Veel voetbal en ander plezier met Succes jeugdkamp
Uitgegeven op 21-05-2009 om 05:42  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Zoals elk jaar sluit voetbalvereniging Succes het seizoen voor de jongste jeugd af met het jeugdkamp. Dit evenement, dat aankomende weekeinde plaatsvindt op het sportterrein aan de Belt, staat ook nu weer bol van veel voetbalplezier en andere leuke activiteiten.

Het jeugdkamp is al enkele decennia een groot succesnummer voor de vereniging en toch is er ten opzichte van andere jaren iets veranderd. Omdat de vereniging qua jeugdleden alsmaar groeit, is het organisatorisch gezien niet meer uitvoerbaar om zowel de D, E en F/pupillen uit te nodigen voor deze happening. Besloten is om de Ds niet meer mee te laten doen aan het kamp. Deze groep valt echter niet buiten de boot want als alternatief mogen zij nu meedoen aan een meerdaags toernooi in Nieuw Buinen dat evenals het jeugdkamp dit weekeinde wordt gehouden.

Ondanks dat de Ds er niet meer bij zijn, nemen zaterdagochtend klokslag 10.00 uur evengoed zon 110 kinderen plaats op de tribune alwaar de officile opening van het kamp plaatsvindt. Traditioneel wordt er geopend met de sponsorloop die door oud voorzitter Jan Buma aan elkaar gepraat zal worden . Elke deelnemer aan het kamp heeft middels een sponsorkaart getracht om zoveel mogelijk sponsoren (vaders en moeders, opas en omas, buren en vrienden) te strikken. De pupillen lopen vervolgens zoveel mogelijk rondjes. Hebben de sponsoren een bedrag per rondje ingezet dan betalen zij dit bedrag maal het aantal rondes. Hebben zij een totaalbedrag ingevuld dan is dit ook het eindbedrag ongeacht het aantal rondes wat gelopen is. Het geld dat opgehaald wordt, komt weer ten goede voor de jeugd. Naast het geld van de sponsorloop heeft de Rabobank voor dit jaar ook een bedrag voor het jeugdkamp gedoneerd.

Playbackshow

De zaterdagochtend en middag staan verder in het teken van een onderling voetbaltoernooi, penaltybokaal en een spelletjescircuit dat uitgezet wordt door het duo Karin Steigstra en Frank Doesburg. Zoveel activiteiten op n dag, dat maakt hongerig. Vandaar dat na afloop de barbecue aangaat voor de kinderen en begeleiders. En een goed ``ondergrondje`` hebben ze wel nodig want `s avonds wacht het klapstuk van het jeugdkamp, De playbackshow in de sporthal.

Twaalf teams zullen voor het oog van een zeer deskundige jury hun beste beentje voor zetten op de speciaal ontworpen bhne. Door het hoge niveau van de inzendingen belooft het nu al een zeer spannende ontknoping te worden. Zo spannend zelfs dat de meest ervaren bookmakers niet meer weet wie nu eigenlijk de grote favoriet is en pools alle kanten uitslaan met steeds een andere winnaar. En ding is zeker, de deelnemers hebben nu al meer punten behaald dan de Toppers in Moskou. In de pauze van de door Tino Kerkdijk gepresenteerde playbackshow, worden de kampioenen van dit seizoen gehuldigd. De dag wordt besloten met een groot kussengevecht en daarna gaan de moegestreden voetballertjes slapen in de tenten.

De zondagochtend is in zijn geheel gereserveerd voor voetbalclinic Movella. Hier zullen alle aspecten van het voetballen voorbij komen. Na het pannenkoeken eten en de prijsuitreiking van de verschillende onderdelen van de afgelopen twee dagen , komt er om 13.30 uur een eind aan het jeugdkamp 2009.
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Naar de kermis met opa Piet Luijt - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...