Succes en Wiron op koers voor titel
Uitgegeven op 08-03-2009 om 19:27  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGEN - Zowel Wiron als Succes hebben geen steken laten vallen op weg naar de titel. Succes won uit tegen Kaagvogels in Kolhorn met 0-2. Wiron was de betere in Middenmeer, Flevo werd verslagen met 0-3. De spanning loopt per week op.

Van de verzorger van Succes vernam Wieringernieuws dat het geen mooie wedstrijd was. Er vielen maar liefst drie rode kaarten, waarvan één voor Succes speler Paul Singelenberg. Alleen de zon was mooi in Kolhorn, maar drie punten zijn drie punten en daar kunnen de vrienden uit Den Oever het maar mee doen. Flevo, tot nu toe de lastigste thuiswedstrijd van Wiron vorige seizoenshelft, werd in eigen huis met drie doelpunten tegen nul verslagen. Succes verloor nog in Middenmeer van dezelfde club. Zo heeft Wiron de eerste van vier lastige confrontaties naar zich toe getrokken en blijft het spannend in de 6e klasse A. Feit is dat er welhaast geen andere dan een wieringer ploeg recht heeft op het kampioenschap. De aanstaande wedstrijd Wiron-Succes lijkt de doorslag te gaan geven, al moet men daarop nog wel een maand wachten.

Zondagavond kreeg de redactie van Wieringernieuws al het verslag van Flevo-Wiron aangeleverd door keeper Dennis Veldhuis, waarvoor onze hartelijke dank.

Wiron wint met duidelijke cijfers van Flevo.
Wiron speelde zondag wederom tegen een laaggeklasseerde tegenstander. Waar de oeversen de vorige twee wedstrijden aan moesten treden tegen Vesdo was het deze middag Flevo, dat op de negende plek van de 6e klasse A staat. De vorige ontmoeting tussen beide ploegen eindigde nog in een troosteloze 0-0. De vorige wedstrijden van Wiron toonden niet veel perspectief; beide wedstrijden tegen Vesdo werden nipt gewonnen en het spel was ook niet super.

Het was een zonnige middag en wat betreft het weer beloofde het een mooie middag te worden voor beide ploegen. Het Flevo publiek leek massaal thuis te blijven, waar een grote groep Wiron supporters de reis naar het Flevo complex wel durfden te maken. Wiron begon wéér met een andere opstelling aan de wedstrijd. Vorige week was het nog de achterhoede die eraan moest geloven; deze week waren het de voorhoede en het middenveld die gewijzigd werden. Door een blessure van Richard Hegeman en afwezigheid van Joris Bootsman die een weekendje weg geboekt had, waren het Perry Manshanden en Jorrit Bakker die de honneurs waar moesten nemen. Nordin Elaazize maakte samen met Cees van Eekelen de voorhoede compleet.

Wiron begon scherp aan de wedstrijd en won meteen de eerste duels. Het duurde echter een tiental minuten voordat de eerste echte kansen zich voordeden. Eerst werd er bij Wiron gefaald in de afronding, daarna werd er ook duidelijk dat de Flevo spelers hun vizier niet helemaal op scherp hadden staan want enkele schoten vanaf de tweede lijn belandden ver naast de paal, of konden simpel door de Wiron keeper worden ‘geplukt’. Het was Cees van Eekelen die na zo’n 35 minuten gespeeld te hebben de 0-0 van het scorebord veegde. Alleen voor de keeper faalde hij niet. De laatste 10 minuten van de eerste helft bleef Wiron combineren, zij slaagden er echter niet in om de score nog voor rust te verdubbelen en zo met een mooie voorsprong richting de kleedkamer terug te keren. Flevo 1 – Wiron 1, ruststand: 0-1.

Wiron kwam goed uit de startblokken tweede helft en probeerde zo snel mogelijk de winst zeker te stellen door de 3-0 tegen de touwen te werken. Het lukte echter niet helemaal. Wiron bleef wel enig overwicht houden maar kon ook niet voorkomen dat Flevo nog enkele kleine kansjes kreeg om voor de aansluitingstreffer aan te tekenen. Wiron kon dit kleine overwicht wél omzetten in een doelpunt. Het was wederom Cees van Eekelen die, na een kwartier gespeeld te hebben in de tweede helft, een goede pass van Jorrit Bakker beloonde met een treffer, 0-2.

Flevo leek wat wakker geschud naar de verdubbeling van de score en begon wat meer druk te zetten op de Wiron verdediging. Deze stond echter weer als een huis, Robin Meilink liet zien dat hij ook als verdediger uitstekend uit de voeten kan. Ook Klaas de Haan liet weer zien wat hij in zijn mars had door vrijwel 90 minuten foutloos te spelen. Flevo kreeg kon nog enkele mogelijkheden. Waren het de ene keer de Wiron verdedigers die de aanval in de kiem lieten smoren, was het de andere keer weer Dennis Veldhuis die zijn verdediging werk uit handen nam door zijn doel ‘schoon’ te houden. De grootste mogelijkheid voor Flevo kwam na een 70 minuten spelen. Nadat de scheidsrechter een handsbal had geconstateerd bij Frank Kort, mocht Patrick Peerdeman proberen om van elf meter wel succesvol te zijn. Zijn penalty werd echter gestopt door Wiron keeper Dennis Veldhuis, die de bal tot corner verwerkte en zijn ploeg op deze manier op de been hield. Uit deze corner kon Flevo echter niet meer voor gevaar zorgen voor het Wiron doel.

In de tachtigste minuut was het Rinze Zijlstra die ervoor zorgde dat Wiron de punten in de tas kon stoppen om meegenomen te worden richting Wieringen. Na al een keer oog in oog met de keeper gefaald te hebben lukte het hem ditmaal wel om de keeper te verschalken en zorgde hij voor de 0-3 aan de kant van Wiron. Flevo probeerde de laatste 10 minuten nog aardig druk te zetten op de Wiron verdediging, voor echt gevaarlijke kansen konden de Flevo aanvallers echter niet zorgen waardoor Wiron wederom ‘de nul’ hield. Wéér drie punten dus voor trainer Hidden, strik eromheen en mee naar den Oever! Volgende week rest de uitwedstrijd tegen Callantsoog. Wederom een finale want doordat succes wéér geen punten liet liggen vandaag kan Wiron nog steeds geen steekje laten vallen! In feite is het heel simpel: Alle wedstrijden winnen en Wiron is kampioen.