Wereldse gezinnen gezocht in Noord-Holland
Uitgegeven op 19-05-2009 om 18:21  |  link  |  bewaar  |  print

NOORD HOLAND - Bijna 70 jongeren vanuit de gehele wereld komen in augustus naar Nederland. Het zijn jongens en meisjes in de leeftijd van 15 tot 18 jaar die vijf maanden tot één schooljaar lang van de Nederlandse samenleving komen genieten. Deze jongeren verblijven gedurende dit jaar in gastgezinnen en volgen regulier onderwijs op middelbare scholen. YFU (Youth for Understanding) is op zoek naar gastgezinnen waar deze jongeren kunnen verblijven. Bent u een wereldgezin? Dan is dit de kans om ook andere wereldburgers daarvan te laten genieten.

YFU is een internationale non-profit uitwisselingsorganisatie die al meer dan vijftig jaar uitwisselingen organiseert over de gehele wereld. Alle gastoudergezinnen en studenten genieten professionele begeleiding tijdens het verblijf van de buitenlandse student in het gezin. Bij het koppelen van student en gastgezin wordt rekening gehouden met de interesses en hobby's van het gastgezin en de uitwisselingsstudent. Niet alleen gezinnen met wat oudere kinderen, maar ook gezinnen met kleine kindjes, éénoudergezinnen of gezinnen zonder kinderen kunnen gastgezin worden. De ouders van de bezoekende student zijn zelf verantwoordelijk voor zak-, kleed- en schoolgeld; gastoudergezinnen krijgen geen financiële vergoeding.

Indien u met uw gezin op deze manier een andere cultuur in huis wilt halen, neem dan contact op met de vertegenwoordiger van YFU in Noord-Holland, Giny Teusink, telefoon 072-5640025. Voor nadere informatie kunt u ook kijken op www.yfu.nl
(advertentie)
Architecten- en ingenieursbureau W.A. De Herder bna vof
(advertentie)
Occasions
Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Toyota Yaris 1.5 Hybrid Aspiration
€ 13.245,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
De Haukes 1920 - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...