Sporenonderzoek bij KopGroep Bibliotheken
Uitgegeven op 25-05-2009 om 23:04  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGERWERF/NOORDKOP - Juni is traditiegetrouw de Maand van het Spannende Boek. KopGroep Bibliotheken heeft een interessante lezing voor alle liefhebbers van detectives en thrillers. Dinsdag 23 juni komt een rechercheur van de Forensische Opsporing over zijn werkzaamheden vertellen in de bibliotheek van Wieringerwerf. Een mooie gelegenheid om meer te weten te komen over de opsporingsmethoden van de politie.


Lijk in het park

Het grootste deel van de zaken die de dienst Forensische Opsporing onder handen krijgt, draait om woning-, bedrijfs- of auto-inbraken. Een aantal zaken heeft te maken met een ernstig misdrijf. Het werk van het team begint bij de melding. Een goede beoordeling van het onderzoek is belangrijk voor de voortgang in de opsporing. Na het opmaken van het proces-verbaal wordt het vervolgonderzoek uitgevoerd op het Nederlands Forensisch Instituut. Naast het gebruik van de klassieke methoden, zoals vingerafdrukken en voetsporen, hebben nieuwe technieken een grote vlucht genomen. Had men 10 jaar geleden nog een grote hoeveelheid bloed nodig voor een DNA onderzoek, nu heeft men genoeg aan een haartje of een huidschilfer.

De rechercheur vertelt tijdens deze lezing over een belangrijk onderdeel van het politiewerk. De kwaliteit en grondigheid van het onderzoek op de plaats delict kunnen een onderzoek maken of breken, omdat er meestal geen herkansing is het onderzoek over te doen.

Lezing over Forensische Opsporing op 23 juni in bibliotheek Wieringerwerf, Loggersplein 4. Aanvang 20.00 uur. Toegangkaarten 5,- voor leden en 6,50 voor niet leden. Telefonisch reserveren (0227) 601728 of per mail wieringerwerf@kopgroepbibliotheken.nl
(advertentie)
Formido. Haal meer uit je huis.
(advertentie)
Occasions
Toyota Aygo 1.0 VVTi Aspiration Red 5drs
€ 5.295,-

Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
WR 49 - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...