Wiron houdt het spannend maar wint wederom verdiend
Uitgegeven op 23-03-2009 om 20:59  |  link  |  bewaar  |  print

DIRKSHORN - Na de laatste drie wedstrijden buiten Wieringen te hebben gespeeld, moest de ploeg van trainer Hidden deze week wederom reizen om hun voetbal locatie te bereiken. Deze week was het lastige Dirkshorn de ‘te kloppen ploeg’. Wederom was Richard Hegeman weer afwezig, zijn blessure bleek ernstiger dan tevoren gedacht werd, de verwachting is dan ook dat hij pas de paaszaterdag weer beschikbaar is. Joris Bootsman was weer een weekendje weg en was dus ook niet van de partij.

Gezien de vorige ontmoetingen moet Wiron oppassen voor deze tegenstander. Van de laatste vier wedstrijden(’02,’04,’05,’06), gingen er drie verloren. Waarvan het 6-3 verlies van ’04 nog wel het opmerkelijkst is. Wel een positief punt aan de voorgaande ontmoetingen zijn het aantal doelpunten van Wiron. Waren de doelpunten toen nog ontoereikend voor de winst, kan Wiron nu wel uitgaan van winst mochten zij drie maal scoren, aangezien de verdediging zich al weken profileert als één van de betrouwbaarste binnen de 6e klasse A.

Dirkshorn begon deze middag fel en leek Wiron te overdonderen de eerste tien minuten. Door er scherp op te zitten en direct de aanval te zoeken leek het een moeilijke wedstrijd te worden voor de gasten uit Den Oever. Verder dan enkele corners en wat slappe schoten kwam Dirkshorn echter ook niet waarna Wiron wat meer grip op de partij leek te krijgen en ook enkele kansjes kon creëren.

Na een goede actie van Stefan Veldhuis was het Nordin Elaazize die de assist mocht geven op Cees van Eekelen die weer eens liet zien belangrijk te zijn voor Wiron. Met een mooi volley passeerde hij de doelman van Dirkshorn en zette hij Wiron na 25 minuten op een 0-1 voorsprong. Bijna direct na de 0-1 voorsprong kon Nordin Elaazize de 0-2 op het scorebord zetten, hij was echter ongelukkig in de afronding en kon niet tekenen voor de verdubbeling van de stand.

Mede door een slechte leidsman kwam het weer zo ver dat Sebas de Jong nog voor rust gewisseld moest worden. Hij werd vervangen door Rinze Zijlstra die zijn vorige 2 invalbeurten nog bekroonde met een doelpunt. Wiron kon met Rinze Zijlstra in de gelederen echter niet meer voor gevaar zorgen de resterende minuten en omdat Dirkshorn ook geen vuist kon maken werd er gerust met een 0-1 stand. Na de rust enkele omzettingen in de Wiron voorhoede. Doordat Perry Manshanden eruit gehaald werd zakte Cees van Eekelen een linie terug waardoor hij de tweede helft speelde op ‘tien’. Hierdoor kon Roy Kort plaatsnemen in de spits.

Wiron begon sterk de tweede helft en kon direct een aantal kansen creëren. Vanwege de harde wind in de rug kon wellicht ook ‘de lange bal’, van achteruit, gebruikt worden om de snelle Rinze Zijlstra te lanceren. Dit werd ook enkele malen geprobeerd maar leek lastiger dan gedacht. Door de harde wind werden deze ballen vaak te diep weggelegd waardoor er door de verdediging en keeper van Dirkshorn makkelijk op geanticipeerd kon worden. Na een kwartier in de tweede helft waarin geen van beide ploegen verdere grote kansen heeft gekregen kwam Cornelis Loonstra binnen de lijnen voor Nordin Elaazize. Na enkele maanden afwezigheid door een blessure mocht hij eindelijk weer het veld betreden en minuten maken van trainer Hidden.

Het spel bleef het laatste half uur op en neer gaan, waardoor het voor menig Wiron supporter nog wel even angstig werd om te zien dat Dirkshorn nog een aantal voorzetten mocht geven vanaf de rechterkant. Tot echte grote kansen leidde dit echter niet. Eenmaal leek het nog gevaarlijk te worden, maar het schot van de Dirkshorn spits belande via de Wiron keeper in het zijnet. Wiron probeerde hierna zijn rust te bewaren en de wedstrijd gecontroleerd uit te spelen. Enkele kansen voor het doel van Dirkshorn, waaronder een prachtig schot van Mark Schouwenaar richting de rechterbovenhoek, konden niet worden verzilverd waardoor de 0-1 op het scorebord bleef staan en Wiron wederom met drie punten naar huis vertrok.

Wiron blijft dus nog steeds ongeslagen in de uitwedstrijden, waar ook de verdediging het uitstekend blijft doen en voor de 7e keer op rij de felbegeerde ‘nul’ op het scorebord houdt. Doordat Succes ook weer won blijft Wiron 5 punten achter op Succes. Wiron heeft echter nog wel een wedstrijd tegen Kaagvogels te goed. Deze wordt paaszaterdag om 18.30 gespeeld op sportpark Wiron.