is Jan Conijn samen met zijn vaste bridgemaat Eddy van Mook ook kampioen geworden. Binnenkort start overigens een nieuwe bridgecursus.

Bridgecursus
Bridgeclub Wieringen start op maandag 12 oktober een cursus voor beginners. In de lessen worden de beginselen van het Acol-systeem, dat bijna iedere bridger speelt, geleerd. De cursus bestaat uit 16 lesavonden van 19.00 tot 22.00 uur met een kwartier pauze.

Bridge is een spel met 52 speelkaarten en het wordt gespeeld met 4 personen. Je kunt het thuis spelen, maar ook in competitieverband op een bridgeclub. Naast het speelplezier heeft een bridgeclub ook heel duidelijk een sociale functie. Je leert heel veel mensen kennen en op die manier maak je ook veel vrienden.
De cursus van Bridgeclub Wieringen wordt gegeven door enkele enthousiaste leden van de vereniging in Caf De Harmonie in Hippolytushoef (zie routebeschrijving). Inmiddels is het nieuwe lesboek gereed gekomen dat volledig is gesponsord door installatiebedrijf Van Mook & Bakker.

De kosten zijn 50,00 en de cursisten ontvangen daarvoor het full color lesboek en 2 CD-roms voor de eigen computer om thuis te oefenen. Bij de prijs is bovendien n jaar contributie van de Bridgeclub Wieringen inbegrepen. Het bezit van een computer is niet beslist noodzakelijk, maar het voegt wel een extra dimensie toe aan de opleiding.
De Nederlandse Bridge Bond stimuleert samen met het ministerie van volksgezondheid om 50 plussers de deur uit te krijgen. Mensen die bezig zijn en de deur uit gaan zouden minder vaak klachten hebben. Opgave voor de beginnerscursus kan bij de volgende personen: Bert Loos 0227-592010 of bij Jan Meilink 0223-522125.

(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Auris TS 1.8 Hybrid Lease Pro
€ 15.445,-

Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Filmreclame - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...