Succes maakt het zichzelf onnodig moeilijk, maar wint verdiend
Uitgegeven op 22-03-2009 om 16:40  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF- Succes heeft thuis met 2-1 gewonnen van Callantsoog. Makkelijk ging dat op deze zondagmiddag niet. Voor de rust raakte Succes drie keer op rij de paal en lat, met twee doelpunten was topscorer Pascal Sanou wederom trefzeker.

Succes startte de wedstrijd met een overwicht op de bezoekers. De eerste helft was de thuisclub dan ook veruit de betere ploeg. Het duurde tot aan de dertigste minuut toen de kansen kwamen. Pascal Sanou verzilverde tien minuten voor rust de eerste. Kort daarna werd er een paar keer de doelpaal en de lat geraakt. Geheel onnodig kwamen de bezoekers op 1-1 toen een ogenschijnlijk ongevaarlijke bal door doelman Van Beveren verkeerd werd weggewerkt en pardoes het doel in verdween. De verdediging van Succes is een prima sluitpost voor deze keeper, met name de inzet van Sander Miedema wordt alom geprezen. Volgens bestuurslid Gerard Klaver komt een tegenstander deze "gevulde mergpijp" twee keer tegen per actie, en meestal wint Sander, die dit seizoen definitief in de selectie is doorgedrongen. Andere jongere spelers zaten dit maal op de bank. Jeroen Metselaar viel na de rust nog goed in voor Michel Bijma. Helaas staan onze fotografen door de doelgerichtheid van de Succes selectie altijd achter het doel van de tegenstanders, daar moet het tenslotte gebeuren.

Gezien het spelbeeld uit de eerste helft verwachtten de toeschouwers dat Succes na de rust de zaken wel even zouden regelen. Voor rust had het immers al 4-0 kunnen staan. Dit pakte anders uit. Callantsoog werd niet echt beter dan Succes, maar toonde meer inzet dan tijdens de eerste speelhelft. Er werden echter geen kansen gecreëerd, maar het maakte het voor de thuisclub lastiger om de bezoekers te bespelen en zelf in scoringspositie te geraken. Er werd dan ook te nerveus naar de voorhoede gezocht. Met name Pascal Sanou raakte hierdoor een ietsje geprikkeld. Gelukkig werd zijn inzet beloond met een tweede doelpunt. Hij blijft een vaste waarde voor het team. Wel had Pascal tot twee keer de rebound nodig om te scoren, maar dat is juist één van de sterke punten van deze speler, hij geeft niet op.Volgende week speelt Succes uit tegen Vesdo, daar begon verleden jaar voor Pascal de victorie door het winnende doelpunt te maken. Succes heeft de wedstrijd verdiend gewonnen en daarmee de koppositie in handen gehouden. De grote uitslagen zijn de laatste weken niet aan de orde, maar de de punten worden wel constant binnengehaald.

Dit geldt ook voor onze vrienden uit Den Oever. Zij moesten drie maal op rij aan de bak tegen een lastige tegenstander. Wiron speelde vandaag een uitwedstrijd tegen Dirkshorn, Wiron won met 0-1 en doet nog volop mee voor de titel die vanaf vandaag alleen nog maar naar een Wieringer vereniging kan gaan. Volgens een zegsman van Dirkshorn was de thuisclub sterker, maar dat zegt niet alles over de puntenverdeling na het eindsignaal. Wiron speelt zondag de 29e eindelijk weer eens een thuiswedstrijd, zij krijgen Winkel dan op bezoek.

Onze fotografen maakten de volgende impressie van de wedstrijd.

(Foto: Wieringernieuws.nl)
Paul Visser ontsnapt ternauwernood aan een harde sliding.

Jeroen Metselaar probeert langszij te komen. Jeroen viel in, Succes heeft een brede selectie en kan richting het slot van het seizoen beschikken over een fitte groep mannen.

Een mooie redding van keeper Stephan van Beveren. Helaas ging hij niet vrijuit bij het doelpunt van de bezoekers.

Een van de vele kansen uit de eerste helft. Helaas raakte ook deze bal de paal...

Een vrije trap, genomen vlak voor het einde van de eerste helft, belandt op de lat.

Pascal Sanou maakt 1-0 en breekt de ban, de mannen uit Callantsoog kijken beteuterd toe terwijl Pascal al juichend wegloopt.

Succes was over de hele wedstrijd de betere club en daarom de terechte winnaar. Pascal Sanou is geen balvirtuoos maar knokt wel voor elke bal en is daarom goud waard voor de ploeg uit Hippolytushoef.

Na een schorsing van één wedstrijd was Paul Singelenberg weer terug in de ploeg. Hij is een vaste waarde en één van de routiniers van het team.

Michel Bijma troeft zijn tegenstander af. Michel werd in de tweede helft gewisseld voor Jeroen Metselaar nadat hij veel werk verricht had. In de eerste helft leek het er even op dat hij geblesseerd raakte na een ingreep van een Callantsoog speler. De wedstrijd was overigens van beide zijden eerlijk.

De 2-1 zit er in, maar Pascal Sanou kijkt niet tevreden, hij had op meer gehoopt deze wedstrijd. Hij greep direct de bal uit het net en liep naar de middenstip.

Wedstrijdverslag mogelijk gemaakt door slagerij Ottens.