Wiron speelt competitie rustig uit tegen Watervogels
Uitgegeven op 04-05-2009 om 18:37  |  link  |  bewaar  |  print

DEN HELDER - Wiron wist wat het moest doen deze week, of eigenlijk ook niet. Moesten ze Watervogels de winst ‘gunnen’, waardoor het mindere Watervogels een tegenstander werd in de nacompetitie; Of werd er gespeeld zoals Wiron het hele seizoen al speelt, spelen voor de winst. Het was een lastige beslissing. Watervogels had een makkelijkere tegenstander geweest dan Winkel of Dirkshorn, maar om nu met voorbedachte raden te verliezen was ook een bijzondere ‘taak’.


Nordin is er klaar voor, Wiron is de kanshebber voor de promotie plek. (archieffoto)
reportage mogelijk gemaakt door garage Klein

Rudo Hidden koos ervoor om Johan Tijsen en Sebas de Jong te sparen, met het oog op de nacompetitie. Beiden staan op ‘scherp’, en konden vandaag hun 4e gele kaart krijgen wat hen op een schorsing komt te staan. Klaas de Haan, Richard Hegeman en Cees van Eekelen waren wegens werk afwezig en Stefan Veldhuis was geschorst. Een zestal spelers dus waar interim trainer Rudo Hidden het zonder moest doen. Kijkend naar het tweede elftal had hij echter genoeg spelers om het gemis op te vangen. Koen Zijlstra, Ricardo de Vries, Perry Manshanden, Kees Jan Bakker en Mark Bakker waren de spelers uit het tweede elftal die het gat moesten dichten.

Spelen voor de winst, dat zou het worden. Echter, Watervogels zou ook spelen voor de winst aangezien zij nog een periode titel in de wacht konden slepen. Een Watervogels dat speelt voor de winst, de gehele 6e klasse A weet wat er dan kan gebeuren. Ellebogen, harde overtredingen, uitlokkerij en tackles op kniehoogte; Allemaal dingen waar niet moeilijk over gedaan wordt in het team van Watervogels en vrijwel elke speler beschikt over de eigenschappen om dit ook goed uit te voeren. Voor Wiron dus zaak om geen (onnodige) blessures op te lopen en ook om het aantal kaarten aan hun kant zo miniem mogelijk het laten.

Hoewel er voor Watervogels veel op het spel stond, lieten ze dit niet direct merken en leken ze te wachten op het spel van Wiron. Wiron startte aanvallend en het was Nordin Elaazize die van dichtbij mocht proberen de Watervogels keeper te verschalken, het lukte hem echter niet. Enkele minuten later was het Perry Manshanden die alleen voor de keeper Wiron op voorsprong kon brengen. Echter faalde hij ook in de afronding waardoor de stand onveranderd bleef.

Watervogels kon, op één enkel schot na, niet voor gevaar zorgen voor het Wiron doel. Het was Dennis Veldhuis die dit schot in de korte bovenhoek in een reflex wist te keren en hiermee een tegentreffer voorkwam. Wiron werd gevaarlijker en vlak voor rust had het op voorsprong kunnen komen, Rinse Zijlstra wist echter de bal niet in het doel te tikken waardoor er met een 0-0 stand gerust werd.

Na rust schakelde Watervogels een tandje bij en werd de verdediging van Wiron enkele malen getest. De Wiron verdediging, onder leiding van Cornelis Loonstra, liet echter zien dat zij over het gehele seizoen constant zijn en gaf geen krimp. Een enkele maal moest Dennis Veldhuis eraan te pas komen om een schot van een Watervogels speler te keren, maar vaker was de Wiron verdediging de baas over de aanvallers.

Wiron bleef proberen het tij te keren. Koen Zijlstra, die een kwartier voor tijd in het veld kwam, zorgde met enkele voorzetten op maat ervoor dat Wiron nog tot driemaal toe gevaarlijk kon worden het laatste kwartier. Geen van deze voorzetten werd echter beloond met een doelpunt. Andere invallers tweede helft waren Mark Bakker en Ricardo de Vries. Dat Wiron een brede selectie heeft bleek vandaag wel, de vele tweede elftal spelers vandaag pasten perfect in het elftal en lieten niet blijken onder te doen voor een basis speler van het eerste elftal.

Wiron sluit de competitie af met een 0-0 gelijkspel. Voor de negende keer geen tegendoelpunt voor de ploeg uit Den Oever. Eind van het seizoen, dus de balans kan opgemaakt worden. Ondanks een tweede plaats, 3 punten achter kampioen Succes, heeft Wiron de meeste doelpunten gescoord en de minste tegen. Tegenstanders in de nacompetitie zijn nummers 3 en 4, Dirkshorn en Winkel. In de competitie wist Wiron beide wedstrijden, tegen beide tegenstanders, te winnen. De uitslagen laten echter zien dat beide wedstrijden tegen Winkel lastige waren en ook de uitwedstrijd bij Dirkshorn was een lastige.


Speelschema Nacompetitie.

10 Mei:

Winkel – Wiron

17 Mei:

Schema hangt af van eerste wedstrijd

Indien winst Wiron op 10 Mei: Dirkshorn – Winkel

Indien winst Winkel op 10 Mei: Wiron – Dirkshorn

21 Mei(Hemelvaartsdag)

Schema hangt af van eerste wedstrijd

Indien winst Wiron op 10 Mei: Wiron – Dirkshorn

Indien winst Winkel op 10 Mei: Dirkshorn – Winkel

(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Yaris 1.5 Hybrid Aspiration
€ 13.245,-

Toyota Verso 1.8 Dynamic
€ 23.745,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Aurora Kermis 1977 advertentie Wieringer Courant - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...